Therese Wiksten

Min helg v. 43

Lördag

Lördag morgon fick jag släpa upp Jonas för att bege oss ner till Göteborg. Fyra mål hade vi med den resan och jag trodde nästan jag skulle missa det första. Vi lyckades ändå knipa den sista parkeringen och dom sista sittplatserna vid föreläsningshörnan.

Elin Kero var nämligen i stan för att föreläsa om foto och redigering på Scandinavian Photo, så jag ville ju så klart passa på att titta förbi och säga hej. Och så klart lyssna på föreläsningen. Det här med redigering och retuschering tycker jag är så sjukt fascinerande. Hur man i efterhand kan få fram det man faktiskt såg när man tog fotot, hur känslan i bilden ändras totalt med bara ett par knapptryck och hur t.o.m jag som är nybörjare kan rädda misslyckade bilder. Man kan komma en bra bit bara genom att klicka runt och testa sig fram, men det hade varit så kul att gå någon riktig kurs i framtiden.

Nästa punkt på listan var däckbyte. Det ryktades om att det skulle komma snö så vi* passade på att byta däck.

*Jonas

Vi skulle också fortsätta på projektet “hämta hem gymmet”. Jag trodde vi skulle ta med cable crossen också men vi sparade den tills nästa gång. En del av mattorna fick däremot komma hem och nu kan vi äntligen börja ställa i ordning sakerna här. Gymmet ska få bo i källaren tills vi gör om ena delen av garaget (och innan källaren blir TV-rum).

Tur var det förresten att calbe crossen inte fick följa med oss hem för så här såg bilen ut efter vårt fjärde och sista stopp. Jag har tänkt att jag ska plantera vitlök i höst och efter att ha skjutit på det lite för länge så tog vi tag i det nu. Det krävdes hot om snö för att det skulle ske…

Klockan var nog närmre 7 när vi kom hem och jag var så slut att det bara blev mat och sova för min del.

Söndag

Jag vaknade av mig själv klockan 5 (?!) och 20 minuter senare vaknade Jonas (?!?!?!?!*) Vi gick visserligen över till vintertid inatt, men jag kände att det här väl ändå var lite overkill?

Jag lyckades däremot gå genom hela huset utan att reflektera över hur det såg ut ute och blev otroligt förvånad när Jonas undrade om(hur) jag hade missat all snö. Japp. Snö. (Jag skulle ju plantera vitlöken idag!!)

*Jonas är den mest morgontrötta personen jag känner och det är ofta ett helt projekt att få honom att vakna..

Utanför fönstret kl 05.30. Välkommen till Narnia….

Det var bara att ge sig iväg till Göteborg, igen, för att hämta vinterdäcken till Jonas arbetsbil, för det hade inte funnits en chans att han skulle ta sig in till stan på måndag morgon om det fortfarande skulle se ut så. Tack och lov blev det snabbt mindre snö och inne i Göteborg verkade det inte ha kommit något alls. Inte så mycket trafikkaos med andra ord.

Vi passade även på att åka och titta på ett kattpensionat. Det blev en spontan Stockholms-/Jämtlandsresa inbokad nu i början på november och då var det ju det där med kattvakt. Jag önskar jag kände någon som gärna ville bo här en vecka och mysa med henne, men det gör jag tyvärr inte.. Hon är ju så social så att enbart låta någon komma hit och mata henne ett par gånger per dag och rensa kattlådan skulle verkligen inte kännas bra. Då blir det det näst bästa. Även om det känns lite som att sätta henne i fängelse i en vecka… Det kändes i alla fall mycket bättre efter besöket, så förhoppningsvis så går det bra.

Jag har inte gett upp lökarna än, trots allt..

Så vi satte igång och byggde en odlingslåda. Jonas hade sett en variant med någon slags nät/väv mellan som han tyckte såg lite mer intressant ut än dom vanliga pallkragarna, så det körde vi på. Det ska tydligen hålla sniglarna borta, men om det fungerar vet jag inte. Jag kan däremot tänka mig att det är mindre risk att dränka löken, som är rätt känslig för vatten. Man får nog hålla lite extra koll så att jorden inte torkar för snabbt i sommar bara.

Det ska tydligen bli mildare igen nu till veckan, så jorden och lökarna får nog vänta lite. Vad tror du? Blir det någon vitlök för oss nästa år? 😂

Mvh,
Expert på att skjuta upp saker

 

 

 

You Might Also Like...

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

33 Comments
Äldst
Nyast
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fröken Rödlök
1 år sedan

Vad smart att byta däck, jag har precis beställt nya som jag hoppas skall komma i veckan så min sambo kan hjälpa mig att byta dem =)

Madde
1 år sedan

Fullt upp den här helgen. Många har visat snöbilder, men har missat all snö själv.

Chanelle
1 år sedan

Vilken härlig helg! Vad roligt med föreläsning om foto!! Den hade jag velat gå på! Lite långt till Gbg för mig dock..

Nina
1 år sedan

Haha här är en till som inte satt vitlöken än 😂👍🏻 Nu väntas 10 plus i nån vecka igen så fokuserar med på höst/vintersådden så går vitlöken vänta lite till🤪

Mirre
1 år sedan

Oj vad snö ni har =D, så vackert, längtar tills vi får mera och vi har också bytt till vinterdäck i veckan =D

Elisa
1 år sedan

Vad kul att få gå på föreläsning med Elin, hon är riktigt duktig.
Vilka härliga vinterbilder! 😀 hoppas det trots snö går att få ner vitlöken nu när du ändå varit på gång och ni fixat en odlingslåda. 😅

p
p
1 år sedan

Mycket ni fått gjort ser det ut som, den där föreläsningen lät riktigt intressant med!

Frökenny
1 år sedan

Låter som en spännande föreläsning. Vackert med snön, vi passade också på att byta till vinterdäck i helgen. Du får berätta hur det funkar med nätet i botten, jag brukar bottna med tidningar.🌸💕

Amanda
1 år sedan

Vilka härliga bilder! ser verkligen jättefint ut! synd att du inte fick plantera dina vitlökar. Hoppas du hinner göra det om snön försvinner 🙂

Hanna
1 år sedan

Alltså jag har inte bytt däck ännu! Lite små stressad över det! 🙈 skulle också vilja gå på fotoföreläsning

Johanna
1 år sedan

ALLTSÅ BILDERNA!!! Hur avis är inte jag på att ni har snö?! Jätte! <3

Olga
1 år sedan

Vad intressant med föreläsning om retuschering, är också helt amazed av det!

Nilla
1 år sedan

Så kul med en sån föreläsning. Vackert med snö men jag gillar egentligen inte vintern. Så bra att ni bytte till vinterdäck. .

Jennysvardag
1 år sedan

Vilken bra helg ni verkar ha haft. Så roligt att ni hann ta dom två sista plasterna på föreläsningen. Vilken tur att ni bytte till vinterdäck 😃 Så mysigt med snö 😍

Fnulan
1 år sedan

Men herregud vad du har hunnit mycket. Visst måste det vara skönt att det är måndag =) Haha
Nästa vecka får jag mina nya däck, jag bor i Skåne så det är ingen stress =)

Ida
Ida
1 år sedan

Vad kul med föreläsning om foton!
Den där bilden på vägen också ser man snön och solen i bakgrunden var ju fantastisk, såå vackert!

Ni verkar ju haft en mysig helg, synd att du får skjuta upp med att plantera lökar!

Emma Engström
1 år sedan

Väldigt bra att däcken blev bytta, haha! Shit vad snö verkligen :’D

Johanna
1 år sedan

Bilderna är sjukt fina ! Och jag är avis på att ni fick lite snö !! Så kul att gå på en föreläsning

Kamilla
1 år sedan

Så avis jag blev när jag såg vintern i dina bilder. Jag vill också göra snöänglar nu. Byta däck har maken planerat in i veckan på våra bilar. skönt för det kan bli ruskigt halt.

Jennifer
1 år sedan

Men wow med snö.. Här i Helsingborg har vi ingen alls 😀 Jag är överlycklig för det, gillar inte vintern alls. Men mega kallt har vi ändå 🙁

Melissa
1 år sedan

Vi har 1dm snö så vi bytte till vinterdäck för några dagar sedan, jag tycker det är sjukt viktigt att göra det i tid!

Evelina
1 år sedan

Vilken spännande föreläsning! Hade själv gärna velat gå på en sån om videoredigering:)

charlottelinden.se
1 år sedan

Gud vilken intressant och spännande föreläsning! Jag läste foto i gymnasiet men det var så länge sedan så jag hade mer än gärna också gått på den föreläsningen om jag hade vetat att den var 😀

Mrs.Kjellström
1 år sedan

vilken händelserik helg ni har haft 😀
Önska jag oxå kunde gå o lära mig mer om att redigera bilder 🙂

Emma
1 år sedan

Vilken helg ni haft! Men wow vad motiverande att vakna fem en söndags morgon 😉 Eller? 🤔 Skönt att ni har fått på vinterdäcken åtminstone, känns som det var lite högre prio än vitlöken 🙂

Yela
1 år sedan

Så himla roligt med foto & redigering! Tycker.verkligen du borde ta en kurs för de är verkligen himla kul att pyssla med 😃🌸

Lillan Kind
1 år sedan

Föreläsningen med Elin Kero lät verkligen som något jag också hade velat vara med på! Jag redigerar aldrig mina bilder, för jag har ingen aning om hur man gör😆
Vi bytte däck på den ena bilen i helgen, men nog sjutton var det den andra vi åkte med när vi hamnade på snöigt väglag.

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Jag skulle bytt mina däck i torsdags, men då hittades inte muttrarna till bilen. Jag har köpt min bil av sonens farmor (som köpte den ny för 2 eller 3 år sedan) och hon hade glömt ge dem till mig visade det sig. Så jag har sommardäcken på fortfarande. Har förhoppning om däckbyte imorgon :).

Roligt det där med foto som du var på :D. Hon är så duktig 🙂

Snabela
1 år sedan

Jag hoppas att vädret blir mildare, jag är inte redo för vintern ännu. Har inte hittat nå vinter skor ännu.

Denevigaresenären
Denevigaresenären
1 år sedan

Vad kul att gå på föreläsning och lära sig mer om foto! Jag kunde knappt tro mina ögon när jag såg hur mycket snö ni har fått? Vintern har kommit?! 😳

Ariella
1 år sedan

Har följt Elin Kero på hennes blogg i många år. Hon är grym.
Vilken tur att ni bytte däck! Wow vad snö.

Jadå det blir vitlök hos er nästa år.

33
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x