Therese Wiksten

Graviduppdatering
Vecka 27

Bebisen

Han är ungefär 32 cm lång och väger ca 1075 kg. Hans fot är 4 cm, låret 5 cm och huvudets diameter är 7 cm. Så här pass långt in i graviditeten gissar jag däremot att det kan variera ganska mycket. Magen växer för fullt men jag tycker det svårt att ta in att han faktiskt är så stor nu! Ögonfransarna har vuxit ut och tydligen suger dom ofta på tummen.

Han härjar fortfarande runt som en liten galning där inne och det är verkligen inte många lugna stunder. Än så länge tror jag han fortfarande flyttar runt väldigt mycket för det sparkas åt alla möjliga håll och kanter. Sida till sida, uppåt och nedåt..

Jag

Vikt: +5 kg

Jag har snittat ca 1kg per vecka sedan jag började gå upp i vikt. Undra om det kommer fortsätta så eller om jag är inne i någon slags tillväxtperiod nu? Allt verkar dock ha satt sig på magen och det känns helt galet att jag faktiskt kommer växa i tre månader till! Som det känns nu så kommer det inte dröja länge innan jag inte kommer i gravid-jeansen längre.. Men antagligen kommer jag titta tillbaka på det här och inte alls förstå hur jag kunde tycka att jag var så stor nu 🙂

Annars hänger tröttheten kvar. Sover jag inte några timmar på dagen så fungerar jag helt enkelt inte. Foglossningen börjar bli rätt jobbig och anstränger jag mig för mycket så får jag en massa sammandragningar. Det känns ändå helt okej och just nu känner jag att det bara är att gilla läget. Det är skönt ändå att veta att det bara är under en begränsad period.

Övrigt

90 dagar kvar. Det känns både som en evighet och ingen tid alls. Det känns så länge att behöva kånka runt på en gravid kropp men också som att vi knappt har någon tid kvar att fixa allt. Det är så mycket kvar att göra och så mycket vi inte har köpt än. Det vi ordnat hittills är babyskydd, säng + vissa sängkläder, badbalja, andningslarm + babymonitor och skötbord (present från min mamma + hennes sambo). Som sagt. Så mycket kvar!

You Might Also Like...

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x