Meny Stäng

Ekologisk hudvård från NUXE

-Inlägget innehåller annonslänkar-

I november, under black friday, passade jag på att köpa hem lite ny hudvård. Jag är inte den som förespråkar hysterisk shopping så fort det är rea, men jag passar gärna på att köpa det jag ändå behöver då. Nu har det gått ett par månader och jag känner att jag hunnit testa produkterna tillräckligt mycket för att kunna tycka till lite om dom.

Det som fick flytta in i mitt badrumsskåp var en ansiktskräm, ansiktspeeling och en ansiktsrengöring från det Franska märket NUXE.
NUXE ekologisk hudvård

NUXE och ekologisk hudvård

Det här med ekologisk hudvård är verkligen en djungel. Det finns, vad jag vet, ingen enhetlig standard över vad som får kallas för ekologiskt. För mig som inte är särskilt insatt så är det så himla svårt att veta om en produkt bara låter bra på papperet eller om den faktiskt är bra. Jag har dessutom både torr och känslig hy så att hitta hudvård som inte bara är ekologisk utan även fungerar bra för mig är inte helt lätt.

Om NUXE är det bästa valet när det kommer till ekologisk hudvård vet jag inte, men dåligt bör det ju inte vara. Jag gillar dessutom att NUXE som företag har fokus på miljön och det gäller ju inte enbart deras ekologiska serie.

Bio Beaute Cold Cream High-Nutrition Face Cream

En ansiktskräm för mycket torr och känslig hy. Det låter ju bra. Jag har däremot testat så många olika produkter som ska vara bra för känslig hy men som ändå svidit eller gjort mig knallröd. Jag vågar med andra ord sällan ha alltför höga förväntningar.

Huvudingredienserna är ekologisk mandelolja, ekologisk bivax (den är alltså inte vegansk), ekologisk rosenvatten, ekologisk jojobaolja och kokosolja

Hur den här fungerade? Jättebra! Det är nog den bästa hudkräm jag testat hittills! Den svider inte, jag blir inte särskilt röd och jag har inte flagnat bort totalt den här vintern. Ibland kan jag behöva smörja in mig två gånger men det känns ändå överkomligt. Den känns skön och återfuktande utan att bli för fet eller kletig. Det enda jag inte gillar är att den doftar mandel, men det kom ju kanske inte som en överraskning. Varje gång jag smörjer in ansiktet tänker jag på den där mandelkubben som farfar alltid åt när jag var liten. Om jag kommer köpa den igen? Absolut!

98,7 % av ingredienserna är naturliga och 14,4% är ekologiska. Det låter rätt lågt med 14,4% och jag gissar att det är vattnet och kokosoljan som drar ner det.

Bio Beaute Anti-Pollution Gentle Exfoliating Gel

Den här var anledningen till att jag testade just det här märket. Jag behövde en peeling och för mig är det otroligt viktigt att kornen inte består av plast, vilket är rätt vanligt och otroligt dåligt för miljön. Jag fick en duschkräm med naturlig peeling för ett par år sedan som jag verkligen gillade och efter lite googlande så visade det sig att det var från det här märket. Peelingkornen i denna består alltså inte av små platskorn utan istället av vindruvskärnor och ris. Ja, inte hela så klart.

Den har en rätt intressant konsistens som jag inte är van vid sedan innan. Eller, det är snarare skiftandet av konsistens. Direkt ur tuben är den som en tjock gelé, när man masserar in den blir den till en olja och när man sköljer av är den mer som en lotion.  Jag gillar det.

Huvudingredienserna är partiklar från ris och ekologiska vindruvskärnor (peeling) och ekologisk vindruvsextrakt, extrakt från moringafrö och ekologisk plommonolja.

1-2 gånger i veckan rekommenderar dom att man använder den, och jag håller mig till en eftersom jag har väldigt känslig hy. Den känns däremot så pass “snäll” mot huden att jag nog hade kunnat använda den oftare. Trots det så känns det verkligen som att den tar bra. Jag blir babylen och känner mig dessutom relativt återfuktad, så pass att jag ibland nästan glömt bort att smörja in mig efter. Så skönt med tanke på att jag annars ofta brukar känna mig väldigt stram och irriterad efter jag tvättat ansiktet.

99,3% av ingredienserna är naturliga och 43,1% ekologiska.

Bio Beaute Anti-Pollution Cleansing Oil Gel

Det här är i princip samma som peelingen, minus själva peelingen då, och den jag använt dagligen. Därför har jag kanske inte så mycket att säga om den som inte redan är sagt här ovan.
Värt att betona är kanske att jag verkligen gillar att dom går från gelé -> olja -> lotion och hur mycket dom återfuktar. Jag sminkar mig extremt sällan så vet jag inte riktigt hur bra den är på att få bort alla sminkrester, men eftersom jag inte har något direkt minne av det så måste det ju ha gått rätt smidigt ändå. Dom påstår åtminstone att den enkelt ska få bort även vattenfast smink.

Liksom den andra så är huvudingredienserna ekologisk druvextrakt, extrakt från moringafrön och ekologisk plommonolja.

99,3% av produkterna är naturliga och 33,5% ekologiska.


För första gången känner jag mig på riktigt nöjd med mina hudvårdsprodukter. Jag har fått slippa brännande, kliande, svidande och röd hud. Jag flagnar inte och jag har inte fått en massa utslag. Jag kan faktiskt inte komma på något jag hade velat ändra på om jag hade haft möjligheten. Förutom doften på ansiktskrämen, den kan dom gärna få ändra..

Det är märkligt ändå att det kan skilja så mycket. Jag har testat så många olika produkter, sådana som ska vara jättebra för känslig och torr hy, även ekologiska. Alltid har det varit något som gjort att vi inte riktigt klaffat. Kanske har jag helt plötsligt fått lite mindre känslig hy, eller så beror det på något som antingen finns, eller inte finns, i dom här produkterna.

Jag är sugen på att testa

nuxe
1. Deodorant / 2. Ögonkräm / 3. Ansiktsmask / 4. BB Cream / 5. Duscholja / 6. Bodyscrub

>>Har du testat den ekologiska serien från NUXE? Vad tyckte du i så fall? Eller har du kanske någon annan ekologisk hudvårdsprodukt du vill tipsa om?

-Inlägget innehåller annonslänkar-

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Äldst
Nyast
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback

[…] skrev ett inlägg om mina nya hudvårdsprodukter för ett tag sedan. Peelingen är inte riktigt slut, men jag kommer behöva köpa en ny ganska […]

1
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x