Meny Stäng

21 November – BF!

BF. Beräknad födelse. 100% avklarat. 0 dagar kvar. Eller två veckor.

Än så länge så verkar han trivas väldigt bra där inne. Han rör sig konstant men ut verkar han inte vilja komma.. Jag har visserligen mycket sammandragningar, mensvärk och ont i ryggen men annars känner jag inte av något tecken på att det skulle vilja sätta igång. Inga förvärkar, inget vatten som gått eller något sådant.

Bebisen

Han är färdigbakad sedan ett tag tillbaka. Nu är det svårt att säga hur stor han är men 51 cm och runt 3,5 kg är något slags genomsnitt enligt 1177. Jag var 49 cm när jag föddes, en vecka över tiden, så ärver han mina gener är han inte jättestor.

Han rör sig fortfarande väldigt mycket även om det är mer större rörelser nu än rena sparkar. Däremot tycker jag att jag känner honom lite överallt så jag får verkligen inte ihop hur han ligger. Senaste besöket hos barnmorskan sa hon att “Nu tycker jag nog han är fixerad” så jag får nog lita på att han ligger där han ska.

Jag

Vikt: +10 kg

Den här tröttheten. Önskar så jag hade orkat mer men det är bara att acceptera läget antar jag. Det hjälper inte att det är rätt svårt att sova bekvämt. Vända sig från ena sidan till den andra är som ett mindre träningspass och magen känns SÅ tung. Jag tror alla mina kilon har satt sig där…
Senaste dagarna har jag dessutom haft så galet ont. Det känns som att någon gett bebisen en stor kniv som han går loss med mellan benen på mig. Plus mensvärk och ont i ryggen på det. Antagligen är det foglossning som spökar så jag hoppas så att jag inte behöver gå med det i två veckor till.

Det mesta känns med andra ord ganska jobbigt just nu och jag vill så gärna träffa lilla krabaten i magen.. Samtidigt så känner jag mig lite ledsen över att jag snart inte är gravid längre. Jag kommer sakna buffarna i magen. Det är verkligen en märklig (och mäktig!) grej det här med att vara gravid..

Några craving då? Jag är otroligt sugen på lussekatter (eller vad som helst med saffran i), vilket jag varit till och från sedan förra julen. Nu har dom äntligen börjat sälja det på vårat ICA! Igår kväll kom Jonas hem med två påsar saffransgifflar. Det kan vara så att båda är slut nu.. Annars är jag fortfarande väldigt sugen på frukt och godis. Allt som är lätt att småäta på. Polly och salt och blandat..

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x