Therese Wiksten

Lär känna mig

Jag har varit “hemma” i en vecka nu och jag gör inte många knop. Vädret är galet trist och den där vintern jag hade hoppats på lyser, liksom solen, med sin frånvaro. Regn och några plusgrader, vad är det för februariväder?

Så medan jag sitter i fåtöljen framför brasan med en katt i famnen samtidigt som jag försöker balansera datorn i knät så tänkte jag dela med mig av en liten lista jag skrev ihop för ett tag sedan.

Några korta om mig

Vilken årstid föredrar du?
Helt klart sommaren. Fick jag chansen att flytta till ett varmare land så skulle jag inte tveka många sekunder.

Vad skrämde dig som barn?
Monster under sängen, “ventilspöket” (efter ett kapitel i läseboken i lågstadiet), farliga djur i skogen, redovisningar, vatten, spindlar, stora traktorer, att det skulle börja brinna och så plogbilarna. Jag minns fortfarande att jag kunde vända och gå hem igen om jag kom fram till skolan och dom var där och plogade.. Jag var helt övertygad om att dom inte skulle se mig och köra på mig. Inte lätt att vara liten och lättskrämd.

Dricker du kaffe?
Nej. Varken kaffe eller te faktiskt.

Gillar du att flyga?
Både ja och nej. Jag är lite flygrädd och det känns ofta som en onödig påfrestning på miljön men får jag välja mellan 1,5 timme flyg eller 13 timmars restid med buss så blir det ändå flyg.

Vad ville du bli när du var liten?
Det första jag kan komma ihåg var när jag var max 7 år. Då ville jag väldigt gärna ha ett eget kontor, riktigt vad jag skulle syssla med på det kontoret tror jag inte var så noga. Efter det har det varit allt möjligt, bl.a. inredningsarkitekt, psykolog, arkeolog, lärare och författare.

Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Sms. Jag ogillar att prata i telefon så jag undviker det när jag kan. Att skriva på mobilen känns i och för sig ofta krångligt så helst håller jag kontakt med folk via datorn.

Spelar du något instrument?
Nej. Jag är smärtsamt omusikalisk.

Har du, eller har du haft, något smeknamn?
När jag var liten kallades jag för Tesse, sedan har det varit både Tessie, Tessan och Tess. Nu tror jag dom flesta bara säger Therese.

Hur många gånger har du flyttat?
Om jag räknat rätt så blir det hela 19 gånger. Många fler än jag skulle ha gissat på.

? | Vem är du? Ni börjar bli några stycken som tittar in här men det är inte så många av er som lämnar avtryck. Berätta gärna något kul om dig, kanske länka till ett eget list-inlägg eller bara säg hej. Det vore kul att veta vem du är 🙂

Therese Wiksten

You Might Also Like...

1
Lämna en kommentar

avatar
600
1 Kommentarer
0 Svar på kommentarer
0 Följare
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Personer har kommenterat
Slow Living by Annika Senaste personerna som kommenterat

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Prenumerera  
Nyast Äldst
Notify of
Slow Living by Annika
Gäst

Hej!
Vilken trevlig lista! Så roligt att “möta” personen bakom. Jag kämpar själv med en tidigare utmattning och lägger nu om mitt liv och hälsa genom att leva mer Slow Living….. var rädd om dig!