Therese Wiksten

Nya vecka och nya idéer

Lugn start på veckan

En stor kopp te, nerbäddad i sängen bland täcken och enorma kuddar, med mina mysigaste kläder och med datorn i knäet. Kalendern uppslagen och pennor i alla möjliga färger utspridda överallt. Och en katt som ligger mitt bland allt och snarkar. Så startar jag min måndag. Klockan är 9 och jag har redan varit vaken i flera timmar men jag älskar att kunna ta sådana här långsamma mornar. Låta huvudet vakna i sin egen takt. Tacksam över att jag inte måste stressa iväg och trängas på bussar och spårvagnar.

Vi har lyckats få upp temperaturen här inne från 16-17 till 18,5 grader så nu är jag inte lika grinig över kylan heller. Att inte ha riktigt lika ont gör under för humöret. Och sömnen.

Ska jag ge mig in i kost-träsket?

Idag kommer största fokuset ligga på en ny(gammal) idé jag har. Fast först måste jag komma fram till om det är något jag ens vill ge mig in på. Jag antar att det är mitt “äta mer klimatsmart-projekt” om dragit igång lite tankar.

För tre år sedan utbildade jag mig till kostrådgivare. Tanken var att börja arbeta med det direkt när jag var klar men ju mer jag kollade runt desto mindre sugen kände jag mig på att ge mig in i den branschen. Jag tycker att det ofta blir ganska “hysterisk”, enkelspårigt och onödigt krångligt. Lika strikt för Svensson som för en elitidrottare. På gränsen till ätstörning och lite sektvarning. Jag har till exempel aldrig fastnat för någon diet och skulle inte kunna sälja ett helt koncept sådär. Behöva försvara även dom delar som jag inte riktigt kan stå för. Vad händer om, eller snarare när, det kommer ny forskning som motbevisar allt som konceptet man byggt upp står för? Försvara det som en “galning” eller hoppa på nästa trend?

Det har känts lite som en nödvändighet att nischa sig på det sättet. Folk sysslar med LCHF, Paleo, raw food och allt vad det är. Det blir tydligt vad man får. Hur skulle man sälja in en “lagom” kostrådgivare? Som plockar russinen ur kakan och inte tycket det är jordens undergång att ha lite socker i teet? Som vill äta mer klimatsmart men inte nödvändigtvis strikt vegetariskt. Jag trodde valet stod mellan *infoga valfri trenddiet* eller att strunta i det helt. Skulle det inte uppfattas lite som att man vänder kappan efter vinden när man inte har någon av dessa “standardideologier” som grund? Men det behöver ju kanske inte bli riktigt så svartvitt. Det finns dessutom fler sätt att nischa sig på. Och jag vänder nog gärna kappan efter vinden om vinden är forskningen.

Så idag klurar jag vidare på detta. Kanske hittar jag någon röd tråd bland all röra.

You Might Also Like...

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Äldst
Nyast
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Finurliga fröken
3 år sedan

Jag personligen tycker det låter underbart med en kostrådgivare som inte förespråkar dieter och inte är stenhård med socker. Precis en sån som jag skulle anlita.

Frugan E
3 år sedan

Vore ju helt underbart med kostrådgivare som INTE säljer dieter utan satsar på sunt förnuft! Det vore verkligen att bryta mot trenden och kanske därför det skulle kunna lyckas?
Jag vill också utbilda mig till det (bland annat, många drömmar, lol) kanske också just för att gå medelvägen och därmed gå mot strömmen… Tänk att kunna hjälpa folk att få tillbaka en sund relation till mat samtidigt som de når sina mål..!

4
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x