Therese Wiksten

Idag funderar jag på ekonomi, jobb och företagande

Jag har varit sjuk i över ett år nu och jag börjar inse att det här med att bli frisk kan ta lång tid. Det börjar med andra ord bli dags att fundera över alternativ till “Bli frisk nog att komma tillbaka till mitt jobb”. Det är otroligt lång väg kvar innan jag är där och jag vill inte sitta och rulla tummarna under tiden. Jag kan inte riktigt göra det heller, pengar är ju lite av en nödvändighet i det här samhället..

Söka ett arbete eller starta eget?

Jag har funderat lite fram och tillbaka här. Det finns fördelar och nackdelar med båda alternativen men frågan är ju vad som väger över.

Det som inte fungerar för mig är:

  • Transportera mig till en arbetsplats. Ungefär där är min energi för dagen förbrukad.
  • Stå eller sitta upp länge utan att kunna ta pauser.
  • Ljud
  • Människor. Alltså jag gillar ju människor, men att vara social tar så otroligt mycket energi. Ska jag prata med andra så behöver hjärnan arbeta snabbare än om jag till exempel skriver.
  • Stress.
  • Fasta och oflexibla tider. Jag kan ha flera dagar där jag mår rätt bra och sedan kan jag har en vecka där jag inte tar mig ur sängen.

Kollar man på det där så känns det ju helt omöjligt att söka ett arbete. Jag vet ärligt talat inte något som uppfyller kraven.

Det jag däremot faktiskt klarar:

  • Arbeta med datorn, till exempel skriva och redigera bilder. En bra dag fotografera.
  • Jobba med något jag redan har koll på och som alltså inte tar lika mycket mental energi.
  • Arbeta halvliggandes från sängen/soffan.
  • Sporadiskt och utefter dagsform.

Ska jag jobba så måste det alltså ske väldigt mycket på mina egna villkor och det känns som att det enda alternativet är att starta eget. Det är något jag faktiskt vill göra så på så sätt känns det ju inte dåligt. Däremot så är det otroligt mycket arbete med att driva eget så frågan är om det går att dra igång på deltid och faktiskt börja tjäna pengar inom en överskådlig framtid? Och inom vad?

Kostrådgivning

Det är jag ju faktiskt utbildad till och det är inte helt omöjligt att göra på distans. Det svåra är bara att hitta rätt vinkling. Jag vill inte jobba med mathysteri, dieter och kropphets. Det behöver finnas en balans för att det inte ska bli extremt och det är svårt när det blir så koncentrerat vid kosten. Det känns dessutom svårt att sälja om man inte paketerar in det i någon trendig diet eller löfte om x antal kilos viktnedgång.

Välmående/Yoga och ett hållbart liv

Det är väldigt brett och en tanke som jag precis börjat snudda vid. Det här får väl snarare ses som en dröm till framtiden. Det är inte nödvändigtvis yogalärare jag vill bli men ja..något som får folk att må bra. Något som inspirerar.

Bloggen

Jag hoppas ju någonstans att oavsett vad det blir så är det något jag kan utveckla bloggen mot. Fördelen med att arbeta digitalt är ju både att man kan nå ut till så otroligt många men också att man inte är bunden till en plats. Eller som nu, när man just är väldigt bunden till en plats.

Den där datorn..

Varje dag som går nu är jag otroligt tacksam när jag startar datorn och ser att den fungerar. Jag kan visserligen behöva starta om den några gånger och ibland hänger den sig och laddar så långsamt att det bara är att ge upp, men än är den inte död.

Jag vet ju dock att det inte kommer hålla hur länge som helst, så projektet “Ny dator” är det som står högst upp just nu. Hur det går? Ja, det hänger mycket på vad som händer med alla funderingar tidigare i inlägget.
Just nu ser det ut ungefär så här:

Man kan säga att den inte får dö än på ett tag. Och jo..det kan kanske kännas lite överdrivet att rita upp en stapel så här, men jag inbillar mig att det håller uppe motivationen att visuellt se mig närma mig målet. Så länge jag inte stannar här, då känns det kanske mest deprimerande.

Annars då?

För ett tag sedan så rensade Jonas på förrådet och hittade igen pärlhalsbanden vi tänkte ge bort i samband med vårt bröllop. Nu blev det ju aldrig av och dom har legat bortglömda i en låda sedan dess. Bröllopet blev alltså av, men inte att vi gav bort halsbanden.

Det känns ju lite tråkigt att dom bara ska ligga där och damma så tanken slog mig att det passar rätt bra att försök sälja av dom nu. Det skulle ju absolut få stapeln att se lite roligare ut om man säger så.

Så idag har jag gjort en liten inventering och kollat runt var man lättast kan lägga ut dom. Förhoppningsvis är dom inte alltför svårsålda.

 

Det är alltså vad som rört sig i mitt huvud idag. Mycket tankar, inte så mycket struktur och allmänt rörigt. Men vi får se vart det leder, förhoppningsvis framåt.

You Might Also Like...

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Äldst
Nyast
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback

[…] Vad klarar jag av att arbeta med? Något? Bli anställd eller starta eget? Jag skrev ett längre inlägg om det i förrgår här. […]

trackback

[…] Jag skrev tidigare om pärlhalsbanden som jag har liggandes här hemma och att jag funderade på att sälja dom. För några dagar sedan slog det mig att jag borde göra det nu i oktober och samtidigt skänka 10% av det jag får in till Cancerfonden. […]

trackback

[…] Vad klarar jag av att arbeta med? Något? Bli anställd eller starta eget? Jag skrev ett längre inlägg om det i förrgår här. […]

3
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x