Therese Wiksten
Livsstil

En liten fredagsuppdatering, eller tre

Det är fredag och nu har jag äntligen lite koll på tillvaron igen! Idag har varit en sådan där riktigt skön dag. Du vet när man vaknar sådär utvilad, katten är supermysig och allt liksom flyter på. Jag kokade en stor kopp te, kröp ner i sängen igen och kombinerade kattgos och dator.

Jag är hel igen

Precis innan nyår så panikbeställde jag en ny kalender. Jag förstår inte varför jag alltid är ute i sista sekunden? Jag blir totalt borta utan och jag får liksom inte grepp om något. Jag är inne på mitt 33e år så jag borde lärt mig det vid det här laget kan man tycka.. Nästa år kanske.

Inte många dagar senare damp den i alla fall ner i brevlådan. Halvt mosad i ena kanten och i ett upprivet paket. Från lycka till besvikelse på en halv sekund. Här måste jag ge lite cred till personlig almanacka. Det är 6e eller 7e året jag har kalender därifrån och dom är alltid så himla bra att ha att göra med när något strular. Nu hade jag även failat med mina bilder och det var inga problem att ändra det i den nya beställningen.

Igår låg kalendern åter igen i brevlådan – hel den här gången(!) så nu känner jag mig äntligen redo för 2018. Igår och idag har jag suttit och fyllt i, planerat och gjort listor. Vilken tid det tar! Hade jag haft en bullet journal hade jag haft ett heltidsjobb..så mycket man kan pilla och fixa med. Varför jag gav upp idén om att ha just en bullet journal.. Det här är en rätt bra kompromiss ändå. Vanlig kalender med valfria tomma blad i slutet. Förra året valde jag randiga och helvita men i år testade jag typiskt ”Bullet journal-prickigt”.  Och jag är så himla nöjd!

Dags att jobba mot det där nyårsmålet!

Efter att ha tjatat om det sedan mars förra året så skulle 2018 bli året då jag faktiskt börjar måla. Och vet du vad? Jag har till slut fått tummen ur och gjort en megabeställning! Eller ja, flera små för tyvärr så hittade jag inte ett ställe där jag kunde köpa allt. Så nu sitter jag här och är så sjukt otålig på att dom sista sakerna ska komma.

Mitt gamla staffli som jag fick i present för ca 22 år sedan var i förvånansvärt bra skick så det fick följa med mig hem från Jämtland och står nu här i lägenheten och bara väntar. Akrylfärg, penslar, dukar, palett och knivar är införskaffade. Eller ja, i alla fall beställda. Det enda som är kvar att fixa är nån skruv-grej på staffliet som jag behöver laga och tyg att skydda golvet med. För jag lär kladda.

Så. Himla. Taggad.

Redo för Åre!

Sist jag var hemma i Jämtland så spenderade jag, tyvärr, inte jättemycket tid utomhus. Det slog mig däremot att jag kommer spendera betydligt mer tid i snön nästa gång, när jag åker till Åre med Inos. Mina ”Göteborgs-vinterkläder” duger inte där. Skor är min syster snäll och lånar ut och jacka + täckbyxor får jag låna av mamma. Perfekt att inte behöva köpa nytt när det är saker jag nästan aldrig använder. Jobbar på mitt nyårsmål att leva lite mer hållbart 😉

Ett underställ kan ju däremot vara bra att ha och min mamma och hennes kille var så himla snälla och gav ett till mig! Världens skönaste, satt bra även på mig som är en riktig kortis och otroligt snyggt. 100% merinoull. Perfekt för mig som inte direkt ska köra något rejält fyspass där uppe.

Jag borde med andra ord inte behöva frysa.

 

>>Det här var min fredag, hur har din varit?

Du kanske också är intresserad av...

6 Kommentarer

 • Reply
  Matilda
  13 januari, 2018 at 20:19

  Att måla är så himla härligt. Önskar jag hade haft mer tid (eller ja gjort plats i schemat) för att måla mer 🙂 Men så härligt att du hittat tillbaka till det! Och det där måste vara något av det snyggaste understället jag sett!!

  • Reply
   Therese Wiksten
   14 januari, 2018 at 14:19

   Visst är det! Tyvärr är det ju så mycket annat som slåss om dygnets timmar så det är inte alltid lätt att hitta tiden, men det är så värt det om man lyckas 😀 Ja, visst är det snyggt! Jag är så nöjd över att jag lyckades hitta ett som både är snyggt, skönt och sitter bra, det brukar sällan hända när jag shoppar kläder haha.

 • Reply
  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★
  14 januari, 2018 at 11:17

  Härligt med mål, jag får alltid kalendrar genom jobbet. Men tänkte köpa något liknade till bloggen i år :).
  Hoppas ni alla INOS får det bra i Åre. Som lärare kan jag aldrig ta ledigt mitt i terminer eftersom jag inte har semester :).

  • Reply
   Therese Wiksten
   14 januari, 2018 at 14:28

   Ja, för mig blir det så lätt att jag bara står och stampar och inte kommer någonstans om jag inte sätter upp mål. Den här kalendern tycker jag är helt fantastisk. Månadsuppslaget är tex grymt om man lätt vill kunna få en översikt och planera inläggen för en månad 😀
   Åh, synd att du inte kan åka med upp! Om man ska gå på hur det var förra året så låter det som att det helt garanterat blir fantastiskt 😀 Dom får dra igång en till workation på hösten, precis innan sommarlovet tar slut;)

 • Reply
  Camilla
  19 januari, 2018 at 12:29

  Vad kul att jag hittade din blogg idag! Så fin <3

  Håller verkligen med dig om att leva hållbart, de är ju väldigt bra.
  Hoppas du får en fantastisk fin helg! 🙂

  • Reply
   Therese Wiksten
   21 januari, 2018 at 12:08

   Tack så jättemycket <3
   Hoppas du också haft en härlig helg 🙂

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.