Therese Wiksten
Sociala Medier

Jag testar Blogkeen

Jag har använt Bloglovin sedan dom startade, då det hette Bloggkoll, och det har varit mitt sätt att hålla koll på alla bloggar jag följer. Så fantastiskt smidigt! På senaste tiden har jag däremot tyckt att det varit lite klent med uppdateringar. Jag följer ändå ca 300 konton så det borde inte vara särskilt snålt på inlägg.

För några dagar sedan så såg jag någon som hade problem med att hennes inlägg inte dök upp på Bloglovin och andra verkade ha haft samma problem. Jag gick själv in och kollade och mina inlägg hade inte blivit uppdaterade på 23 dagar. Folk som följer mig där har alltså inte fått upp mina inlägg och det är inte heller konstigt om jag uppfattat det som lite tomt i mitt flöde om det är fler som råkat ut för samma sak.

Jag mailade Bloglovin för att ta reda på vad problemet var. Som svar fick jag att det inte verkade vara något fel på min sida men att det inte är konstigt att det tar lite tid innan inläggen dyker upp. (Men 23 dagar?..)  Som av en slump så var mina inlägg uppdaterade när jag gick in och kikade. Det var tre dagar sedan och inget av inläggen jag skrivit efter det mailet har dykt upp. Visst skulle jag kunna höra av mig till dom igen, men jag försöker utesluta så mycket krångel och saker som ger negativ energi ur mitt liv som möjligt så nu låter jag Bloglovin vara ett tag.

Istället tänkte jag ge Blogkeen en chans. Jag har sett folk använda det men aldrig riktigt brytt mig eftersom jag haft Bloglovin. Helt ärligt så är det heller inte lika snyggt. Det gör dock inte så mycket om det faktiskt fungerar. Jag får dessutom en anledning till att rensa lite bland bloggarna jag följer..

Här kan du följa min blogg på Blogkeen:

Therese Wiksten
 
>> Hur följer du bloggar? Har du några få som du håller koll på själv eller använder du någon sådan här tjänst? Har du testat Bloglovin och Blogkeen, vilken gillar du i så fall bäst? Eller har du kanske någon annan du kan rekommendera?

 

 

Du kanske också är intresserad av...

12 Kommentarer

 • Reply
  Christer Holm
  25 mars, 2018 at 13:09

  Kör enbart på Blogkeen nu, det tycker jag fundera bra för mig 🙂

 • Reply
  Miss Jennifer
  25 mars, 2018 at 22:18

  Ja kör med på blogkeen 😀

 • Reply
  Selina
  6 april, 2018 at 12:53

  Jag visste inte att man använde det längre. Kanske får skaffa det igen 😀

 • Reply
  Frugan E
  8 april, 2018 at 18:02

  Blir lite smått knäpp på Bloglovin’. Jag flyttade ju till WP och då ville inte BL uppdateras. Mailade, det fixades och sedan dess ingen uppdatering alls. 🙁 Tror faktiskt också jag ska prova Blogkeen för eftersom ens egna inlägg inte kommer upp så undrar man ju vad man missar bland de man följer själv.

  • Reply
   Therese Wiksten
   9 april, 2018 at 10:43

   Men åh, jag missar ju dina inlägg!
   Precis samma problem som för mig då… Förutom att när jag hörde av mig hävdade dom att det faktiskt fungerade för mig. Men det har inte uppdaterats sedan jag hörde av mig sist och det är ju inte hållbart att behöva maila dom efter varje inlägg =/ Det verkar dock vara lite samma problem på blogkeen, tyvärr. Det är många som inte dyker upp där heller, även fast det inte verkar vara riktigt lika många som fattas. Det finns dessutom en egen knapp där man kan uppdatera sin feed om man tycker uppdateringarna går för långsamt, så man slipper ju i alla fall problemet med att ens egna inlägg fattas.
   Jag vet däremot inte om jag lyckas vänja mig vid blogkeens layout… BL är sjukt mycket snyggare enligt mig och det gör att det tar emot lite haha. Plus att bogkeen är dåliga på att svara på mail. Hörde av mig då jag skrev det här blogginlägget ang lite problem och saker jag inte förstod och det slog mig nu att dom aldrig svarade..

 • Reply
  Dags att dumpa Bloglovin'? - Frugan E
  14 april, 2018 at 17:21

  […] många använder tydligen Blogkeen och jag tänkte göra som Therese och flertalet andra som blivit frustrerade vad gäller Bloglovin’, och testa jag med. De har […]

 • Reply
  Katarina Lövelius
  25 april, 2018 at 20:53

  Hej
  Jag undrar hur jag ska få igång min blog på Bloggkeen? Jag har inte alls lyckats få till det. Inte heller svarar supporten heller.Finns här någon som vet hur man ska göra? Tar tacksamt emot alla tips och råd.

  • Reply
   Therese Wiksten
   25 april, 2018 at 21:12

   Var är det som det tar stopp? När jag hade klistrat in koden så var jag tvungen att publicera ett nytt inlägg innan det registrerades. Om det är så att det inte dyker upp några inlägg så kan man gå in och uppdatera manuellt under konto/min blogg.

 • Reply
  Katarina Lövelius
  26 april, 2018 at 07:15

  Hej Therese, tack för svar. Jag har gjort allt. Det fungerar i alla fall inte. Saknar råd hur jag ska göra nu. RSS på WordPress är aktuell och fungerar, så det är inte den heller. All gå in och prenumerera fungerar inte längre, en person hann prenumerera. Sen var det stopp där. Kolla själv på katarinamedium.se så får du se, om du vill. Knepigt också att ingen från bloggkeen hör av sig och svarar på mina uppmaningar.

  • Reply
   Therese Wiksten
   26 april, 2018 at 12:20

   Vad märkligt. När jag går in på dig så står det ”Bloggen är ännu inte inläst. Inläggen kommer inom några minuter.” Testade en stund senare, men det står fortfarande så. Däremot så kan jag faktiskt följa dig, men det känns ju som en klen tröst när inläggen inte kommer upp =/
   Otroligt dåligt att dom inte svarar. Jag har fortfarande inte heller fått svar.

 • Reply
  Katarina Lövelius
  26 april, 2018 at 18:25

  Tack för svar Therese. Ja vad gör man. Jag får het enkelt invänta och se. Men det känns tröstlöst när man inte kan få kontakt bloggkeen.

  • Reply
   Therese Wiksten
   26 april, 2018 at 18:28

   Verkligen! Hur lätt det är att komma i kontakt med kundtjänst och hur bra dom är på att hjälpa till tycker jag är väldigt avgörande för om jag ska använda en tjänst.. Bloglovin strulade mycket för mig, men där svarade dom i alla fall väldigt snabbt och åtgärdade felet..

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.