Therese Wiksten
Företagande

Starta företag – är det kanske äntligen dags nu?

Starta företag-dagen

Igår hade jag bokat in mig på en starta företag-dag. Jag orkade dock bara vara där halva dagen men hann lyssna på dom viktigaste föreläsningarna och prata lite med bland annat Skatteverket. Det var väldigt spontant som jag bokade in det här, men det var kanske det som krävdes. Nu får jag ju sluta vela och bara dra igång.

Jag har varit lite osäker på om jag verkligen ”har något att komma med” men efter igår så känns det mycket bättre. Den där äldre, konservativa gubben i kostym slapp jag möta utan jag pratade med en äldre kvinna som fick mig att känna att det bara är att köra. Jag är på rätt spår.

Budgetar, bokföringsprogram, försäkringar och … ja, vadå?

Idag har jag suttit och gjort ungefär 10 olika budgetar. Gått igenom anteckningar, googlat på kostnader, jämfört program och tjänster och försökt hitta checklistor på vad jag faktiskt behöver. Det känns ganska rörigt alltihop men jag börjar nog få någon slags ordning i huvudet nu. Jag vill ju inte göra fel och skatteverket bråkar man inte med…

Idag kommer jag skicka in ansökan om f-skatt och sedan är bollen i rullning. Det känns lite läskigt. Jag har inte helt hundra koll på vad jag sysslar med, men kommer ju inte heller få det förrän jag drivit företag ett tag. Lite moment 22. Det känns som att det finns så mycket som kan gå fel ..lite som att jag kan råka begå skattebrott. Samtidigt så finns det ju så många som drive företag så varför skulle inte jag klara det om dom gör det? Det jobbigaste just nu är ju ändå om jag blir nekad. Så snopet liksom.

Jag har försökt hitta någon som startat företag som bloggat om uppstarten (det hade varit så intressant att följa!) men inte hittat en enda. Tar tacksamt emot tips där!

5 Kommentarer

 • Reply
  Finurliga fröken
  23 november, 2017 at 02:00

  Åh va spännande! Tyvärr kan jag ingenting om sånt. Men önskar dig stort lycka till.

  • Reply
   Therese Wiksten
   23 november, 2017 at 12:41

   Tack! 😀

 • Reply
  Hanna
  23 november, 2017 at 12:40

  Vad kul! Har med letat sådana bloggar så jag hoppas också på tips! Annars ser jag fram emot att följa dig! 🙂 Lycka till!

  • Reply
   Therese Wiksten
   23 november, 2017 at 12:42

   Ja, vi får hoppas det dyker upp ett tips eller två 🙂 Tack! 😀

 • Reply
  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★
  24 november, 2017 at 12:44

  Låter onekligen spännande :). Följer gärna med på det 🙂

 • Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.