Therese Wiksten

Husjakten

En uppdatering

För några veckor sedan skrev jag att vi bestämt oss för att sälja lägenheten och köpa hus. Vi bokade möte med ett gäng mäklare och så började vi springa på visningar.

Sedan dess har vi haft fullt upp med att fixa det sista i lägenheten. Jag trodde aldrig att det skulle vara så mycket jobb med att snygga till rören, fixa lister och sådant där småfix. Vi har också hunnit välja mäklare och lägenheten kommer ut som “kommande försäljning” vilken dag som helst nu. Vi har haft konsultation med ett homestylingföretag och i slutet av juni blir det fotografering och i juli säljer vi. Förhoppningsvis.

På husfronten då? 7 stycken har vi hunnit kika på och än så länge så är det bara ett som varit tillräckligt intressant för att lägga bud på. Hur det går? Jag kan sammanfatta det med att buda på bostad är sjukt påfrestande psykiskt. Just nu går det alldeles för långsamt. Den andra budgivaren väntar en halv evighet mellan buden och höjer minimalt. I den här takten så är väl budgivningen klar till i jul. Tur vi inte har bråttom i alla fall.

Huset som ligger precis vid vattnet hade annars varit helt fantastiskt, om det inte vore för att det behöver totalrenoveras. Helst hade man behövt riva det helt och bygga nytt, men så var det det där med strandskydd. Alldeles för mycket jobb, men läget alltså..

Vi har också spanat lite på ett renoveringsobjekt som vi var sugna på att åka och titta på. Det har varit visningar i två omgångar men inga bud har kommit in. Mäklaren hade däremot inte alls lust att låta oss kika på det utan skulle höra av sig om det blev ytterligare en visning. Hoppas verkligen inte våran mäklare kommer säga nej till intresserade spekulanter. Det känns ju bara jättedumt.

Men nu håller jag tummarna för att vi vinner den här budgivningen så vi slipper vara med om fler.

 

You Might Also Like...

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Äldst
Nyast
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
bylolloz
4 år sedan

Älskar din blogg redan!

1
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x