Therese Wiksten

Nu blir det hormonfritt!

Dags att lära känna min kropp

Det har gått tre dagar sedan jag var tvungen att sluta med mina p-piller. Barnmorskan ville att jag skulle gå hem och fundera på hur jag ville göra och höra av mig igen om jag ångrade mig angående spiralen. Jag har funderat fram och tillbaka och jag hittar faktiskt inget bra alternativ. Ju mer jag läser och pratar med folk desto mindre sugen blir jag på spiral. Extra krångligt känns det eftersom jag även misstänker att jag kan lida av endometrios. Det är ju något jag måste kolla upp och i så fall finns ju risken att jag har svårt att bli gravid. Det är ju något vi i så fall måste fundera över. Av den anledningen känns det ju också dumt att fortsätta proppa i mig hormoner.

Så från och med nu blir det helt hormonfritt. Det känns lite läskigt eftersom jag ätit p-piller så himla länge. Det jobbigaste är ju att få tillbaka smärtan. Och PMS:en. Plus att faktiskt behöva ha mens. Jösses vad bekväm jag blivit när det bara varit att hoppa över den. Börja krångla med menskoppen igen. Jag är inte supertaggad om jag ska vara ärlig.

Däremot är jag ändå nyfiken över hur kroppen kommer reagera. Nördig som jag är så har kalendern fått ett uppslag med en slags “period tracker“. Mens, humör och allt som kan tänkas höra till ska ner på papper och snart har jag förhoppningsvis koll på hur jag fungerar. Det där med att lyckas hitta något positivt/kul i en situation man inte gillar.

>>Har du slutat med p-piller eller annat preventivmedel med hormoner? Fick du några biverkningar? Betedde sig kroppen som innan eller var något annorlunda? Vilket preventivmedel använder du istället?

You Might Also Like...

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

21 Comments
Äldst
Nyast
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma
Emma
4 år sedan

Jag slutade med p-piller och använder natural cycles istället. Det är det bästa som hänt mig! Typ samma som det du skriver ner men man får reda på säkert när man kan ha sex och inte.

Susanna
Susanna
4 år sedan
Reply to  Emma

+1 Älskar att det äntligen finns ett hormonfritt preventivmedel. Rekomenderar verkligen att testa!

Karin
Karin
4 år sedan

Nej, börja inte med natural cycles!! Det är jättebra om man vill bli med barn men värdelöst som preventivmedel! Dom är anmälda och under utredning eftersom många har blivit gravida ändå!

Evahle - en blogg om psykisk hälsa

Svårt detta med preventivmedel tycker jag, det är en djungel 🙁

Thea Martinsson - 22 år & blivande mamma

Tycker det är så himla svårt med preventivmedel, jag åt p-piller innan men fick sedan för mig att jag inte vill få i mig en massa mer hormoner så slutade med dom för ett bra tag sedan. Nu är jag dock gravid, men tanken är efteråt att faktiskt testa en kopparspiral 🙂

Kamilla
4 år sedan

Jag år p-piller i många många år. Efter tre barn fick det bli spiral.

Bloggarlisa
4 år sedan

Oj, som någon nämnde, en djungel. Jag åt p-piller i typ 15 år.. från början för att lindra smärtor och mindska blödning.. sen blev det långt uppehåll och barn, nu minipiller. Tycker att det är ok, men det ska va noga med tid och jag har också funderingar över vad man stoppar i sig. Funderat på spiral, men hört måbga som blivit gravida med spiral.. den kan tydligen “vandra iväg” i kroppen, ofarligt men skyddar inte.. Nu lutar det åt p-spruta (men bara alternativ om man inte planerar barn, jag har redan mina prinsar) 😃 Lycka till 🙂

Carro
4 år sedan

Jag kunde inte äta p-piller. P-ring funkade bäst för mig

Hjärtebarnsmamman
4 år sedan

Jag mår allra bäst utan, eller kroppen mår allra bäst utan. Men så mår jag heller inte bra när jag väl får mens då och har ofantligt mycket mensvärk och sjukt rikliga blödningar. Dessutom slutade det med en “hoppsan” sist, och hon fyller snart två haha. Men nu försöker jag ta mig igenom alla biverkningar jag får av p-pillerna, bytar sort med jämna mellanrum för att försöka hitta ngt som passar mig bäst.. men det är så svårt!

Ellen
Ellen
4 år sedan

Jag mår allra bäst utan hormoner och har använt NC ett tag nu. Omdiskuterat, absolut, men jag tycker du ska ge det en chans om du tror det passar dig.

Sanna
4 år sedan

Har aldrig vågat äta preventivmedel med hormoner, hoppas du hittar hittar något som passar dig. Som en labyrint innan man hittat rätt..😕

Rebecca
4 år sedan

Hoppas du hittar någon lösning för er <3

Emma Hällbacka
4 år sedan

Jag har kopparspiral eftersom min kropp inte kunde hantera hormoner. Fick konstanta blödningar i 6 månader, blev jättenedstämd och humöret blev kaos. Bytte till kopparspiral när jag var 19. Det är 11 år sen och jag skulle aldrig byta tillbaka! Man behöver inte hålla reda på några mätningar eller piller. Enda biverkningen är att mensen är en dag längre. Har vart så avundsjuk på alla som kunnat ta p-piller och hoppa mensen helt, men när jag tänker på vilken typ av hormonrubbning som måste till i kroppen för att det ska ske så är jag ändå nöjd med mitt val.… Läs mer»

21
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x