Therese Wiksten

Grå inspiration till vardagsrummet

– Inlägget innehåller affiliatelänkar –

grått vardagsrum

1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6 // 7 // 8 // 9 // 10 // 11 // 12 // 13 // 14 // 15 // 16

Idag har jag suttit med husplanering som kanske är lite roligare än källarrivning. Nämligen vardagsrumsplanering. Vi har beställt soffa och fåtöljer men det är helt enormt lång väntetid. Jag minns inte när vi lade beställningen men någon gång nu i slutet av oktober ska dom komma. Under tiden klurar jag på vad jag vill göra med vardagsrummet. Är det bara jag som älskar att planera inredning och är lite besatt av planlösningar haha? Jag skulle kunna sitta och pilla med sådant hur länge som helst.. (Jag ska förresten gömma planlösningen och alla små urklippta möbler innan min man kommer hem och pikar mig haha)

Före

Mäklarbilderna

Så här såg rummet ut på mäklarbilderna. Nu står det i princip helt tomt, förutom en del växter och en kvarlämnad rottingfåtölj. Den stora blommiga tygtavlan hänger fortfarande kvar och det var faktiskt inte så länge sedan som jag slängde plastblommorna som hänger i gardinstången…

Vi har en riktigt ful orange heltäckningsmatta men jag tror tyvärr inte vi kan byta golv just nu. Vi lutade åt att vi skulle ha golvvärme på entréplanet när vi gjorde källaren så vi satte bara in element där nere. Nu har vi kommit på att det inte går att lägga in golvvärme i vardagsrummet så nu ska vi ta hit rörläggarna igen för att dra in element dit också istället. Det är mycket renoverande just nu men någon måtta får det ju vara på pengarna man slänger omkring sig. Så, element istället för golv får det bli. Framöver vill jag däremot ha ett ljust trägolv som går lite åt det gråa hållet. Otippat va?

Väggarna och taket ska målas vitt. Jag vill stänga igen den vänstra altandörren, kanske båda, och ta bort valvet. I framtiden kommer trappen ner till källaren gå direkt till höger om valvet och dörren in till mitt kontor kommer direkt innan trappen.

Grått, grått, grått… och massa växter

Grå matta, gråa möbler, betongbord och ljuslyktor i metall. Hårt, kallt och lite tråkigt kanske många tycker, men jag tänkte väga upp det med mängder av växter. Och lite tyg. Bakom soffan vill jag hänga upp gardin från golv till tak utmed hela väggen och på golvet vill jag ha en stor, mjuk matta.

Fönsterbrädorna vill jag plocka bort och istället ha avlastningsborden på bilden överst i inlägget (#6). Som bonus får jag plats med lite större krukor. Jag tänkte varva växter med ljus och lampor. Vissa hängandes från taket, andra ståendes på golvet. Har ni sett bilder på bloggen tidigare har ni kanske tänkt på att jag bara har lyktor och inga vanliga ljusstakar, men har man en nyfiken katt som gärna kryper runt vid ljusen så går det inte att ha annat.

En vas med blommor på bordet och så lite kuddar och filtar i någon färg som bryter av får bli pricken över i:et.

Så..nu väntar vi bara på möblerna då…

Har du lagt upp bilder på ditt vardagsrum? Länka gärna! Det skulle vara så kul med inspiration innan vi bestämmer oss helt hur vi vill ha det 🙂

You Might Also Like...

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

29 Comments
Äldst
Nyast
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sanna
2 år sedan

Vilka fina inspirations inredning och möbler, älskar grå/mörka saker till hemmet, hoppas ni hittar något ni gillar😊

Lillan Kind
2 år sedan

Det är ju så jätteroligt att planera hur man ska inreda när man har renoverat!😊

Jeanette
2 år sedan

Den mattan var ju supersnygg 🙂

Michaela
2 år sedan

Måste va superroligt att kunna planera sådär. Vi bor på 25 kvadrat så hos oss är allt en enda röra🙈

Denevigaresenären
2 år sedan

Så kul att planera inredning. Du har valt ut jättesnygga grejer! Det kommer bli superfint!

Elisa
2 år sedan

Jättesnygga grejer! Fick lite inspiration till hur jag ska ha växter i vardagsrummet. Tycker för övrigt det är riktigt snyggt med grått. Går ju även att matcha med färgklickar. 🙂

Madeleine Johansson
2 år sedan

Vad fina saker! Är också på jakt efter en hel del nytt, däribland en ljusgrå soffa! Älskar grått på inredning 😀

Jennysvardag
2 år sedan

Jag älskar färgen grå! Nästan alla min klädet är gråa 😍 mattan är ju så snygg😍

Frökenny
2 år sedan

Så snyggt med grått! Jag har mest grått och rosa med lite inslag av vitt i mitt vardagsrum just nu.🌸💕

Chanelle
2 år sedan

Jättekul med inredning! Grått är jättefint! Jag har grått, mörk sammetsblå, svart, vitt och guldigt i mitt vardagsrum😁

Jennie
2 år sedan

Wow så himla snyggt, jag älskar grått! 😍 Blev helt såld på mattan, exakt sån jag letar efter! Tack för tipset 😃🌸

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Som det låter kommer det bli jättefint :D. Gillar verkligen grått, men även vitt och rosa det är väl lite den stilen som går i mitt hem. Tycker om ljus 🙂

evelina
2 år sedan

Åh, jättefina saker du la upp! Vill ha😍

Johanna
Johanna
2 år sedan

Många fina saker ! Grått vitt , och ljusrosa är så snyggt 😍😍😍

Freja
2 år sedan

Jag älskar grått! Det är Sä sjuuukt snyggt. Speciellt med lite växter också!

charlottelinden.se
2 år sedan

Älskar allt på bilden : ) Exakt den stil vi har här hemma! Gillar särskilt mattan : )

Fnulan
2 år sedan

Herregud vilken tur att det är tomt nu!! Det kan bara bli bättre nu!

Emma
2 år sedan

Har inga bilder men vi har gammalt trägolv, kamin, svart möblering, vita väggar med en svart takhylla som går runt hela rummer med böcker. På väggarna är det guldiga 10cm breda streck från golv till tak med jämna mellanrum 🙂

Marie
2 år sedan

Jag gillar också verkligen grått är riktigt snyggt att ha i inredning och möbler och en röd tråd i hemmet =D. Så har vi hemma

Nilla
2 år sedan

Så roligt när man har renoverat och kan köpa lite ny inredning. Grått är verkligen snyggt 🙂

Kamilla
2 år sedan

Så mkt fint du hittat. Mattan ser mysig ut

E-m
E-m
2 år sedan

Så mycket snyggt! Här är min favorit också grått,
Men också rosa. Många rum går leker kommer gå i rosa toner på ett eller Annat vis 😂🤷🏻‍♀️

Jennifer
2 år sedan

Åh marmorborden hade jag verkligen velat ha, så snygg och stilrena! 😀

Moa
Moa
2 år sedan

Åhh verkligen en massa snyggt! Grått är så snyggt att inreda med 🙂

shazi
2 år sedan

så fint

Moen
2 år sedan

Älskar allt med dekoration och inredning. Köper hem tidningar. Finner inspiration ifrån Facebook grupper och bloggar! Finns inget bättre än inspiration som kan komma till hjälp med dekorationen till sitt egna vardagsrum. Grått är verkligen en stilren och snygg färg. Passar verkligen i alla rum; oavsett storlek på rummet!

trackback

[…] Jag älskar lager på lager, så mysiga mössor och stora halsdukar går hem hos mig. Och så klarar man kanske inte hösten utan ett paraply? Okej, skor och poncho kanske inte räknas till accessoarer men dom fick hänga med som bonus. Japp, jag är en grå person. […]

29
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x