Therese Wiksten

Månadslista: Oktober

Så var det dags att se tillbaka på oktober. Den här hösten känns oändlig och än är den inte slut..

Månadens bästa

Jonas kom hem med en matberedare. Årets bästa köp tror jag. Allt går så mycket snabbare, tystare och enklare. Att vi inte tänkt på att köpa en innan!

Månadens hype

Jag tror inte någon missat kampanjen #metoo. Även jag skrev ett inlägg om det. Jag vet att det för många varit en väldigt påfrestande period men det känns otroligt viktigt att det har fått komma fram. Det har ju inte varit någon hemlighet att det är ett stort problem men många blev nog tagna på sängen över hur utbrett det faktiskt är. Jag hoppas bara att det inte blåser förbi och glöms bort nu utan att kampanjen faktiskt kan bidra till något. Hur tar man det vidare?

Månadens lästa bok

Vila dig i form med yinyoga. Det första jag gjorde vara att sträckläsa boken och efter det har jag bläddrat lite i den varje dag. Träning i all ära, men jag tror många skulle må bra av att komplettera med lite yin.

Gumman i oktober

..har varit övergosig! Hon ska ha uppmärksamhet precis hela tiden och hon vill vara så nära som det bara går. Möjligtvis att hon är jättejobbig när hon trampar runt på datorn när man försöker använda den (som nu), men det går ju inte annat än att bli lite kär när hon kryper upp i famnen och ska kramas.. eller när hon gosar in sig under datorn. Hon är dock inte alls pepp på vintertid för nu står hon och skriker efter mat en timme innan det är matdags.  

Månadens lärdom

Jag kan må rätt bra när jag gör allt rätt, men jag är inte frisk.

Det känns faktiskt väldigt konstigt och jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till det. När jag verkligen snålar med min energi, äter rätt, sover och allt det där så kan jag faktiskt känna mig bra. Så pass bra att jag känner att jag kanske faktiskt håller på att bli frisk. Men så gör jag något så enkelt som att ta en promenad till biblioteket och så kraschar jag helt. Det känns nästan som att jag fejkar att jag är sjuk när jag håller mig på en bra nivå, men jag inser ju att det inte är så varje gång jag försöker göra ..typ något. Det är ju otroligt skönt att inte behöva må konstant jättedåligt, men jag hade ju gärna velat klara av en normal dag.

Jag klarar en timmes promenad i lugn miljö men kroppen ballar ur helt av en promenad till biblioteket nere på stan. Hur kan det vara så stor skillnad?

Mest lästa inläggen i oktober

Hur har oktober varit för dig?

 

You Might Also Like...

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Äldst
Nyast
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Mysigt med djur ändå, önskar så att jag kunde ha ett själv :). Härligt det där med matberedaren också måste jag säga :D. Såna saker blir man ju riktigt glad över när man får tag på något man riktigt behöver :D.

1
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x