Meny Stäng

Nyinflyttad och flyttkaos

Nyinflyttad i huset

Hej! Det var ett tag sedan nu. Tanken var inte alls att ta ett uppehåll från bloggen men ibland blir det inte riktigt som man tänkt.

När jag skriver det här sitter jag i en kvarlämnad rottingfåtölj i vårt nya vardagsrum, osäker på om jag faktiskt kommer lyckas publicera inlägget. Vi har nämligen inte fått in något internet än och mobilen fungerar katastrofalt dåligt. (Edit: Lyckades inte lägga upp inlägget med telefonens internet så nu sitter jag på ett bibliotek i Göteborg)

Vi skrev papper och fick nycklarna förra onsdagen. Jonas skulle (tyvärr) vara ljudtekniker på Café Torpet så han släppte av mig vid huset innan han åkte dit. Känslan att kliva in och veta att allt det här är vårt går inte riktigt att beskriva. Eller förstå själv. Jag gick mest runt i cirklar och visste inte riktigt vad jag skulle göra. Var börjar man?

Vi flyttar från en väldigt liten 1a där dom enda två möblerna vi hade var platsbyggda och kvarlämnade så just nu har vi mest bara provisoriska möbler vi fått till skänks. Inte riktigt vår stil men vi får ta det rum för rum sedan. Detsamma gäller själva huset, det är mycket renovering som ska göras men det får betas av sak för sak allt eftersom. Det kommer alltså bli en hel del inredning och före-/efter-bilder framöver. Hoppas du tycker det känns lika spännande som jag!

Den här veckan har det däremot mest varit sådana där “ospännande” saker. Vi har ordnat med elavtal, sophämtning, tecknat internet i väntan på fiber, försökt få tag på företag som kan fixa bergvärme (alla verkar ha semester..) och så har vi burit lådor. Och så klart gått runt och pratat drömmar och gjort planer för framtiden.
Jagat bil har vi också gjort. Det går sådär. Det ligger en ute i Sundsvall som känns intressant, men han verkar vara svår att få tag i. Har vi tur blir det en liten roadtrip norröver snart med andra ord.

En vecka in så verkar katten trivas också. Hon har ju onekligen lite mer yta att röra sig på. Tyvärr har vi ju inte hunnit “kattanpassa” huset men hon verkar nöjd ändå. Det finns många fönster att spana ut genom, rottingfåtöljen som förra ägarna lämnade kvar får högsta betyg och den där enorma klösbrädan (heltäckningsmattan) är hon riktigt nöjd över. Lyckligt ovetandes om att den ryker när vi renoverar. Katter ska ogilla förändring, men hon har känts väldigt lugn med den här omställningen. Det tog någon dag innan hon slappnade av och nu är hon the queen of the castle.

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x