Therese Wiksten
Yoga

17-10-21

Lördag

-Inlägget innehåller en annonslänk –

Idag hade jag tänkt gå och hämta ut en bok som jag reserverat på biblioteket. Med betoning på ”hade”. Det är nämligen otroligt grått, blött och tråkigt ute. Det verkar hålla i sig hela helgen så jag får helt enkelt hoppas på att början av nästa vecka blir lite trevligare.

Jag har jobbat på att få in yogarutinen sedan Josefines senaste yogautmaning. Det går helt okej. Jag är inte där än när det kommer till att yoga varje dag men någon sorts rutin har jag i alla fall fått. Jag har däremot fastnat lite. Jag har fått inse mina begränsningar och hur mycket jag än vill utmana mig med svårare positioner så fungerar fysisk yoga rätt dåligt just nu. Istället har jag upptäckt Yinyoga.

Jag har googlat, tittat på Youtubeklipp och passade dessutom på att gotta ner mig bland alla Yogobes filmer under provveckorna där. Sedan plockade jag ihop en egen sekvens med mina favoriter som jag kört sedan dess. Det är där som jag har fastnat lite. Inspirationen tryter och jag känner att jag vill få bättre koll på allt det där bakom. På teorin. Boken som jag ivrigt väntar på att hämta ut är alltså ”Vila dig i form med yinyoga”.

Förhoppningsvis ska jag kunna hämta lite ny inspiration där. Hittills har jag mest kört på med dom positioner som känts bra. Även om kroppen brukar vara duktig på att berätta vad den behöver så ska det bli spännande att kunna välja, eller sätta ihop egna, sekvenser med ett syfte. Se om det faktiskt gör någon skillnad.

Jobbar med ett projekt

Istället för att ta en promenad ner på stan så ägnar jag helgen åt ett litet projekt. Ett litet projekt som kanske inte blir så litet ändå. Jag skrev tidigare att jag var sugen på att ha en julkalender på bloggen. Jag trodde ärligt talat inte att det skulle vara möjligt då, men det ser faktiskt ut som att det blir en. Jag har klurat och funderat ett tag och idén kändes helt enkelt för rolig för att skippa.

Det blir inte en typisk ”blogg-julkalender” med 24 sponsrade tävlingar. Istället kommer ni som tidigare varit med på Josefines olika utmaningar att känna igen er lite. Det blir 24 luckor med yoga, reflektioner, livsstilsdesign och lite annat skoj. Förhoppningsvis kommer det också dyka upp en och annan överraskning till er. Det beror lite på hur pepp ni (och företagen jag har i tanke) är på det hela. Jag är i alla fall sjukt pepp!

Efter Josefines senaste utmaning ”yoga, reflektera, dela” så är vi ett gäng som håller kontakten via en FB-grupp. En av tjejerna där drar också igång en utmaning, men redan i november, så om du är sugen på ännu mer yoga så tycker jag du ska kika in hos henne (och gå med i gruppen)!

 

You Might Also Like...

8 kommentarer

 • Reply
  Fanny
  21 oktober, 2017 at 14:08

  Ja! En sån julkalender låter toppen!

  • Reply
   Therese Wiksten
   23 oktober, 2017 at 16:57

   Vad glad jag blir att du tycker det! 😀

 • Reply
  Linda
  21 oktober, 2017 at 14:47

  Här e en som också e pepp 🙂

  • Reply
   Therese Wiksten
   23 oktober, 2017 at 16:56

   Vad kul! Nu känner jag att jag inte gör allt det här ”i onödan” 😀

 • Reply
  Frugan E
  21 oktober, 2017 at 18:18

  Låter spännande! 🙂

  • Reply
   Therese Wiksten
   23 oktober, 2017 at 16:55

   Vad kul att du tycker det! 🙂 Det är ju mycket roligare när man inte är den enda som är pepp på sin idé 😀

 • Reply
  Elsa
  22 oktober, 2017 at 20:33

  Spännande med julkalendern! Känns kul med en lite mer nytänkande idé istället för en som alla andra också gör.
  Boken tror jag du kommer bli jättenöjd med! Jag har den och den är grym 👌

  • Reply
   Therese Wiksten
   23 oktober, 2017 at 16:49

   Vad kul att du gillar idén! Du hade helt rätt, jag hämtade ut boken idag och sträckläste den direkt 😀
   Många böcker tycker jag räcker att låna på biblioteket. Sådana böcker som man läser en gång och som sedan bara skulle ligga och damma någonstans… Det här är däremot en sådan där bok som nog kommer få flytta hem till mig sedan 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.