Therese Wiksten

Graviduppdatering
Vecka 24

24+0

Idag går jag in i vecka 25, vilket betyder att jag passerat 24 fulla veckor. Vi är redan inne i augusti (vad hände?!) och jag hoppas sommaren tänkt stanna ett bra tag till. Fast med lite mer lagom temperatur..

Bebisen

Han är ungefär 30 cm lång och väger cirka 600 gram. Nu är hörseln utvecklad och han känner igen våra röster. Jag märker att han reagerar mycket mer på saker runtomkring, som att han sparkar till vid plötsliga ljud. Jonas brukar reta mig för att jag är så lättskrämd och han skrattade och tyckte att “Åh nej, det blir du, katten och bebisen..” Han (bebisen, inte Jonas, haha) blir för övrigt vildare och för varje dag känns det som. Jag känner honom med jämna mellanrum hela dagarna och sparkarna blir bara starkare och starkare. Hade vi inte gjort fyra ultraljud så hade jag varit lite orolig för tvillingar för det sparkas verkligen åt alla håll samtidigt ibland.

Jag

Vikt: +2,5 kg

Vikten verkar pendla kring + 2-3 kg. Jag trodde jag skulle ha gått upp mer, men det verkar gå rätt långsamt på den fronten. Det verkar däremot inte vara helt ovanligt och så länge jag går upp åtminstone 8 kg totalt så ska allt vara lugnt. Det vekar ju inte som att magen inte växer i alla fall.

Tröttheten kommer och går. Vissa dagar känns väldigt bra, medan jag knappt lyckas hålla mig vaken andra. Det gäller att passa på när kroppen samarbetar. Jag börjar även känna mig rätt otymplig och det är inte kul att böja mig ner eller sitta på huk. Bebisens favoritsysselsättning verkar dessutom vara att sparka på min blåsa. Det plus att sparka rakt ner mellan benen. Ilar väldigt oskönt.
Jag har även haft en hel del sammandragningar den här veckan. Lite jobbigt, men tydligen helt normalt.

Några cravings? Nja. Jag är fortfarande sugen på frukt men det har varit lugnt med några galna ha-begär.

Övrigt

Den här veckan har vi lyckats bocka av ett helt gäng saker från att köpa-listan. Jag letar ju efter mycket begagnat (roligare för plånboken och bättre för miljön) och den här veckan dök helt plötsligt flera saker upp samtidigt.
I lördags åkte Jonas och tittade på en Stokke mini som fick följa med hem, tillsammans med förlängningsdel, madrasser, bäddset, sängkläder, sänghimmelstativ/mobilstativ och spjälsängsskydd. Nu står den monterad i vårt sovrum och jag längtar så mycket efter att börja piffa med hans sovhörna!
Vi snubblade också över en badbalja som en här i stan sålde. Det händer inte ofta att det dyker upp saker i närområdet så då gäller det att passa på.
Jag har även letat efter ett skötbord som aldrig verkar ligga ute, speciellt inte häromkring. Det gjorde det inte nu heller, utan på andra sidan Sverige i princip. Turligt nog där min mamma bor och tack och lov ställd hon upp på att åka och hämta det och bebisen fick sin första present 🙂

You Might Also Like...

Lämna en kommentar

avatar
600

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Prenumerera  
Notify of