Therese Wiksten

Min nya hårvårdsrutin – Dr. Organic
Moroccan Argan Oil

– Inlägget innehåller affiliatelänkar –

Jag har använt samma hårvårdsprodukter sedan 2014. Då snubblade jag över Matrix Biolage Hydrasource och blev helt såld. En 1L-flaska har räckt i drygt ett år för mig och den har passat mitt hår väldigt bra. Fram tills nyligen då jag fått problem med att den retat min hårbotten lite.

Ekologisk hårdvård

Nu är det alltså dags för en förändring, kliande hårbotten eller ej. Min plan är att byta ut alla mina produkter mot ekologiska så nu när både balsamet och inpackningen tog slut så passade jag på. Schampot har jag egentligen en hel del kvar av (det finns en nackdel med väldigt dryga produkter..) men jag vill testa den nya serien i sin helhet så det gamla får bli “reservschampo”.

Vi får se hur många olika märken jag får testa innan jag hittar min nya favorit men först ut är i alla fall “Morrocan Argan Oil” från Dr. Organic. Jag ska erkänna att jag är ganska dålig på ekologiska produkter. Vilka är bra på riktigt och vilka är halvdåliga men utnyttjar ekotrenden?
Jag har googlat och jämfört och ja, det är svårt. Det finns vad jag förstått det som ingen säker, pålitlig märkning och det verkar vara lite vilda västern kring eko-märkning.

Jag hamnade på Jordklok.se och dom skriver så här:
“Jordklok.se vill göra det enkelt för alla att minska sin miljöpåverkan genom att erbjuda ett brett utbud av naturliga, ekologiska och hållbara produkter via nätet. Vår vision är att hjälpa folk att ändra sina konsumtionsvanor och på så vis pressa andra företag att erbjuda miljövänliga och etiskt riktiga alternativ.”

Jag känner att jag får lita på att produkterna dom valt att ha på sin sida faktiskt är okej. Framförallt så tycker jag att deras affärsidé är riktigt bra och jag både hoppas och tror att fler sådana här företag sätter press på övriga butiker.

Jag har klickat hem schampo, balsam, inpackning och oljan. Dom innehåller inga parabener, SLS, artificiella färg- och doftämnen, mineraloljor eller GMO-råvaror. Dom är även veganska och inte testade på djur.

Jag älskar förresten innehållsförteckningen på oljan: “100% pure certified argan oil.” Lite skillnad om man jämför med en annan olja som jag tittat på tidigare: “Cyclomethicone, Dimethicone, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Parfum/Fragrance, Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Extract, Cl 26100 (Red 17), Cl 47000 (Yellow).”

Recension kommer

Jag ska använda produkterna ett tag nu så jag hinner bilda mig en åsikt innan jag säger något. Dom är kanske inte helt perfekta men förhoppningsvis så är innehållet ändå tillräckligt milt för min hårbotten. Det ska bli riktigt spännande att testa och det kommer med andra ord dyka upp en recension här om ett tag.

Har du testat Morrocan Argan Oil från Dr. Organic, vad tyckte du i så fall? Eller har du kanske någon annan favorit? Tipsa gärna, så vet jag vad jag ska testa nästa gång om jag inte blir totalt såld på denna.

You Might Also Like...

26
Lämna en kommentar

avatar
600
25 Kommentarer
1 Svar på kommentarer
0 Följare
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Personer har kommenterat
JennyMelissa SkywalkzEmma EngstrmEmmaJohanna Senaste personerna som kommenterat

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Prenumerera  
Nyast Äldst
Notify of
Lillan Kind
Gäst

Ska bli spännande att se vad du tycker. Jag har svårt att byta schampo, för jag tål nästan ingenting. Får klåda av det mesta utom det jag använder.

Jennysvardag
Gäst

Hoppas att du hittar något som passar ditt hår perfekt. Jag bytte faktiskt märke på mitt schampo och balsam förra veckan. Nu använder jag phc som finns på Åhléns. Dom tycker jag är bra för mitt tjocka hår 🙂

Evahle - en blogg om psykisk hälsa
Gäst

Kul att testa något nytt 🙂 Ska bli spännande att se vad du tycker om det!

Ellen
Gäst

Åå älskar all form av hudvård!!

Nilla
Gäst

Jag har svårt för att byta schampo och balsam. Har använt samma sort i flera år. Hoppas du kommer att trivas med de nya produkterna.

Marie
Gäst

Hoppas vi att nya produkterna ska passa dig, kul att se vad du tycker

Elisa
Gäst

Åh, jag är också lite sugen på att byta ut till ekologiskt. Har fortfarande inte testat moroccan argan oil även om jag spanat på det i flera år. Ska bli kul att se sen vad du tycker! 🙂

Denevigaresenären
Gäst

Jag hoppas att det kommer att funka på dig. Älskar ekologiska grejer. Väntar med spänning på resultatet 🙂

Moa
Gäst
Moa

Kul att testa nytt, själv så kör jag alltid på samma schampoo och balsam! 🙂

Evelina
Gäst

Vad roligt med nya produkter, jag hoppas att du trivs med dem 😀

Frökenny
Gäst

Jag har nyligen börjat använda maroccan oil och gillar den verkligen! Sen är det ju alltid lite individuellt vad som funkar 🌸💕

Kamilla
Gäst

Jag är lite besatt över hårprodukter finare och proffs märken. När det gäller eko produkter tycker jag om Bruns och särskilt deras schampo med Härlig doft av kokos, kardemumma och apelsin. Den doften är magisk.

Tack för dina tips.

Fnulan
Gäst

Jag behöver bli mer kräsen när det gäller vad jag använder till hår och kropp. Det ska bli kul att läsa vad du tycker!

Jennie
Gäst

Men åh va spännande! Ser fram emot att läsa vad du tyckte när du fått hem och provat 😃🌸

Emma
Gäst

Spännande 🌸 hade också behövt kolla över min hårvårdsrutin, mitt hår har verkligen sämst kvalitet 👎

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★
Gäst

Så härligt, jag var No-poo:are tidigare dock när mitt hår började falla av efter 3 år gick jag över på schampo igen. Väljer dock alltid parabenfritt och är väldigt noga med att kolla förpackningarna. Nu är jag inne på att köpa mig en schampokaka nästa gång :D. Mycket då denna ska vara dryg och man ska slippa plasten :D.

Jennifer
Gäst

Jag har jätte svårt för att hitta rätt till mitt hår, kampen fortsätter..

charlottelinden.se
Gäst

Åh, skall bli intressant att läsa din recension sedan! Bra hårprodukter är jag verkligen i behov av 🙂

Therese
Gäst

Jag tycker det ska bli intressant och läsa din recension sen =) jag använder olika sorters =)

Petra Elisabeth
Gäst

Åh jag har hört om detta men har inte testat det själv! Jag ser fram emot att se vad du tycker om detta sen när du har testa det ett tag. Lycka till och hoppas att det blir toppen! 😀 // Petra Elisabeth

Johanna
Gäst
Johanna

Hoppas du hittar produkter som passar dig bättre ! Skönt att jag inte har det problemet🙈🙈

Emma
Gäst

När jag läser ditt inlägg så inser jag att jag borde bli mer kräsen på vad jag sätter i mitt eget hår… Jag bara “tar nåt” och sen har jag det alltid uppsatt i en boll haha

Emma Engstrm
Gäst

Ska bli spännande med recension! Gillar att få tips om hårvård då jag själv har svårt att hitta bra produkter 😀

Melissa Skywalkz
Gäst

Inte testat själv men ser fram emot en recension! Älskar att fler börjar använda ekologiskt 👊🏻

Jenny
Gäst

Hoppas att de passar ditt hår 🙂 ska bli kul och läsa vad du tycket sen 🙂