Therese Wiksten

Babyboxar – Vad fick jag?

Skötbädd från Apoteket – inte riktigt en babybox

Skötbädd från apoteket

Från Apoteket kan man hämta ut en skötbädd. Den är gratis om man är medlem, annars kostar den 349 kr. Det är alltså ingen babybox och proverna som följde med kändes lite som en bonus.
Jag fick en napp från MAM, badolja och vårdande kräm från Dialon baby, Bepanthen och ett par rabattkoder. Den här hämtade jag ut för rätt länge sedan, så det är mycket möjligt att innehållet ser lite annorlunda ut om man hämtar ut den idag.

Lilla bebislådan från Apotek Hjärtat

Babybox från Apotek hjärtat

Apotek hjärtat delar också ut en gratis babybox om man är medlem. Jag fick våtservetter och babyolja från deras egna märke, prov på Bepanthen, Purelan, Bio-oil och serum från IDUN, en napp från MAM, en nappflaska från Philips Avent och ett litet hjärta som går att hänga på tex vagnen. Utöver det så fick jag även ett häfte med mängder av rabattkuponger och lite övrig information.

Babybox från Babyproffsen och Lloyds Apotek

Babyboxarna från Babyproffsen och Lloyds Apotek beställer man från samma ställe, från babybox.se. Efter man beställt får man ett mail med koder som behövs för att hämta ut boxarna. Det tog ett tag innan jag lyckades hämta ut den från Babyproffsen eftersom den kedjan inte finns i Göteborg eller Trollhättan-området. Istället fick Jonas hämta ut den i Västerås när han hade vägarna förbi där. Den finns visserligen i Borås, men det kändes inte helt värt att åka dit enbart för att hämta ut en babybox.

Babybox från babyproffsen

I lådan från Babyproffsen fick jag ett paket våtservetter, en badanka från Trygg Hansa, napp från Philips avent och MAM, nappflaska från Philips Avent, trosskydd från Always, ett paket blöjor från Pampers (man får välja mellan ett paket med 72 eller 22 stycken, varför man nu skulle välja det lilla?). Utöver det följde det med en tidning och lite rabattkuponger.

babybox från Lloyds apotek

Innehållet här påminner, av förklarliga skäl, om den i boxen från Babyproffsen. Nappflaskan från Philips Avent, trosskydden från always, badankan, de båda napparna och två gratismånader på viaplay finns med även här. Dock inga blöjor eller våtservetter. Här fick man istället ett litet prov på Bepanthen, bodyscrub och Bio-Oil. Utöver det följde det även här med en tidning och en del rabattkuponger. Dock hade de på bodyscruben och always kort datum och hade hunnit gå ut när jag öppnade den.

Liberos Startbox

Babybox från Libero - Liberos startbox

Som medlem i Liberoklubben får man hämta ut en startbox när förlossningen börjar närma sig. I vecka 33 fick jag ett sms om att min fanns att hämta ut på valfritt ICA Maxi.

Jag fick ett paket med engångsskötbordsunderlägg, ett hänge till vagn eller liknande, ett litet paket blöjor i stl 1 & 2, bindor, prov på Tena, en intimtvätt, babyolja, baby wash och amningskupor. Utöver det så följde det även med en del rabattkuponger och en liten bok med information.

Vissa ICA Maxi är lite extra generösa och packar ihop en påse med extra saker från butiken. Jag vet att tex det Haninge brukar göra det, tyvärr inte det i Trollhättan.

Vad tyckte jag? Vilken babybox var bäst?

Vad jag har förstått det som så kan innehållet variera en del i boxarna och jag gissar att dom även uppdaterar dom med jämna mellanrum.

Efter att ha hämtat ut alla boxar så känns det som att jag varken behöver köpa nappflaskor eller nappar direkt när bebisen kommer. Det hade kanske varit kul med lite mer variation, jag har hört att det kan vara lite kinkigt med vilken napp/nappflaska barnet tar, men jag klagar inte.

Våtservetterna kommer vara smidiga att ha med sig när vi är ute, men hemma har vi tänkt köra med tvättlappar och olja. Dom där engångsunderläggen känns kanske spontant inte heller som något jag själv skulle lägga pengar på, men jag kan tänka mig att det finns situationer där dom är otroligt smidiga. Som när man är ute och behöver byta en sådan där riktig hemsk bajsblöja på en offentlig toalett och inte riktigt känner för att behöva rengöra hela skötbordet från bajs efter..

Generöst att ge bort ett fullstort paket blöjor och så smidigt att kunna testa både Libero och Pampers innan vi köper på oss något själva. Av vad jag läst så låter det som att Libero ska vara bäst, men jag vill bilda mig en egen uppfattning.
Som förstagångsförälder känns det väldigt tacksamt att kunna testa lite olika märken och produkter, även om jag redan beställt hem en del saker efter rekommendationer.

Jag vet inte om jag kan säga att någon box var bäst utan det är nog kombinationen av alla som jag gillade. Möjligtvis att den från Lloyd kändes som en lite klenare variant av den från Babyproffsen. Skötbädden från Apoteket har jag hört att väldigt många gillar och den kommer nog vara smidig att dra fram när man inte har tillgång till skötbordet.

>> Har du hämtat ut någon box? Vad fick du? Blev du nöjd?

You Might Also Like...

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x