Therese Wiksten

Det börjar kännas som vår

Även om det känts lite som att livet har satts på paus i och med hela coronapandemin så rullar fortfarande mycket på trots allt. I alla fall än så länge.

Våren börjar närma sig och det betyder att vi ska dra igång med lite saker som legat och släpat och det har även dykt upp ett litet nytt projekt. Som vanligt kanske när man bor i hus.

Fiber

När vi flyttade hit så fick vi direkt ett internetproblem. De som bodde här innan hade valt att inte installera fiber samtidigt som nästan alla övriga grannar och det gick inte att få “vanligt” internet. Vi lyckades till slut ordna ett trådlöst som har fungerat.. ehm.. sådär. Det har bara blivit sämre och sämre och just nu är det katastrof. Tittar jag tex på svt play så stannar allt om J kollar sin mail. Vi anmälde intresse för att skaffa fiber men ingen visste när det skulle bli aktuellt.

För bara ett litet tag sedan kom till slut frågan om vi fortfarande var intresserade och sedan gick det snabbt. Nu är avtalet påskrivet och i helgen var J ute och grävde upp halva trädgården. Snart är det bara för dom att komma hit och fixa med kablarna och sedan ska vi förhoppningsvis (äntligen!) ha ett fungerande internet.

Avloppet

Källa: Alnarp Clearwater

Sedan har vi vad som känns som en never ending story.. Avloppet. Äntligen börjar det hända lite saker där. I april kommer en firma hit och gräver och sedan ska det inte vara så mycket jobb kvar innan allt är på plats. En bokstavligt talat skittråkig kostnad men det ska ändå bli lite spännande att se hur det blir. Vi har ju valt en lite annorlunda lösning. Ett biologiskt reningsverk som alltså ska vara snäll mot miljön.

Altanen

Egentligen hade vi tänkt bygga altanen förra året i samband med att vi började gräva för bergvärmen. Det kom annat i vägen och sedan dess har vi haft en halvt uppgrävd gräsmatta. Nu har vi sagt att vi ska ha en altan att hänga på i sommar så det börjar med andra ord bli dags att ta tag i grävandet igen. Ju tidigare desto bättre, så vi faktiskt kan njuta av den så länge som möjligt. Min förhoppning är att vi ska kunna ha lite grillfest här efter dopet i juni. Vi får se om jag är lite för optimistisk eller om vi har en altan färdig tills dess. Förutsatt att det faktiskt blir ett dop då, det är ju inte helt självklart så som det ser ut nu.

Nu hoppas jag att det inte blir totalt kaos framöver, men ska man se det positivt så har vi ju lite att pyssla med om vi blir satta i karantän.. Det ska dessutom bli skönt att ha lite projekt att bryta av dagarna med nu när jag hamnat i lite av ett ekorrhjul med bebisrutiner.

You Might Also Like...

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x