Therese Wiksten

Mitt februari

Nämen hej. Det var ett tag sedan nu. Jag funderade på om jag bara skulle låtsas som ingenting nu eller om jag verkligen skulle skriva ett till “jaha nu har jag varit sämre igen och inte orkat uppdatera-inlägg.”

Februari har helt enkelt inte varit så snäll mot mig. Jag kom hem från Jämtland supertaggad men det blev lite av en kraschlandning. Jag fick för mig att gå upp på vinden och vända upp och ner på den i jakten på en pryl som inte ens låg där uppe. En vecka däckad efter det. Kändes ganska ovärt så här i efterhand. Lite magsjuka/matförgiftning passade jag också på att hinna med den här månaden och så har det varit SÅ. HIMLA. KALLT. Jag är otroligt känslig för kyla så det betyder att jag har haft i princip konstant värk i lederna sedan jag kom hem. Det har varit rätt svårt att knappa på dator och även målandet har fått lida.
Det blev nog också lite kontrast från lugnet och all yta där uppe ensam i stugan. Så kom jag hem till en liten 1a som jag ska dela med man och katt. Jag känner mig så instängd i lägenheten och även om jag har en liten plätt med skog här i närheten så är det inte samma sak. Hus och bilar känns inte så inspirerande när jag kikar ut genom fönstret. Lägenheten kväver mig och det känns lite som att väggarna liksom ska äta upp mig. Plus att fönstret tjuter konstant. Dygnet runt. Kan man på riktigt bli galen av sådant, för jag tror jag håller på att bli det? Sa jag att det var kallt också? 18 grader har vi tydligen här inne så SÅ himla kallt är det kanske inte egentligen men som jag längtar efter sommar nu…

Jag har med andra ord spenderat februari i sängen under dubbla täcken, med lager på lager av kläder och hinkvis med te. Känner mig rätt klar med det.

Men allt har ju så klart inte varit dåligt.

OS

Jag har legat och kikat på när Sverige plockat hem medalj efter medalj på OS (och floppat lite på sina håll). Isabels test av lite olika os-grenar har jag inte heller missat. Jag har skrattat så jag nästan gråtit och samtidigt varit så sjukt imponerad över hennes prestationer. Och att hon vågar. Själv hade jag aldrig utsatt mig för puckelpisten….

Och så har jag fått se lite cheerleading på OS, det trodde jag aldrig skulle hända! Nu pratar jag inte om Nordkoreas lag. Inte heller som tävlingsgren (än) men sporten har ganska nyligen blivit erkänd av olympiska kommittén och i år hade några länder chansen att åka över och promota sporten. Vårt grannland Norge skickade dit ett av sina coed-lag och Team USA representerade av University of Kentucky och dom fick till exempel chansen att uppträda på avslutningsceremonin!
Om cheerleading får en plats på os i framtiden så blir det ju som tur är på sommar-os. Det kan inte ha varit lätt att köra i den kylan!

 

 

Planerar resa till..

IslandVi har pratat om att resa någonstans i år. Vi funderade på USA förut, men det verkar bli ett lite för stort projekt så det sparar vi till senare…Istället siktar vi in oss på Island! Ett av länderna som står med på min bucket list och som jag velat åka till så himla länge! I september är tanken att vi ska åka och jag är så himla taggad. Roadtrip, valsafari, gejsrar, heta källor, vattenfall. Ja, en massa fantastisk natur helt enkelt. Kanske till och med lite norrsken om vi har tur. Vad får vi inte missa?? Förutom att teckna extra försäkring till hyrbilen. Blev lite smått livrädd när jag googlade och hittade mängder av inlägg där hyrbilsfirmorna krävt uppemot 10 000 euro(!!) om man fått någon repa.

Ännu en social media-app

Facebook, Instagram, snapchat… man kan ju tycka att alla former av sociala medie-kanaler är fyllda, men nu har det släppts ännu en app. Vero.
Instagram har bråkat så otroligt mycket med mig på sista tiden, både med algoritmer, att flödet inte visas i kronologisk ordning och nu genom att krascha i princip hela tiden och är med andra ord rätt oanvändbar för tillfället. Det gör ju att jag, och säkert många andra med mig, blir lite extra nyfiken när det dyker upp något nytt. Speciellt när det är något som verkar ha väldigt många fler möjligheter. Vad tror du? Flipp eller flopp? Kommer det slå eller bli en ny “Ello”?

You Might Also Like...

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x