Therese Wiksten
Livsstil

Söndagstankar – v29

Vi har haft en otroligt lugn helg och katten har tack och lov matchat mitt humör. Det slog mig att det redan gått en vecka sedan jag tog upp bloggen igen och jag funderar över vad som har rört sig i mitt huvud den här veckan.

Första veckan med blogg

Jag visste inte riktigt hur det skulle gå att börja blogga igen och jag kastade mig in i det utan någon direkt plan. Ungefär varannan dag lyckades jag få till ett inlägg och det har känts rätt lagom. Jag har inte kraschat totalt. Nu ska det erkännas att jag har en hel del inlägg som nästan är färdiga liggandes bland utkasten, så det har ju varit mycket mindre jobb än om jag skulle ha behövt kommit på, skrivit, fixat bilder mm till alla inlägg helt från grunden. Men – so far so good. Framförallt är det kul!

Jag tog upp mina tankar innan i en grupp med andra som mår ungefär som mig och fick ganska blandade svar. Dom flesta kändes negativa. Att om vardagliga saker så som att hänga tvätt, ta bussen ner till stan, laga mat, eller plocka ur diskmaskinen är för jobbiga så ska jag inte göra något annat heller. Lite som att om du ska äta en 3-rätters middag och är allergisk mot två av rätterna så får du inte heller äta den tredje. Själv tror jag det är otroligt viktigt att ta vara på det man faktiskt kan göra.
Nej, jag skulle inte klara av att sköta ett arbete just nu, men kan jag till att börja med hålla igång hjärnan lite med bloggen och sedan förhoppningsvis bygga vidare på den (bloggen, inte hjärnan) så är det ju jättebra.

Compact living-problem

Jag skrev ett inlägg för fyra månader om exakt samma problem, men uppenbarligen så har jag inte kommit någon vart sedan dess. Jag önskar att jag var sugen på att börja sticka eller liknande, men så enkelt ska jag tydligen inte göra det för mig. Nej, jag vill börja måla med akryl. Jag tittar på Jonnas blogg och drömmer om att kunna en egen ateljé sådär, men det är inte så lätt när hennes ateljé är större än vår lägenhet haha. Nä, jag måste tänka lite mer realistiskt här. Eller så lägger jag en beställning och tänker att ”det löser sig”.

FODMAP

Som jag nämnde i förra inlägget så har jag som aldrig tidigare haft problem med magen fått en hel del av den varan sedan jag blev sjuk. När jag hälsade på min mamma i början av året så frågade hon om jag verkligen var säker på att jag inte var gravid ändå. I så fall skulle jag tagit hem världsrekordet för längsta graviditeten vid det här laget.

Hur som helst så är jag otroligt less på det nu och efter lite googlande så hittade jag FODMAP. Hallå, hur har jag kunnat missa det?! Varför pratade vi inte om den under min kostrådgivarutbildning? Jag är inget fan av dieter, men det här är en av få som faktiskt verkar vettiga. Egentligen bör man gå via en dietist men jag tänkte börja med att läsa på lite själv så får vi se. Jag känner mig hoppfull och rätt taggad.

>>Har du testat FODMAP? Hur gick det? Vad tyckte du?

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.