Therese Wiksten
Livsstil

Första tandläkarbesöket på 16 år…

Ja, hur gick det med det där tandläkarbesöket egentligen?
Det beror på vem du frågar..

Vad kan man förvänta sig när man inte varit dit på 16 år? Jag hade ingen aning. Hål i varenda tand? Jag har inte märkt av några direkta problem med tänderna under dom här åren, så jag hoppades ju så klart på det bästa. Lite ont i tandköttet pga bråkande visdomständer vid några tillfällen och nu det senaste har jag nojat över något som sett lite fult ut bakom två tänder. Annars inget.

Det där jag nojat över var alltså tandsten, något som tydligen är väldigt vanligt och som jag verkade ha ovanligt lite av. Det tackar jag för. I övrigt såg det väl bra ut. Han verkade inte ha så mycket att klaga över. Röntgenbilderna däremot var inte riktigt lika roliga. Ett par hål, varav ett är lite 50/50 om det behöver rotfyllas, och så lite småsaker som behöver fixas.

Ut därifrån gick jag med två nya tider och ett totalrensat sparkonto att se fram emot. Kul. Det går med andra ord sådär med min dator som jag sparar till. Det har varit lite ett steg fram och två tillbaka, och nu blev det helt plötsligt tio steg tillbaka. Så nu håller jag tummarna för att den här håller ett bra tag till då..

Just nu känns det däremot inte som det värsta. Jag ska dit två gånger till. Och laga hål. Om jag kände mig yr och illamående av att tänka på förra besöket,som bara var en undersökningen, så ska vi inte ens prata om hur jag mår av att tänka på nästa gång jag ska dit. Jag skulle kanske kollat vad det kostar att bli sövd, det hade kanske varit värt det..

 

Du kanske också är intresserad av...

2 Kommentarer

 • Reply
  Finurliga fröken
  15 april, 2018 at 20:13

  Usch jag har enorm tandläkarfobi. Har till och med gått i terapi för det. Det hjälpte faktiskt lite. Men jag har två tider inbokade för lagning men jag måste faktiskt avboka. Inte pga rädsla utan pga pengar. Jag har helt enkelt inte råd.

  • Reply
   Therese Wiksten
   22 april, 2018 at 11:05

   Det är så galet egentligen att det inte går under samma som övrig sjukvård.. Jag känner så många som inte går just på grund av att det är för dyrt. Så ska det ju verkligen inte behöva vara =( Själv har jag ju fått tömma sparkontot och hade jag varit ensamstående så hade det inte fungerat.. Hade jag inte haft råd så har jag som tur är en man som hade kunnat gå in och betala, men det är ju inte så himla kul det heller..

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.