Therese Wiksten

Lite nya växter och så sår jag grönsaker

– Inlägget innehåller affiliatelänkar –

Titta vad jag fick hem för några dagar sedan!

Jag hade ju sådan sjuk beslutsångest när jag satt där på hemsidan och skulle klicka hem chili, tomat och paprika. Jag hade ju tänkt mig ett par av varje sort men haha, ja, det blev några stycken till slut.

Jag köpte två 6-pack, perfekt när man har beslutsångest. En med tre sorters chili (Jalapeño, Hungarian Hot Wax och Red cherry) och paprika (Antohi Romanian, Golden Bell och Friggitello) och en med 6 olika tomater (Cherry Cerise, Golden Sunrise, Garden Pearl, Tigerella, Marmande, San Marzano 2)  Sedan kunde jag ju inte låta bli att beställa hem några andra också. Cayenne Long Slim, den lila paprikan, Jamaican Bell och Bulgarian Carrot fick alltså också följa med hem.

Nu ska det bli spännande att se om det blir något av det här. Jag köpte en liten “odlingslåda” där jag har petat ner fröna, vattnat och satt över plast. Nu kan det dröja allt från någon vecka till en månad innan dom tittar upp och innan jag vet om det blev ett totalt fail eller om vi kommer äta chili, paprika och tomat tills vi spyr i sommar haha. Det betyder också att jag har lite tid på mig att lösa det där med belysning, för det vill dom ha när dom väl kikar upp ur jorden.

katt på element

Inte helt otippat att det varma elementet är en av kattens favoritplatser..

Dom ska stå varmt, riktigt hur varmt verkar lite oklart. Under 20 grader gror dom inte i alla fall. På vissa ställen står det 20-25 grader, enligt andra är 28 grader perfekt och tydligen så dör dom om det blir varmare än 32. Hur som helst så skulle det vara perfekt att ställa dom på fönsterbrädan över ett element. Sagt och gjort. Nu står dom i fönstret och gottar sig. När jag väl hittade en termometer visade det sig däremot att det pendlat mellan 24 och 33 grader, så nu har jag fått ställa dom på en kartong på fönsterbrädan. Stabila 23 grader har jag lyckats få till och förhoppningsvis så dödade jag dom inte det första jag gjorde. Det märker vi om en månad.

Jag passade på att planera om ett par blommor också när jag ändå höll på.

MonsteraDen ena Monsteran hade fått en hel del nya skott så jag testade helt enkelt att dela på den. Fantastiskt att man helt plötsligt kan få två växter från en. Förhoppningsvis så hatar dom mig inte för det utan fortsätter växa som ogräs. Monsterorna är faktiskt dom enda växterna här hemma som verkligen gillar mig och som jag inte behöver kämpa med. Förhoppningsvis även i fortsättningen haha.

Dom tre små kaktusarna som jag haft stående i minikrukorna såg ut att vilja flytta till större, så det såg jag till att ordna nu också. Först hade jag tänkt sätta ner alla i varsin kruka, men det såg så himla fjuttigt ut först. Då fick jag idén att sätta alla tre samma kruka, men jag är tydligen helt värdelös på att bedöma storlek för det fick ju verkligen inte plats. Det slutade med att den största fick en egen kruka så fick dom andra två bli rumskompisar. Nu har jag en kruka över och en anledning till att köpa en till kaktus 😀

Säg hej till två nya medlemmar i familjen…

Här har vi förresten “mamman” till den nya Monsteran.

Och när vi ändå pratar växter så kan vi ju säga hej till två nya tillskott. Det lilla elefantörat snubblade jag över inne på ICA väldigt spontant. Bergpalmen har jag funderat på att köpa ett tag. Jag fick en av mamma men upptäckte rätt snabbt att den fått ohyra. Jag kämpade med att rädda den men fick till slut ge upp och kasta den. Nu när jag var på plantagen hade dom rea på den så det kändes lite som att det var meningen att jag skulle köpa en ny nu.

Vi har satt upp en TV där den förra stod, så nu fick den hamna bakom fåtöljen tills jag hittar en bra plats. Det tar ett tag att fylla ett hus med växter men sakta men säkert börjar det ta sig.

You Might Also Like...

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 Comments
Äldst
Nyast
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Moa Hansson
Moa Hansson
1 år sedan

Jag brukar också ha beslutsångest när jag ska handla hehe! 😉

Pärla
1 år sedan

Åh, så kul med växter. Jag har en del med lyckas tyvärr döda det mesta. Var köpte du odlingslådan? Skulle vilja ha en likadan.

Emelie
1 år sedan

åh så kul att du ska odla eget! Jag har länge velat testa det men det har som aldrig blivit av! Jag planterade också om våra blommor här om dagen, det var det verkligen dags för! 🙂

Fröken Rödlök
1 år sedan

Vad roligt att planera om lite växter och så lite nytt. Jag är sjukt sugen på att göra det också.. Vi har haft tomat tre år i rad nu och kommer bli i år också. Dessutom planerar vi att göra iordning ute på trädgården i såna där pallkragar eller vad det heter, skall bli spännande att se vad vi planerar mer.

Emma Engström
1 år sedan

Himla jobbigt när beslutsångesten kommer sätter igång! Men himla roligt det är med växter, finns så mycket man aldrig sett 😀

7
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x