Therese Wiksten

Min påsk och tandläkarskräck

Hoppas du har haft en fantastisk påskledighet! Nu är vi halvvägs in i veckan och vardagen igen. Rätt skönt faktiskt, om jag ska vara ärlig. Annars har det väl varit lite si och så med påskfirande för min del. Vi valde helt enkelt att inte fira i år eftersom vi bara varit hemma själva. Det kändes inte värt att börja ordna med mat och pynt när det bara var vi här. Det är vid sådan här tillfällen som det är lite jobbigt att ha familjen så långt borta. Nu i påsk så firade dom min syster som fyller 30 här i dagarna och det känns så knäppt att inte vara där..

Jag lyckades på något sätt gå lite vilse i vår skogsdunge och hittade en damm. Säkert jättemysigt på sommaren.

Torsdag och fredag var det riktigt härligt väder så då tog jag mig faktiskt ut på ett par promenader. Tyvärr lyckades jag överskatta min förmåga så sedan blev jag liggandes lördag och söndag. På måndag blev vi spontant inbjudna till en 30-årsmiddag hos en ingift familjemedlem till min sambo. Det gick ju inte riktigt att tacka nej till. Trevligt men åh så dumt för min del. Igår var jag med andra ord rätt utslagen och på kvällen så blev det riktigt jobbigt. Helt från ingenstans så har jag nog dragit på mig en bihåleinflammation.

Det täppte igen totalt, jag blev öm i ansiktet och fick ont i öronen. Det har inte blivit så mycket sömn för mig inatt och idag är det ännu värre. Vaknade av att det känns som att ögonen ska ploppa ut och det gör så sjukt ont! Öm på kinder, panna, tinningar och vid näsroten. Ont i näsan, lite som när man andas då det är riktigt kallt ute. Ont i halsen och öronen. Det är ett sånt sjukt jobbigt tryck i hela huvudet. Det “ploppar” och “knäpper” och stundtals så känns det som att hela huvudet ska sprängas. Konstigt nog så kan jag böja mig fram utan att det blir värre och jag är inte särskilt täppt i näsan. Förhoppningsvis så går det över lika hastigt som det dök upp…

Men det är så märkligt. Så fort jag gör något så blir jag utslagen – och sjuk. Varken rimligt eller logiskt enligt läkaren, men ja, det bryr sig uppenbarligen inte min kropp om.

Bokat tandläkartid, till slut

Jag gjorde däremot något i påsk som jag verkligen inte trodde jag skulle göra. Jag bokade tandläkartid. Jag snubblade över någon reklam med ett erbjudande om undersökning för halva priset och tänkte att det kanske vore smart att passa på. Det låter kanske inte som en stor grej men jag har sådan sjuk tandläkarskräck att jag hittills helt enkelt undvikit att gå. Jag minns inte när jag var där senast, men det måste ha varit en sådär 16 år sedan. Förhoppningsvis så är tandläkarna lite bättre på att hantera sådant idag, men satan vad jobbigt det känns. Jag blir alldeles kallsvettig, yr och illamående bara jag tänker på det. Stor risk för katastrof med andra ord hehe.
Trist ändå att en tandläkare kan ge en men för livet såhär..

>> Sitter du på några bra tips mot tandläkarskräck? Eller tandvårdsrädsla som hon kallade det när jag bokade tid. (fast nej, det är nog faktiskt tandläkaren jag är mest rädd för haha.) Jag har en vecka på mig att förbereda mig och behöver nog alla tips jag kan få..

You Might Also Like...

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

11 Comments
Äldst
Nyast
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
sofia
3 år sedan

Så himla fin bild 🙂

Gisela
3 år sedan

Nä, tyvärr inga tips egentligen. Det är enkelt för mig som inte är rädd. Men jag försöker andas och slappna av och ber om mycket bedövning 😊

Daniela
3 år sedan

Jag känner med dig tjejen! Jag har själv inte gått till tandläkaren på 17år(!) det är ju galet. Men jag är verkligen SÅ rädd. Modigt av dig att ta tag i det i alla fall, jag vågar tyvärr inte. Än. Vill gärna bli sövd då jag vet att jag har saker som måste fixas med tänderna men de verkar inte vilja söva en här i England. 🙁

Kamilla
3 år sedan

Bihåleinflammation är skit jobbigt. Avslutade en penicillin kur för det förra veckan. Hoppas det går bra med tänderna, tandis är inte kul😊

Bloggarlisa
3 år sedan

Trist att du ska bli sjuk!
Kan inte låta bli att skratta åt sin gå-vilse-promenad, haha, jag är precis lika dan!😄
Hoppas det går bra hos tandis!

Michelle
3 år sedan

jättefin bild<3 måste med boka tandläkartid…

Ina
Ina
3 år sedan

Sååå jobbig med bihåleinflammation så hoppas att du blir bättre snart! Nu får du krya på dig! 💕

Ursula
3 år sedan

Underbara bilder och vad bra att du tog tag i att boka tandläkar tid! 🙂

Lexochlogan
3 år sedan

Avskyr att gå till tandläkaren, också skräck och får kväljningar bara de börjar greja. Men är bara att göra tyvärr

Miss Jennifer
3 år sedan

Jag har själv värsta tandläkarskräcken så tyvärr inga tips här ifrån..

Fanny
3 år sedan

Firade knappt heller påsken, men det är alltid mysigt med högtider 😀 Hoppas denna vecka blir superbra för dig!

11
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x