Therese Wiksten

Både jag och klimatet kraschar?

Hej där.

För något år sedan skrev jag mycket om hur jag mådde, frustrationen över bristen på energi och att ingen förstod vad som var fel. Sedan dess har jag lärt mig hushålla med energin lite bättre, men framförallt så har jag tagit det väldigt lugnt den här sommaren och min kropp har njutit av värmen. (Blandade känslor till vädret som varit – min kropp älskar det, min hjärna är så klart orolig för jorden)
Sedan vi flyttade har jag faktiskt mått rätt bra. Jonas har skött det mest grovjobbet och jag har gradvis känt att jag mått bättre och bättre.

Hurra jag är frisk!

Trodde jag. Så jag har hjälpt till att renovera. Burit, spacklat och härjat på. Och sedan kraschade jag helt. Total utmattning, illamående och allmän sjukkänsla. Den där frustrerande tröttheten som gör att jag knappt orkar sitta upp och att det t.o.m är jobbig att ligga ner. Den senaste veckan har majoriteten av tiden med andra ord gått till att vila. Nu känns det helt okej igen. Trött, absolut, men hanterbart. Tack och lov! Men jag har lärt mig en läxa. Framförallt fysiska saker ska jag ta det väldigt lugnt med och jag måste trappa ner tempot igen.

Sommar i oktober

Så nu sitter jag här, i solen och försöker varva ner. Blanda ut några få måsten med mycket återhämtning. Det är mitten av oktober, nästan 20 grader i skuggan och solen värmer. Jag har två dörrar öppna, ingen värme på inomhus och det är varmt. Det fläktar t.o.m lite skönt. Det skrämmer mig lite. Nog för att brittsommar inte är något nytt, men brukar det vara så här?

You Might Also Like...

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

32 Comments
Äldst
Nyast
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elisa
2 år sedan

Ja, det väcker många frågor. Jag kan inte minnas en oktober som varit såhär varm. Såklart det är skönt men kommer det vara såhär nu? Jag hoppas ju på fortsatta säsonger och särskilt att nu en vinter ska komma.

Amanda
2 år sedan

Då får du villa och ta det lugnt, men det är jobbigt när man vill göra sker och hjälpa till men kroppen säger ifrån. Jag tycker också det är läskigt med klimatet det är ju sommar i oktober och det brukar/ska inte vara

Hanna
2 år sedan

Lyssna på kroppen o njut av det fina vädret 🙂

Emma Engström
2 år sedan

Åhh, ta hand om dig vännen! <3

Chanelle
2 år sedan

Relaterar verkligen till det du skriver om att vara trött och när man gör något ansträngande så kan man hamna i värsta dippen efter.. Gäller att försöka hitta en balans och klura ut vad som funkar men det är absolut inte det lättaste! Ta hand om dig<3 Är också lite orolig över vår jord.. Det har vart en bra vår, bra sommar och nu bra höst (än så länge), frågan är hur det blir i vinter :/

Blondina
2 år sedan

Wow vilken fin blogg 🙂

Evahle - en blogg om psykisk hälsa

Så viktigt att inse sina begränsningar och lyssna på kroppen!

Frökenny
2 år sedan

Håller med att det är extremt varmt för att vara i oktober och efter sommaren som varit blir man lite orolig. Känner så igen mig i att göra för mycket, det är lätt hänt. Efter jag blev utmattad är jag överkänslig för fysisk aktivitet – det är verkligen hemskt! Hoppas att det släpper snart! 🌸💕

Johan | grattisvarlden.se

Det är inte så ovanligt att oktober fortfarande är så här varm vissa dagar. Men det är lätt att glömma bort det och oroa sig för klimateffekter.

Liw
Liw
2 år sedan

Då förstår jag att du tar igen dig, låter jobbigt att du blev så utmattad…
Härligt med brittsommar!

Lillan Kind
2 år sedan

Jag ver ju inte hur pass utmattad du var för ett år sen, men det är lätt att falla tillbaka om man börjar ta ut sig för mycket. Det är ju lätt hänt att man gör det när man jobbar på med något roligt, så var rädd om dig!❤️

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Har själv varit utmattad så förstår känslan, kan fortfarande bli så där helt utslagen av saker jag gjort. Det är som att kroppen behöver extra med energi på ett annat sätt. Gällande värmen är det väl inte vanligt antar jag, men det har hänt förut 🙂

Mirre
2 år sedan

Man ska verkligen lyssna på sig själv och ta hand om sig så ta hand om dig <3

Madde
2 år sedan

Vilken sommar vi haft. Ser fortfarande folk på uteserveringar i bara t-shirts, Helt fantastiskt.

Snabela
2 år sedan

Det är tur att du har lärt dig hur och vad du ska göra för att du ska må bra.

maria
2 år sedan

Vi hade 20 grader i går och bor i höjd med Umeå. Helt otroligt. Var ju det här vädret jag ville ha i somras

Moa
Moa
2 år sedan

Verkligen viktigt att ta hand om sig ❤️

sandraemilys
2 år sedan

Helt sjukt egentligen att det fortfarande är så sjukt varmt. Har varit mellan 18-20 grader i Skåne hela förra veckan. Det kan verkligen inte vara bra alls. När ska höstens grader infinna sig egentligen?

Jennifer
2 år sedan

Utmattning är livsfarligt 🙁 Är själv där och har inte lärt mig vart min gräns går 🙁

Fnulan
2 år sedan

Kroppen är fantastisk, den kastar ut signaler så att vi förstår. VI är bara så dåliga att lyssna på den, eller hur.. Var rädd om dig!

Jenni
2 år sedan

Fina du! Försök varva ner och lyssna på din kropp, utmattning är hemskt! Gick själv in i väggen och mår dåligt, så jobbigt med all den förlorade energin också men jag försöker tänka att en dag är jag starkare och orkar mer än någonsin💓

Denevigaresenären
Denevigaresenären
2 år sedan

Vill börja med att säga vilken fantastiskt fin bild! Ja, det är jätteviktigt att med jämna mellanrum ta en paus och reflektera över hur man mår. Vi måste ha tid för det och tid för att kroppen och hjärnan ska få en chans för att återhämta sig

Melissaskywalkz
2 år sedan

Klart det inte är normalt tyvärr, vårt klimat är ungefär 1 grad varmare än vad det ska vara pga oss människor. Vid 5 grader varmare än det ska vara kan vi inte längre överleva :/

Moen
2 år sedan

Ångest och utmattning är verkligen tungt! 🙁 Viktigt att lyssna på kroppen och dess signaler. Skönt att höra att du mår lite bättre och hoppas verkligen att du känner dig helt återställd snart. Får vila och ta vara på dig vännen! <3

Em
Em
2 år sedan

Även fast jag njuter av värmen dessa oktoberdagar, så håller med dig. Man kan inte hjälpa att få lite onda aningar när sommaren varit som den varit. Men jag håller tummarna på en svinkall vinter med massor av snö! 😍👌🏻

Olga
2 år sedan

Men oj, var försiktig och lyssna framför allt på din kropp!

Nilla
2 år sedan

Så jobbigt med en sådan utmattning. Det gäller att du lyssnar på din kropp och vilar. Ta hand om dig, kram <3

Kamilla
2 år sedan

Lyssna inåt på vad kropp och själ säger – de ljuger aldrig.

Emma
2 år sedan

Jag tycker vi har lite septemberväder, september brukar kunna gå upp och ner som det själv vill, men i oktober brukar vi väl ändå sällan ligga över +10. Känns som året blivit lite fel med ingen vår och en sju helsikes sommar 🤔

charlottelinden.se
2 år sedan

Nja, sådan här värme såhär långt in i oktober kan ju inte höra till vanligheterna. Jag njuter varenda sekund men det är lite obehagligt när man börjar fundera på vad värmen faktiskt beror på.

Katja
Katja
2 år sedan

Ja de tankarna har kommit här med!! Både skönt och obehagligt!!

Johanna
2 år sedan

Verkligen viktigt att lyssna på.kroppen ! Har jag insett nu 🙈🙈

32
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x