Therese Wiksten

Att hitta nya guldkorn i skogen

Godmorgon! Det här vaknade jag till i morse. Eller ja, jag satt vid datorn och råkade slänga ett öga ut genom fönstret. Det är lite galet ändå, vad naturen kan åstadkomma.

Nu har den brinnande himlen blivit klarblå och jag “borde passa på” att ta mig ut i solen en stund nu på dagen. Apropå det. Jag läste Elins inlägg “Att hitta nya, själsliga platser” för ett tag sedan och har funderat en del kring det sedan dess. Min första tanke var att “Nja, jag gillar ju att ta mig ut och vandra och upptäcka nya platser.” På semestern är det till exempel något som ofta hamnar högst upp på listan. Men så funderade jag ett varv till.  På semestern, ja.

Hur många gånger har jag varit ute och upptäckt omgivningen sedan vi flyttade hit? (svar: exakt två stycken korta promenader har det blivit) Varför har jag så himla svårt att ens ta mig utanför dörren när jag har precis allt jag kan önska precis runt knuten? Varför saknar jag stigarna och utsikten jag hade i Göteborg? (Det var ju inte ens en riktig skog..)

Då slog det mig att det är ju precis så! Jag vill ha “mina” ställen. Dit stegen bara knatar automatiskt och jag kan varva ner på riktigt. Platser jag vet vad jag kan förvänta mig av. Men varför ha jag inte bara tagit mig ut då? Jag vet faktiskt inte. Kanske har jag varit rädd för att bli besviken?

Så idag ska jag ta mig i kragen och faktiskt ta en skogspromenad. Jag vet till exempel att det ska ligga en sjö inte så långt härifrån…

Ps. Det kan hända att jag även varit lite rädd för att gå ut själv pga alla älgar jag sett här..

 

 

You Might Also Like...

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

31 Comments
Äldst
Nyast
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hanna
4 år sedan

Så härligt med skogen. Jag kan gå länge i skogen och bara njuta av lugnet och att vara långt ifrån all yta som pockar på oss hela tiden.

Chanelle
4 år sedan

Vilken fin bild du tog! Så himla härligt att hitta sina små ställen som man kan andas ut på. Förstår att du är lite vaksam om du har älgar i närheten, hade det förr och det kan vara väldigt obehagligt!

Jeanette
4 år sedan

Hoppas du fick en bra promenad & hittat nåt fint ställe 🙂

Jenny
4 år sedan

Åhh förstår att du inte vågar dig ut i skogen om det finns mkt älgar…. Jag stod öga mot öga med ett rådjur och jag höll på att kissa på mig!!
Haha… de är ju som myror i jämförelse med älgar…

Ha en toppenfin helg,

kram kram

Jennysvardag
Jennysvardag
4 år sedan

Skogspromenader är så härliga, då rensar man huvudet på alla tankar. Det är även roligt att hitta nya vägar och platser i skogen 😃

Johanna
4 år sedan

Verkligen super fint att vakna till ! Alltid lika skönt att sitta ställen där man bara kan känna lugn och kan andas ut 🙂

Frökenny
4 år sedan

Vilka vackra färger! Naturen är verkligen fantastisk!! Jag bor i ett samhälle men sprang på en älg i vår lilla skog för nån månad sen, jag blev typ livrädd!

Emma Engström
4 år sedan

Skogspromenader är så underbara och kan verkligen vara lugnande! <3

Elisa
4 år sedan

Wow, vilken glöd!
Hurra för att ge dig ut. 🙂 det är ju trots allt på det viset du kommer hitta dina nya platser. Tog ett tag för mig också när jag flyttat, men nu finns de där, som stegen knatar till. 🙂

Anna / Boihusbil
4 år sedan

Du får skapa dna nya stigar och vägar. Älgar är väldigt läskliga, jag är livrädd för dem så förstår dig precis.

Lillan Kind
4 år sedan

Vilken otroligt vacker himmel!😊 Kan det inte vara så att du har varit så inne i allt med renoveringen att behovet av att hitta en speciell plats i naturen har legat på is lite?😊

Jenni
4 år sedan

Åh va vacker bild! Älskar verkligen naturen och har hittat en så avkopplande plats i skogen vid oss 😃

Bella
4 år sedan

Låt inte rädslan stoppa dig

Ida
Ida
4 år sedan

Åh vilken vacker himmel, så fin bild!
Jag älskar att promenera i skogen det är såå avkopplande att höra fåglarna 🙂

Fröken Rödlök
4 år sedan

Förhoppningsvis hittar du snart ditt ställe dit du kan gå och varva ner. En vacker bild har du fått till 🙂

Celine
4 år sedan

Så otroligt vackert! Älskar alla solnedgångar och soluppgångar vid den här årstiden <33

Liw
Liw
4 år sedan

Man känner mer för ett ställe när man fått utforska och hitta ”sina” platser i naturen omkring nya stället. Så vill man trivas mer och känna sig mer hemma så är det vägen att gå det håller jag med om 👍

Fnulan
4 år sedan

Det är så lätt att bara gå i de där stigarna man är van vid. Att klampa upp nya kräver väldigt mycket energi och mod. Ta ett steg i taget så ska du se att du snart hittar din plats.

Denevigaresenären
Denevigaresenären
4 år sedan

Wow, vilken fantastisk bild! Det sägs att skogsbad är spa för både kroppen och själen 😊 Speciellt denna höst måste det vara helt underbart i skogarna

charlottelinden.se
4 år sedan

Jag känner igen det där. När jag är borta exempelvis på vårt landställe eller nere i Halmstad hos svärföräldrarna är jag ofta ute och går och njuter av naturen. När jag är hemma i Göteborg däremot är det tvärtom. Jag borde verkligen ta tag i det där jag också.

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Jag läste en socialantropolog som besök urbefolkning förut som sa att skillnaden mellan oss i väst och dem var att vi var rotlösa. Att det berodde på att vi föds på sjukhus och våra moderkakor slängs där medan urbefolkningen föder hemma och placeras således sin moderkaka i marken runt sitt hus. Tack vare detta kände de sig alltid hemma vid sitt hem, behövde inte de där vyerna och att besöka olika platser för att finna frid. Jag tänker lite på den saken när jag läser här också hur du saknar ditt Göteborg där du är trygg, det ligger något i… Läs mer»

Emma
4 år sedan

Åh ja, det är så vikigt att hitta sina egna platser och stigar, annars hittar man inte motivationen att komma ut 🌸

Marie
4 år sedan

Ja man hittar verkligen sina favoritställen där man hittar och ser en massa motiv

Melissaskywalkz
4 år sedan

Jag saknar fortfarande Stockholm även fast jag bor i det sjukt vackra Jämtland, jag hade aldrig sett norrsken om jag bott kvar men saknar det ändå ✌🏻

Evelina
4 år sedan

Älskar att gå runt i skogen, så härligt 😀

Ariella
4 år sedan

Vilken vacker himmel du lyckades att fånga! Det är härligt och fridfullt att promenera i skogen. Jag brukar ha musik på, sjunga eller prata (kändes mer normalt när jag hade hund) då höll sig vilt borta så jag har faktiskt inte mött varken älg, rådjur eller vildsvin på mina promenader

Madde
4 år sedan

Så skönt att vara ute i naturen, men får erkänna att jag är extremt dålig på det själv.

Kamilla
4 år sedan

Hoppas att du hittade en egen själslig plats. skogen är magisk på att ge energi. Ha en fin lördag

anneli
4 år sedan

Jag håller fullkomligt med dig, därför längtar jag extra mycket till hus.
för här inne i stan är det inga fina stigar, små “gömställen” för sitt inre.
Däremot när jag far till mina svärföräldrar, 6 km från stan. Där är mina smultronställen <3

Mrs.Kjellström
4 år sedan

jättefin bild 😀
Jag hade nog varit ute var dag i den miljön du har 😀 Rena lyxen

Elin Kero
4 år sedan

Så himla kul att läsa detta! Det är verkligen exakt så jag känner med! Att det är så himla trögt att gå ut – men varfööör?! haha! Nu tar vi tag i detta ;D :-*

31
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x