Therese Wiksten

Bebisapoteket och saker till skötbordet

-Inlägget innehåller annonslänkar-

Inför första barnet fick vi väldigt mycket tips om saker “man bara måste ha” och vi fick även en hel del produkter i diverse babyboxar. En del användbart, en del som inte passade oss alls. Jag behövde nyss beställa lite nytt så jag tänkte passa på att lista våra bästa och sämsta köp.

Apropå babyboxar så vill jag tipsa om att man kan beställa en gratis babybox från LloydsApotek.

Torra tvättlappar

Vi har testat lite olika men favoriten är Gekås egna. Tjockare än de andra vi haft och väldigt prisvärda.

Amningskupor

Amningskupor köpte jag inte förrän jag verkligen behövde det, någon gång efter att amningen kom igång. De från Natusan gillade jag verkligen, Apotekt hjärtats egna kom jag däremot inte alls överens med. Den här gången tänkte jag testa tvättbara i tyg. Jag fick ett gäng från Imse Vimse av min syster så jag får se vad jag tycker om dom sedan.

Bepanthen

Den följde med i varenda babybox vi fick tror jag och många som redan hade barn sedan innan hyllade krämen. Jag blev väl kanske inte frälst med en gång men tycker nu att den är en väldigt bra allt-i-allo-kräm. Jag använder den även själv och den fungerar väldigt bra nu när jag är väldigt torr under graviditeten.

Potatismjöl

Jag fick SÅ mycket tips om det från alla möjliga håll. “Bästa babypudret” och dessutom billigt. Sedan läste jag på och insåg att många varnar för att använda just babypuder eftersom det inte är bra om det kommer i kontakt med luftvägarna. Vi har använt det ett par gånger, men salva har fungerat perfekt så potatismjölet har fått flytta ut från skötbordet.

Termometer

En rumptermometer rekommenderas när dom är små. Jag är väldigt nöjd med denna från Braun men tror de flesta fungerar ungefär lika bra. Så länge man ser till att köpa en som inte tar så lång tid.

Decubal

Den här fick vi i en babybox och den blev nog bara använd ett par gånger. Första gången jag smörjde in lillens kinder med den så blev han knallröd, man såg verkligen precis var jag hade smörjt in honom. Använde den till mig själv någon gång men sedan har den bara blivit liggande. Känns dumt att chansa när Bepanthen fungerat så bra.

Alvedon

Från 3 månader till ca ett år, så kanske inget man behöver ha innan barnet föds. Däremot så köpte vi hem innan behovet fanns ifall han skulle bli sjuk just när apoteket är stängt. Kanske får vi tacka pandemin och att vi varit så isolerade för asken är fortfarande oöppnad.

Weleda Nappy Change Cream

Vi valde mellan den och Inotyol och eftersom jag läst så mycket bra om just krämen från Weleda så testade vi den först. Den har fungerat så bra att vi aldrig har brytt oss om att testa något annat. Perfekt vid blöjbyte om rumpan är lite röd.

Xylocain

Jag fick tipset om att ha det här hemma efter förlossningen. Förpackningen är fortfarande oöppnad.. Inte för att jag kanske inte haft användning för det, utan för att det kändes så läskigt att bedöva. Finns inte risken att man missar “varningssignalen” som smärta ändå är? Jag var i alla fall för rädd för att något skulle gå sönder för att våga använda den…

Purelan

Det här fick jag prover på både i babyboxen och även på bb. Perfekt för ömma och såriga bröstvårtor om man ammar. Den är ganska dyr så jag köpte dock inte en större förpackning förrän jag visste att jag skulle få användning för den. Den innehåller bara fett så den är väldigt fet och lite svår att arbeta med. Man kan dock ha den även till att smörja in bebisen eller tex till torra läppar. Den innehåller inte vatten så den fungerar bra nu under vintern när det är minusgrader ute.

Babyolja

Här testade vi ett helt gäng. För sonens skull märkte vi ingen större skillnad, alla gjorde det dom skulle och ingen verkade irritera huden. Jag gillade verkligen Weledas olja, det enda negativa där var kanske att färgen var väldigt lik bebisbajs så det var lite svårt att veta om det bara bajs kvar eller bara olja på tvättlappen, och att den var ganska dyr. ACOs har också fungerat väldigt bra, men där tycker jag att korken inte är lika smidig som Weledas. Svårt att skruva av en kork med en hand när man ska ha koll på ett barn på skötbordet och dessutom finns risken att den vandrar iväg.. Här vann ändå priset,

Nagelset

Första tiden använde vi mest nagelfilen och nu det senaste även nagelklipparen. Själva saxen har vi nog aldrig använt, så om jag inte skulle ha köpt ett helt kit så hade jag satsat på en fil och nagelklippare i första hand.

Vilka är dina måsten och har du gjort några extra bra eller dåliga köp?


Reklam
15% och fri frakt från Ideal of Sweden t.o.m 28 februari med koden LOVE

You Might Also Like...

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x