Meny Stäng

Graviduppdatering
Vecka 21-23

gravid vecka 21 22 23

Tiden går så snabbt nu och jag är nästan lite orolig över att det ska säga poff och så är det november.

Hur mår jag?

Vikt: +3 kg

Jag har mått lite bättre. Jag har däremot fortfarande varit otroligt trött och nu när vi var till barnmorskan så tog jag upp det med henne. Mitt järnvärde hade sjunkit lite och även om det inte lät som att det var någon katastrof så tyckte hon jag skulle se om det blev bättre med järntabletter. Så nu äter jag en tablett varannan dag och jag tror faktiskt det har hjälpt lite.

Jag har lite problem med foglossning, men det fungerar ändå helt okej. För ett par veckor sedan fick vi för oss att ta en promenad runt en sjö. Jag tänkte mig en lugn och mysig sådan, men det visade sig vara en 8 km rejäl klättring inne i skogen. Kanske inte riktigt vad min kropp var laddad inför efter alla veckor av i princip sängläge haha. Men så länge jag håller mig ifrån sådana påhitt så känns allt rätt bra.

Förutom värmen. Är det okej att klaga på den? Jag älskar värme och har aldrig några problem med den i vanliga fall, men nu.. Jag dör. Helst av allt vill jag bara lägga mig i ett badkar med isbitar. Till alla som ogillar eller har problem med värmen och som jag tidigare tyckt varit konstiga: Förlåt. Jag förstår vad ni menar.

Bebisen

Fostret är 28 cm och väger 550 gram i vecka 23. Som en linjal ungefär. Nu har vi dessutom passerat gränsen för när det är möjligt att överleva utanför livmodern, så skulle en förlossning starta för tidigt så kommer dom försöka rädda bebisen.

Att jag har något där inne som är nästan lika stor som en linjal börjar kännas. Jag känner sparkar mest hela tiden och jag kan inte vänja mig vid att se puffarna på magen. Så fascinerande! Redan nu så blir jag ibland väckt på natten av sparkarna, så jag är lite nervös för hur dom kommer kännas om några veckor..

Magen

Vecka 23

Ibland känns det som att det inte hänt något alls senaste veckorna och ibland tycker jag att jag ser helt enorm ut. Just på den här bilden ser jag knappt någon skillnad från bilden tre veckor tidigare. Det som däremot märks är att sparkarna verkar bli vildare för varje vecka..

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x