Therese Wiksten

Fredag – En liten uppdatering

Det har varit tyst här i ungefär en vecka nu så en uppdatering kanske är på sin plats.

Teknikstrul & tung vecka

Vi kan ju börja med varför det inte har hänt så mycket här. Dels så har energin helt enkelt inte har funnits där. Jag har haft svårt att ens ta mig igenom och läsa en text på några få meningar, så att själv försöka få ihop något har helt enkelt varit för jobbigt.

Sedan har vi mina eviga teknikproblem. Jag tror jag skrivit det förut, men tidigare i sommar så dog min telefon och inte långt därefter så sa hårddisken hej då. Nu har min kamera börjat bråka med mig. Den har kanske inte sagt upp sig helt än, men den är nästintill omöjlig att få till en hygglig bild med. Det är svårt att fokusera, blir pixligt och den vill inte samarbeta med timern. Utan kamera blir det inga bilder och utan bilder blir det inga roliga blogginlägg. Utan varken telefon och kamera så blir det definitivt inget uppdaterat på Instagram. Man tappar lätt motivationen.

Ännu värre är att min dator är på väg att säga upp sig också. Hur mycket den strular går i vågor men senaste veckan har varit hemsk. Den har stundtals varit i princip oanvändbar och hängt sig så fort jag försökt göra något. Har jag otur så sitter jag alltså snart här utan varken telefon, kamera, dator eller hårddisk.

Den här veckan har det varit så illa att jag kollat runt på datorer och funderat över vad som går att sälja här hemma.. Tyvärr kostar den jag vill ha nästan 20 000 så jag får helt enkelt hålla tummarna för att den här bestämmer sig för att hålla ut ett tag till.

Nytt på sjukfronten

I slutet av förra veckan så damp det ner ett brev från vårdcentralen. Jag var helt säker på att det var en kallelse till läkaren för att följa upp provsvaren, komma fram till vad sjutton vi ska göra nu (alla proverna ser ju bra ut) och fixa sjukskrivningen som går ut sista augusti. Men inte då. Det var en kallelse till psykologen. Himla märkligt kände jag eftersom jag inte tycker att jag har några direkta psykiska problem och att det kanske inte har högsta prio just nu.

Väl där så blev hon väldigt förvånad över att jag inte hade en aning om varför jag blivit kallad eller ens visste om att jag stod i kö för bedömningssamtal. Hon höll i alla fall med mig om att det inte var aktuellt med några fler samtal, i alla fall just nu.

När jag någon gång under samtalet nämner att jag ska ta upp en sak med min läkare så säger hon: “Du vet att … har slutat va?” Det hade jag så klart ingen aning om. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om att byta läkare. Jag gillade hon som jag haft, men det har stått rätt still på slutet. Hon själv har ju även sagt att hon inte vetat vad mer hon ska testa så kanske är det bra att det kommer in någon som kan titta på det med nya ögon. Samtidigt så vet man vad man har men inte vad man får.. har hört så många skräckhistorier med läkare så det är helt klart lite läskigt.

..det där blodtrycket..

Nu i veckan skulle jag även förnya mina p-piller. Ett sånt där snabbt rutinbesök på drop in. Det gick ju inte heller helt som jag hade tänkt mig. Jag har tydligen för högt blodtryck. 80 är normalt undertryck, är det över 90 får dom inte skriva ut p-piller. Jag hade 98. Istället för mina vanliga som fungerat riktigt bra så gick jag därifrån med en annan typ av p-piller. Mer än 4 gånger så dyra, eventuellt en massa jobbiga biverkningar och jag måste vara noga med exakt när på dygnet jag tar dom. Bara det kommer ju gå helt åt helvete, jag har ju inget minne. Tre dagar in och jag har redan tabbat mig.

Jag har i alla fall fått en tid på vårdcentralen för att kolla upp det. Förhoppningsvis så var det bara något konstigt just där och då. Jag vet ju dock att dom har sagt att “undertrycket är lite högt, men det är ingen fara” tidigare så om jag haft så högt innan utan att dom gjort något så blir jag lite irriterad.

 

 

You Might Also Like...

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x