Therese Wiksten

Mina mål för 2018

Börja måla

Jag har sagt det i snart ett år men nu ska jag börja igen. Nu när jag var hemma i Jämtland så hämtade jag ner mitt gamla staffli som jag fick i present för över 20(!) år sedan. Jag är imponerad över att det fortfarande håller ihop. Jag har även lagt beställning på färg, penslar och sånt som kan behövas. Snart så! Sambon är nog däremot inte riktigt lika nöjd över att vår lilla etta kommer förvandlas till en ateljé..

Rörligt material

Jag har länge funderat över att komplettera bloggen med rörligt material. Jag är så sugen på att börja filma, lära mig redigera och allt sådant men jag är lite mindre pepp på att själv vara med. Det är nog största anledningen till att det inte redan hänt  men jag får nog helt enkelt övervinna den nojan.

Bli bättre på att fotografera

Det här har varit ett stående, outtalat mål sedan vi köpte vår kamera 2013. Periodvis har den använts rätt flitigt men jag har långt ifrån den kollen jag vill ha. I år ska jag lära mig mer om det tekniska, med alla manuella inställningar och sådant. Men det kommer nog inte vara huvudfokus. Jag vill bli bättre på den kreativa biten. Komposition, lära mig utnyttja ljuset och förstå hur jag ska göra för att få min idé att faktiskt se ut som jag tänkt. Lära mig hur bilderna ska gå från platta och tråkiga till sådär magiska som vissa lyckas med. Gissar att jag även bör lägga till “bli bättre på att redigera bilder”.

Jag ska också bli bättre på att bygga upp ett bibliotek med bilder till bloggen. Just nu har jag problem med att jag ofta inte har bilder till inläggen jag vill lägga upp så dom ligger där opublicerade bland utkasten…

Börja med Instagram

Den här punkten hänger lite ihop med den förra. Mitt Instagramkonto har aldrig fått särskilt mycket kärlek av mig men det är samtidigt en kanal som jag velat ta tag i och utveckla. När min telefon gick sönder i början av sommaren blev det riktigt svårt, av någon anledning så går det ju inte att ladda upp bilder via datorn. I höstas fick jag låna mammas gamla telefon men den visade sig vara alldeles för gammal för att IG skulle fungera (eller min bankapp och snart bank-id) så det var bara att lägga den tanken på is. Nu har jag precis fått låna en lite nyare telefon och även om kameran är sämre än vad som egentligen känns helt okej så finns det väl kanske inte så mycket att skylla på längre.

Göra en plan för att bygga hus

Vi köpte vår lilla etta för lite drygt 5 år sedan. Vi letade egentligen efter en 2a men helt plötsligt så blev det helt tomt på marknaden och de lägenheter vi tittade på gick upp så otroligt mycket i pris. Så snubblade vi över den här, den är väldigt liten men i ett bra område och har gångavstånd till stan. Och var dessutom billig. Kändes helt klart rimlig för ett tag framöver, men nu har vi alltså helt plötsligt bott här i 5 år. Vi ska definitivt inte bo här resten av våra liv så det börjar ju bli läge att göra en lite mer seriös plan för nästa boende.

Först kikade vi på lägenheter här inne i stan, men så började vi luta åt att köpa en villa några mil utanför istället. Nu började J istället prata om att köpa tomt och bygga själva*. Det känns ju som ett helt fantastiskt roligt projekt men samtidigt något som vi borde börja planera omgående om vi hade tänkt flytta inom dom närmsta ..typ 1o åren. Men tänk så fantastiskt att kunna göra allt optimalt för just oss, mitt huvud svämmar redan över av idéer!

*Inte bygga helt själva från grunden, men göra så mycket som möjligt av det som går.

Tema-månader på bloggen

Jag har några idéer på tema-månader som jag hoppas så otroligt mycket att jag lyckas få till det här året. Bland annat en kring målandet och en annan lite mer personlig utmaning kring att leva lite mer hållbart.

Vara ute i naturen mer

Jag vet att jag mår bra av att vara i naturen, ändå har jag så svårt att ta mig iväg. Visst, jag bor i en relativt stor stad men jag har turen att faktiskt ha lite natur bara runt husknuten. Det ska jag utnyttja bättre i år.

Följa min sociala medie-/företagsplan

Jag älskar att planera! Jag har alltid lagt ner så otroligt mycket tid och energi på det. Listor, Exceldokument (du skulle sett min bröllops- och bröllopsreseplanering+budget) och uppslag i min vanliga kalender. Jag är däremot extremt dålig på att följa min planering. Det ska det bli ändring på.

Leva mer hållbart

Det är något som jag haft i bakhuvudet länge nu men som jag aldrig riktigt haft någon plan för. Det har varit väldigt luddigt, ogreppbart och jag har nog mest stått och trampat utan att riktigt veta i vilken riktning jag ska gå. Det är däremot en så sjukt viktig fråga och jag är på riktigt livrädd för hur vi behandlar vår planet, och djuren. Det är så klart frustrerande att alla måste ändra sina levnadsvanor för att vi verkligen ska börja se någon skillnad. Det kan kännas lite meningslöst att kämpa när det känns som att så många andra inte bryr sig, men det enda jag kan göra är att försöka ändra mina och hoppas på att andra följer efter.

Mitt största fokus i år kommer ligga på maten.  Idag är det ändå rätt lätt att äta vegetariskt men i det här hemmet kommer det bli en enorm utmaning. Jag är nämligen gift med en person som sparkar bakut så fort ordet “vegetariskt” nämns och som får Henrik Schyfferts köttkonsumtion i “Köttets lustar” att framstå som blygsam. Därför känns det också extra viktigt att lägga fokuset just där.

Företaget

Jag tänker inte rada upp alla mål jag har företagsmässigt. Allt är väldigt nytt och jag har många små delmål så det skulle bli både långt och rörigt. Mitt största mål är kanske att försöka greppa vad sjutton jag gett mig in på.
Utöver det har jag några dröm-samarbeten som jag hoppas kunna få till.

Jag hoppas även kunna dra in så pass mycket att jag kan investera i en ny dator, telefon och kamera. Jag har en telefon till låns just nu, en dator som hotat med att lägga ner dom senaste två åren och en kamera som av någon anledning fått så dålig bildkvalitet att jag nästan vill gråta varje gång jag använder den. Rätt bra morot ändå.

>>Har du satt några mål för 2018?

You Might Also Like...

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Äldst
Nyast
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Har inga direkta mål, men är på en 100 dagars utmaning utan socker. Förutom det ska jag ta hand om mig själv mera, det känns viktigt för mig 🙂

Frugan E
2 år sedan

Har väl ett par mål men målningen borde definitivt varit med på min lista också. Är akvarellfantast men allt bara ligger. Har haft noll inspiration sista året tyvärr.

trackback

[…] nämnde serien lite snabbt när jag skrev om mina mål för 2018, men kände att det förtjänade ett eget inlägg. Dom tar upp just dom funderingar och problem som […]

5
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x