Therese Wiksten

Från stadskatt till ett liv på landet

Det är inte bara vi som flyttat från stan till landet – katten har också gjort det. Nu bodde hon på landet innan hon kom till oss så det borde inte bli en så stor omställning, men jag märker ändå att det är mycket som är nytt för henne.

Tanken var att hålla henne inomhus tills jag kommer tillbaka från Stockholm på söndag. Sedan skulle jag börja vänja henne vid området med promenader i sele. Nu har hon smitit ut två gånger. Första gången hade jag nog inte stängt källardörren riktigt men det blev inte någon lång utflykt. Hon och grannkatten låg och spanade på varandra och när grannkatten drog kunde jag bära in henne igen. Igår hade Jonas varit lite optimistisk med hur mycket vi kunde öppna fönstret så helt plötsligt såg vi gumman knata förbi när vi var på baksidan. Då var hon lite mer sugen på äventyr så hon drog rakt ut i skogen och det krävdes lite lirkande med att få hem henne igen.

Lika bra att dra på henne selen och utforska området.

Idag har vi varit ute igen och inspekterat gården. Jag försöker få henne att förstå var vår tomt är så hon inte drar rakt in till grannen. Lite naivt, men värt ett försök. Visst kan hon göra som hon vill sedan, men förhoppningsvis så förstår hon att hon inte ska knata in till grannen. Det fungerade bra i Göteborg i alla fall.

katten ser kor

Blicken när gumman ser kor för första gången. Jösses vilka märkliga varelser. Dom kan man sitta och titta länge på.

Jag har aldrig sett så torrt blåbärsris innan..

En mus kutar förbi och jag inser att jag inte behöver vara orolig för att vi ska ha möss inne. Ja, inte levande möss i alla fall..

Jag vet att många säger att “äh, släpp ut henne bara” men jag har för mycket dåliga erfarenheter av utekatter. Helst hade jag velat ha gumman som innekatt med koppelpromenader men då skulle nog Jonas bli galen på mig. Möjligtvis att grannarna skulle skratta åt mig också.

Men hur skyddar man egentligen katterna från rovdjur, skador och att bli instängda? Jag köper inte riktigt att “det är sånt som hör till”…

You Might Also Like...

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x