Therese Wiksten

En höstlista på kanelbullens dag

– Inlägget innehåller affiliatelänkar –

Det var länge sedan vi hade en lista här på bloggen. Jag hittade den här höstiga varianten inne på Isabels blogg och kände att det kanske var läge att fundera lite över hösten även här. En stor kopp te, ett par kanelbullar dagen till ära, en brasa som sprakar i bakgrunden … höstigare än så blir det kanske inte, så..tja..då kör vi.

Hur känner du inför hösten 2018?

Jag känner mig otroligt icke-redo och jag är helt ur fas årstidsmässigt. Vi flyttade ju in här i slutet av sommaren och jag vill göra så mycket med trädgården! Skaffa ett växthus, göra mysigt med utemöbler, sätta upp en hängmatta. Kunna göra allt det där som jag saknat i lägenhet, som att kliva rakt ut genom dörren, ta med mig datorn och helt enkelt spendera hela dagen utomhus. Utan grannar som stör. Det tar ju emot lite nu, utan utemöbler och med 5 plusgrader, regn och blåst haha.

Nu har vi däremot så mycket kul att göra med huset, så det ska nog gå bra ändå. Den här hösten kommer det bli mycket fix med huset och det känns ju jäkligt spännande.

Vad är din planer?

Renovera, rensa flyttkartonger, inreda och bo in mig. Mysa framför brasan och planera för allt roligt vi ska göra framöver. Om allt går som planerat så har jag också en liten rolig grej inplanerad som är såå långt utanför min comfort zone att jag för några år sedan aldrig trodde jag skulle göra något liknande.

Vad är ditt favorit-te?

Jag är rätt tråkig när det kommer till te, jag har inte experimenterat och testat så mycket olika sorter helt enkelt. Det som går åt mest här är Forest fruit och Svartvinbär från Lipton. Svart och fruktigt, men inte för sött, det går hem hos mig.

Snyggaste höstaccessoaren?

Jag älskar lager på lager, så mysiga mössor och stora halsdukar går hem hos mig. Och så klarar man kanske inte hösten utan ett paraply? Okej, skor och poncho kanske inte räknas till accessoarer men dom fick hänga med som bonus.
Japp, jag är en grå person.

Vad är värst, kylan eller mörkret?

Åh. Pest eller kolera. Min värk blir mycket värre av kylan men jag blir samtidigt så trött av mörkret. Kombinationen är ju helt klart värst.

Top 3 godast höstmat?

En ganska stark chiligryta som fått stå och gotta till sig i många, många timmar, soppor och… ja..vad äter jag egentligen? Grillade rotfrukter. Allt som är varmt. Jag vill gärna ha ett enormt matbord, duka upp en massa skålar, fat och godsaker. Tända ljus. Och så samla familj och vänner och sitta och i timmar och äta och ha det trevligt.

En utflykt du vill göra i höst?

Jag har så dålig koll på området här så det skulle jag absolut vilja upptäcka mer av. Det finns också ett ganska stort vattenfall inte långt härifrån som jag hade velat kika förbi.

En bok du vill läsa i höst?

“4 timmars arbetsvecka: konsten att leva mer & jobba mindre” av Timothy Ferriss. Folk har pratat om den länge nu och när Malin (One spoon happiness) skrev om den igår så kände jag att jag verkligen borde ta och göra det snart.

Någonting du ser fram emot extra mycket just nu?

Att våra vardagsrumsmöbler ska komma! Det känns som att vi har väntat för evigt, men någon gång nu i slutet av oktober ska dom äntligen dyka upp. Det blir lite roligare att bjuda hem folk när vi slipper trängas vid vårt lilla matbord. (Som jag för övrigt också ser fram emot att byta ut, men det blir en senare fråga)

Och så ser jag så klart fram emot att åka upp och hälsa på alla hemma i Jämtland. Det är inte planerat när det blir än, men det börjar verkligen bli dags att åka upp nu!

Hur ser din höst ut? Har du något kul planerat?

You Might Also Like...

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

35 Comments
Äldst
Nyast
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Chanelle
1 år sedan

Älskar såna här listor! Förstår verkligen att du vill göra allt med huset NU😍

Jennysvardag
1 år sedan

Vilken mysig höstlista du hittade. Det som är i planerat just är att åka till Kolmården på söndag. Sen ha 2 års kalas för sonen i slutet av oktober 🙂

Jennifer
1 år sedan

Kylan är ju verkligen värst under hösten, jag är mega frusen av mig sedan jag gick ner så mycket i vikt..

Evahle - en blogg om psykisk hälsa

Kul att läsa 🙂 Jag älskar grytor och soppor under hösten. Så mysigt och gott!

Sandra
1 år sedan

Älskar verkligen såna här listor om speciellt hösten då det är en utav mina favoritårstider 😍

Frökenny
1 år sedan

Vilken härlig höstlista! Förstår precis vad du menar med längtan att använda trädgården, jag flyttade in i december så när våren kom då hade vi verkligen hunnit längta!!!🌸💕

Jeanette
1 år sedan

Vilken bra höstlista & jag hoppas ni får era möbler snart 🙂 Jag har inga större planer förutom de små livsförändringar som jag håller på med, mindre stök i hemmet, mindre stress runt omkring & sen resan till vegan.

Ida
Ida
1 år sedan

Vilken mysig höstlista du hittat, så kul att läsa!
Jag hoppas ni får era möbler och att resan till Jämtland blir av 🙂

Madde
1 år sedan

Trevlig lista 🙂 Hösten är så fantastisk och jag bara älskar den.

Amanda
1 år sedan

Åh så mysigt det ser ut med te och kanelbullar och en brasa på det, lovley!

Lillan Kind
1 år sedan

Vilken bra lista!😁 Jag håller med dig om mörkret och kylan. Fy vilken dålig kombination! Den där boken du ska läsa ser intressant ut! Den ska jag kolla upp om jag kan läsa lite senare i år. I nuläget har jag fullt upp med att skrivandet tar sån tid😆

Fanny
1 år sedan

Vilken härlig lista denna torsdag!! Och mums med kanelbulle 🙂

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Kan tänka mig att det känns märkligt att lämna hösten in för hösten när man vill ha massor för sommaren till trädgården, men vet du det går ganska fort så är våren här igen :D. Jag hade egentligen bara en sak att se framemot under hösten och det var sonens födelsedag. Fast visst studierna är ju roliga också 🙂

Snabela
1 år sedan

Te är så oerhört gott, och det blir ännu godare när jag är frusen och vill värva ner.

Madeleine Woxneryd
1 år sedan

Det är så kul att läsa sådana här listor! Spännande med den grejen du har inplanerat, tror det är jättebra att göra saker utanför sin comfortzone ibland! 😀

Melissa
1 år sedan

Låter som att du nyligen flyttat, hoppas verkligen att du kan boa in dig och att du får vardagsrumsbordet snart 🙂

Olga
1 år sedan

Intressanta funderingar och en bra höst-lista. Jag kanske lånar den från dig för min blogg, om det är ok? 🙂

Denevigaresenären
1 år sedan

Rolig lista med roliga och intressanta svar! Precis som du säger kyla gör att man helst stannar inomhus trots att man så gärna vill vara ute och fixa.

Anneli @ spinkfinger.com

Har sett den här listan ett par gånger nu och det är så kul att läsa 🙂 Jag älskar också att klä mig lager på lager. Under hösten har jag en fotokurs planerad, startar 29 oktober 😀

maria
1 år sedan

Min höst är ett blankt papper ännu. Inget direkt planerat men det är kanske så det blir när man är föräldrarledig. Tar dagen som den kommer bara

Johanna
Johanna
1 år sedan

Så kul att läsa ! Jag är verkligen redo för hösten ! Till och med vintern . Älskar snö !!!

One Spoon Happiness - våga satsa på dina drömmar!

Va roligt att du tänkt läsa 4 timmars arbetsvecka! Den är en så stor portion underhållning och packad med bra idéer!! Vill jättegärna höra ditt utlåtande när du läst den!
Och din utanför comfortzon-grej vill jag definitivt höra mer om!
/Malin

ingela
1 år sedan

den här listan kanske jag lånar av dig, om jag får 🙂 jag ska bara försöka mysa nu när hösten är här, hoppas man kan måla om, ändra och rensa lite. kram ingela

Jennie
1 år sedan

Va kul lista vännen och accessoarerna såg så mysiga och fina ut 😍 Känner mig inte heller klar med sommaren, vill ju ha fint väder och utflykter i skogen🌸

Katja
Katja
1 år sedan

Jag känner mig inte heller redo för höst 😫😫

Josse
1 år sedan

Tror jag är en av de få som älskar hösten och klä mig i stickat. Så mysigt!

Emma Engström
1 år sedan

Himla mysig lista! 😀

Marie
1 år sedan

Jag förstår då att du hade velat ha än lite längre sommar då ni precis flyttat till hus, då vill man ju feja och så i trädgården. Dock kan man ju göra mycket i höst också, inte lika som sommaren men ändå D=

Fnulan
1 år sedan

Den där boken låter ju väldigt intressant, det vill jag också läsa. Om du gör det kan du väl säga om den var bra eller ej. Kram

Ariella
1 år sedan

Sen jag började använda rullstol mer har jag börjat gilla poncho mer å mer. Grått är snyggt och går att kombinera till mycket.

Pga min rygg så planerar jag inte så mycket denna hösten. Den får utveckla sig som den gör. Än iallafall.

charlottelinden.se
1 år sedan

Att känna sig ur fas årstidsmässigt var en väldigt bra beskrivning. Jag känner precis likadant. Lever ännu kvar i sommaren och har knappt förstått att det är höst ens. Så knepigt det där!

Kamilla
1 år sedan

Spännande att göra om med nya möbler i vardagsrummet. Du visar väl före och efter ?

Emma
1 år sedan

Ja, jag såg fram emot det mesta, jag älskar hösten(förutom regnet) men nu med både skadad häst och hund så känns det som det kommer bli en otroligt tråkig och långsam höst 👎

Johan | grattisvarlden.se

Kul med såna här listor 🙂 Hösten är ju sen gammal tiden då man får tid över till allt annat som måste göras i ordning och fixas. Men snart är våren här igen.

35
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x