Therese Wiksten

Första tandläkarbesöket på 16 år…

Ja, hur gick det med det där tandläkarbesöket egentligen?
Det beror på vem du frågar..

Vad kan man förvänta sig när man inte varit dit på 16 år? Jag hade ingen aning. Hål i varenda tand? Jag har inte märkt av några direkta problem med tänderna under dom här åren, så jag hoppades ju så klart på det bästa. Lite ont i tandköttet pga bråkande visdomständer vid några tillfällen och nu det senaste har jag nojat över något som sett lite fult ut bakom två tänder. Annars inget.

Det där jag nojat över var alltså tandsten, något som tydligen är väldigt vanligt och som jag verkade ha ovanligt lite av. Det tackar jag för. I övrigt såg det väl bra ut. Han verkade inte ha så mycket att klaga över. Röntgenbilderna däremot var inte riktigt lika roliga. Ett par hål, varav ett är lite 50/50 om det behöver rotfyllas, och så lite småsaker som behöver fixas.

Ut därifrån gick jag med två nya tider och ett totalrensat sparkonto att se fram emot. Kul. Det går med andra ord sådär med min dator som jag sparar till. Det har varit lite ett steg fram och två tillbaka, och nu blev det helt plötsligt tio steg tillbaka. Så nu håller jag tummarna för att den här håller ett bra tag till då..

Just nu känns det däremot inte som det värsta. Jag ska dit två gånger till. Och laga hål. Om jag kände mig yr och illamående av att tänka på förra besöket,som bara var en undersökningen, så ska vi inte ens prata om hur jag mår av att tänka på nästa gång jag ska dit. Jag skulle kanske kollat vad det kostar att bli sövd, det hade kanske varit värt det..

 

You Might Also Like...

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Äldst
Nyast
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Finurliga fröken
4 år sedan

Usch jag har enorm tandläkarfobi. Har till och med gått i terapi för det. Det hjälpte faktiskt lite. Men jag har två tider inbokade för lagning men jag måste faktiskt avboka. Inte pga rädsla utan pga pengar. Jag har helt enkelt inte råd.

2
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x