Therese Wiksten

Bihåleinflammation och saker jag funderar över

Hej! Det var ett tag sedan nu. När man mår rätt risigt jämt så är det lätt att missa när man drar på sig “vanliga” sjukdomar. Jag har uppenbarligen varit förkyld för senaste veckan har jag legat med bihåleinflammation, öronvärk och ett svullet öga. Troligtvis en enorm vagel. Klart man ska dra på sig allt på samma gång. Det mesta har blivit lidande och därmed har även bloggen ekat tom. Istället har jag legat och titta på det (emellanåt) fina vädret genom fönstret och varit lite frustrerad över att jag inte orkat gå ut.

Jag ska väl inte säga att jag mår bra nu, men jag mår absolut mycket bättre. Normaldåligt kanske man kan kalla det. Framförallt så kan jag böja på huvudet utan att det känns som att det ska sprängas. Heja! Jag vet inte hur många gånger jag glömt av mig den här veckan och jag förstår inte varför jag inte lärt mig, med tanke på att det (utan att överdriva) känts som att huvudet ska explodera varje gång.

Saker jag tänkt på under veckan

Vad sysslar Dove med?

dove

Pinsamt. Jag har förstått det som att dom tagit bilderna från en reklamfilm där tre olika kvinnor är med och att syftet var att visa att “Dove är för alla” eller något liknande. Men nej. Jag vet inte hur dom tänkte när dom valde att publicera detta. När man sysslar med reklam så måste man komma ihåg att allt handlar om hur konsumenten tolkar reklamen.

Hur en sådan här bild kan passera alla som arbetar med reklamen utan att en enda person reagerade förstår jag inte. Någon måste väl ändå stannat upp och tänkt att “Vänta lite nu, vad för budskap signalerar den här bilden? Vad tänker man när man ser den?”

Jag tänker spontant på den gamla rasistiska tvättmedelsreklamen…

Vilken riktning jag vill att den här bloggen ska ta

När jag startade igång bloggen igen så var ju planen att skriva om allt som kändes intressant och känna mig för innan bestämde vilken inriktning den skulle ta. Bloggen skulle bli lite spretigt ett tag men det skulle få vara okej. Jag vet fortfarande inte riktigt åt vilket håll det hela ska gå.

– Jag vill fortsätta skriva av mig om allt kring att vara sjuk, men jag kommer ju (förhoppningsvis) inte vara sjuk för evigt så jag vill inte bygga hela bloggen kring det.

svanen– Jag saknar träningen och allt som rör det, men det är svårt att skriva om det när jag själv har ungefär lika mycket energi som en 90-åring. Och då pratar jag inte om dom där kruttanterna som kör på för fullt..
Jag klarar i och för sig av att yoga. Även om det inte är träning på det sättet jag sysslat med innan så är det ju alltid något. “Alltid något” är kanske lite orättvist att säga. Det är mycket mer än bara träning och vad yoga är beror ju så mycket på vilken form av yoga man utövar och vad man gör den till. Hur som helst så kan jag ju fortfarande dela med mig av den.

– Något som går in i träning och hälsa är ju visserligen kosten, men jag har varit lite tveksam till att blanda in det. Jag är utbildad kostrådgivare och tanken var ju att arbeta som det. Det som fått mig att tveka är att jag gillar inte den där hetsen som lätt blir när det pratas mat. Jag vill inte bidra till det. Jag är heller inte såld på någon (galen) diet och har en ganska avslappnad inställning till mat. Däremot tycker jag det är lika viktigt att ta hänsyn till hur klimatet påverkas som hur vi mår av det vi stoppar i oss. Spelar det någon roll om vi hittat den ultimata dieten om den har en så pass negativ påverkan att vi snart inte har en jord att bo på?

– Jag har blivit lite sugen på att skriva mer om lägenheten och inredning. Hur klarar man av att bo två personer och en katt på 20kvm? Det frågar jag mig själv rätt ofta men uppenbarligen så går det. Det var ganska utmanande att få in kök, vardagsrum, sovrum, hall och badrum på den lilla ytan. På något sätt lyckades vi ändå med det. Man kan ju verkligen kalla det för compact living och jag har samlat på mig en hel del tankar och tips sedan vi flyttade hit.

 

– Målandet är jag säker på att jag kommer vilja skriva mer om när jag väl kommer igång. Jag har ju det där lilla compact living-problemet bara. Just nu har jag ingenstans att förvara några målarprylar utan vi måste ordna garderoben i hallen först. Något som min sambo inte alls känner att han har tid med.

– Jag funderar ju en hel del kring det där med att starta eget och skulle ju kunna skriva om hela den processen. Bara jag lyckas bena ut vad det är jag ska satsa på. Jag vet att jag vill arbeta online och inte vara bunden till en specifik plats. Jag tycker dessutom det är väldigt intressant med sociala medier och hur man kan arbeta med dom. Antagligen finns det fler som går i samma tankar som mig och det är något jag själv gärna skulle läsa om.

Ja, det är som sagt rätt spretigt för tillfället. Visst är det min blogg och jag skulle kunna skriva om precis allt och ingenting om jag vill. Utan en röd tråd blir det däremot svårt att hänga med i svängarna, både för mig och dom som läser. Efter ett tag kommer jag märka vad jag helst skriver om och vilka inlägg som uppskattas mest av er och då kommer det bli bättre. Berätta gärna vad du vill läsa om!

Det hade varit kul med en julkalender på bloggen

julkalenderTanken har dykt upp vid ganska många tillfällen under åren jag  bloggat, men jag har aldrig riktigt tagit tag i det. Varför vet jag inte.
Jag har aldrig varit ett fan av vintern men hela december var magisk när jag var liten. Att vakna varje morgon, nyfiken över vad det var i nästa lucka. Julen är inte densamma nu som när jag var barn, men julkalendern är fortfarande på gränsen till helig. Nu är det ju kanske lite sent påtänkt, både med att hinna kontakta företag och att skriva alla inläggen. Kanske. Men det hade varit väldigt kul.

You Might Also Like...

Lämna en kommentar

avatar
600

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Prenumerera  
Notify of