Meny Stäng

Augusti = Nystart

För mig är augusti en sommarmånad (Våga inte börja prata om höst än! Ja. Jag ignorerar att det spöregnar, åskar, att jag för första gången tagit på mig varma tofflor och dricker säsongens första varma choklad. Så jag väljer en bild tagen för några dagar sedan då jag satt ute i solen och skrev.) Däremot så hänger känslorna kring skolstart kvar och jag kommer inte undan att augusti innebär en nystart för mig. Det är nog faktiskt mer förknippat med det än vad nyår är.
Jag vet inte om det där berömda boandet som folk pratar om under graviditeten påverkar lite men herregud vad det kliar i fingrarna nu. Jag vill styra upp allt. Fixa, renovera och piffa.

Mitt kontor

Mitt blivande kontor hann aldrig riktigt bli ett kontor, utan fick agera odlingsrum nu under vintern och våren. Nu känner vi dessutom att bebisen kommer behöva ett rum så jag får glatt säga farväl till dom planerna. Det betyder att jag just nu ockuperar köksbordet. Vårt köksbord som redan som det är känns för litet. Det är inte hållbart i längden och nu i veckan fick jag en idé.

Blivande kontor? Mäklarbild av vår “Hall #2”.

Det här huset är lite av en labyrint med en hel del outnyttjade utrymmen, så jag tänkte helt enkelt ta och göra ett kontor av vår “hall #2”. I alla fall fram tills dess att det blir en gästtoalett. Det blir litet och jag kommer kanske inte kunna sprida ut mig och måla lika fritt som i det andra rummet, men det kommer absolut fylla sin funktion. Upp med ett draperi bara så har vi ett nytt rum utan alltför stora ansträngningar. Jag känner mig orimligt taggad på kontorsinredning nu! Och att köpa en ny kalender. Finns det något mer “nystartigt” än en ny kalender?

Men avloppet då?

Ja, hur går det med avloppet egentligen? Det var en av dom sakerna som vi egentligen skulle ha fixat nu i sommar. Vi krånglade med val av avloppstyp och skickade in alla papper till kommunen för SÅ himla länge sedan. Efter det hände..ingenting. När vi hörde att grannarna började få svar på sina ansökningar så hörde vi till slut av oss och det visade sig att dom glömt bort oss. Vi fick deadlinen förlängd och nu ska det vara gjort innan nästa höst, om jag inte minns fel. Vi har beställt avlopp men det kan säkert ta ett tag innan det kan levereras och vi känner oss inte helt motiverade att ta tag i det nu så troligtvis så får det vänta till nästa år.

Sovrummet

Avskärmat sovrum som aldrig ser ut såhär i verkligheten…

Det här huset hade tre vardagsrum och ett sovrum, varav i sovrummet finns trappen ner till källaren. Sovrummet kändes för litet för att få plats med både säng och garderober så vi tog helt enkelt det ena vardagsrummet och satte upp en skena i taket och skärmade av med tyg. Den där avskärmningen är däremot snarare mer uppdragen än fördragen så just nu känns det lite som att vi har helt öppen planlösning in till sovrummet. Jag har tröttnat rätt rejält på det så högt upp på att göra-listan står nu “Bygga en vägg”. Helst igår.
Det finns några fler väggar som vi skulle vilja antingen riva eller flytta men eftersom vi inte lyckats lista ut vilka väggar som är bärande så ligger vi lite lågt med rivandet..

Barnrummet (och allt annat som behöver fixas…)

..Så har vi ju barnrummet! Gissa om jag är sugen på att börja fixa där?! Just nu består rummet av gipsväggar, inget innertak och det saknas en vägg som ska dela av från källartrappen. Planen har däremot aldrig varit att det ska bli klart innan bebisen kommer så vi ligger inte direkt efter i någon planering. I början kommer han sova i vårt rum och det dröjer ju ett tag tills han verkligen har behov av ett eget rum. Men alltså.. det är en underdrift att säga att jag är rätt sugen på att börja fixa och inreda nu direkt. Om inte annat så känns det skönt att ha ett rum att förvara alla hans saker i så inte hela huset blir helt belamrat av bebisprylar.

Apropå bebisprylar. Jag sitter och tittar på listor och försöker komma fram till vad som faktiskt behövs och inte och herregud så mycket prylar som “ska” införskaffas. Svårast känns alla dom där småsakerna.. Blöjor, våtservetter/tvättlappar, oljor, nagelkit, salvor (alla salvor!), kräkhanddukar, snorgrejer, termometrar osv osv… Planen är att ha det mesta färdigt innan så vi kan få vara i vår bebisbubbla utan att behöva shoppa och ha oss sedan..

Storstädning

Jag vet inte om det bara är jag men jag har så svårt att slappna av när det är stökigt. Nu under dom här månaderna som jag mått dåligt så har Jonas fått ta hand om i princip allt och för att han inte skulle gå in i väggen helt så är det mycket som vi fått prioritera bort. Nivån av hur städat vi haft det ha varit en sådan sak. “Stökigt men inte skitigt” har väl varit mottot lite.

För att kunna ladda om inför hösten så skulle jag behöva göra en riktig storstädning. Plocka ut allt som är tänkt att ställas undan till förrådet, sortera, rensa, putsa fönster, ställa fram ljus och mysbelysning, slänga den där blomman i vardagsrumsfönstret som dött… Ja, en rejäl höststädning helt enkelt. Sedan är jag redo för “back to business” ..eller bebisbubbla.


Om det är nystartsadrenalinet eller bebisboandet som kickat igång låter jag vara osagt, men jag är så sjukt taggad för att komma i ordning, få tillbaka rutiner och kanske framförallt att kasta oss in i helt nya rutiner. (Men låt gärna sommarvädret stanna ett bra tag till!)

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x