Therese Wiksten

“Om du inte betalar $600 i Bitcoins inom 48 timmar så sprider vi…”

För några dagar sedan så damp det ner ett mejl i min inkorg. Eller ja, det hamnade i skräpkorgen. Det märkliga var att det var skickat från min egen mejldress. Hade det inte varit det så hade jag aldrig ens öppnat det.

Jag har läst om sådana här fejkade utpressningsmejl innan men aldrig råkat ut för något själv. Att det är fejk tvivlar jag verkligen inte på, men det känns ju ändå sjukt olustigt att läsa. Bara det att google lägger det i skräpkorgen och varnar över att mejlet kanske inte kommer från mig säger ju en del. Jag kan ändå tänka mig paniken om man faktiskt är orolig över att dom ska sprida något. Själv läste jag det bara och gick vidare. Jag tänkte inte mer på det förrän det dök upp på nyheterna idag.

Jag vet att det inte existerar någon äkta film av den enkla anledningen att jag faktiskt inte porrsurfat. Däremot skulle dom ju kunnat kapa min kamera och koppla ihop det med något random porrklipp. Det är väldigt lätt att klippa och klistra, så det kändes ju lite obekvämt att risken faktiskt fanns.

Det som i så fall känns värre är att det ser ut att komma från min mejladress. Det går att fejka så det är inte säkert att någon haft tillgång till mina konton men jag har ju så klart bytt lösenord överallt ändå. Jag har kollat inloggningshistoriken och hittar som tur är inget konstigt där.

Det var ett tag sedan nu men jag har ju med jämna mellanrum fått mejl om läckor från diverse sidor jag har konto på. Jag har däremot bytt lösenord sedan dess, men det hindrar ju inte från att något läckt någonstans igen.

Mejlet är både komiskt samtidigt som det bitvis känns rätt obehagligt.

Polisen har gått ut och varnat och uppmanar alla satt inte betala eller svara på mejlet. Istället ska man:

  • Byta lösenord
  • Tejpa över kameran
  • Anmäla
Har du råkat ut för det här eller något liknande?

You Might Also Like...

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

33 Comments
Äldst
Nyast
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elisa
2 år sedan

Jag får liknande mail dagligen känns det som. Tvekade inte på att det var fejk från början, men finns säkerligen många som tror på det. Och ja, olustigt är det ändå!

Jeanette
2 år sedan

Inte vad jag kan minnas så har jag nog inte fått nåt sådant…ännu. Sånt som hamnar i skräpkorgen som jag inte vet vad det är…såna mail öppnar jag inte 🙂

Therese
2 år sedan

Vad är det för mail du får ? är det virus ?

Lillan Kind
2 år sedan

Fy att det finns så sjuka människor som sitter och fantiserar ihop hur dom ska luras och pressa pengar av folk!😠 Jag har inte sett att jag har fått något liknande, men jag är lite dålig på att kolla skräpposten ibland. Hoppas det inte finns något där.

Jennysvardag
2 år sedan

Det är mycket såna Mail nu. Jag kollar knappt min skräppost 🙈

Frökenny
2 år sedan

Men fy vad obehagligt har inte råkat ut för det 🌸💕

Jennifer
2 år sedan

Men fy.. Läskigt och obehagligt!

Snabela
2 år sedan

Jag har aldrig fått nått sånt mejl. Om jag skulle få ett sådant så skulle som inte ha nått pressa mig på, skönt nog.

Moa
Moa
2 år sedan

Åhh har också fått sådana mail, det är lite obehagligt tycker jag! 😮

Lindauc40@gmail.com
2 år sedan

Fan va läskigt!

charlottelinden.se
2 år sedan

Jag får sådana mail från och till hela tiden känns det som..

Evelina
2 år sedan

Men oj vad obehagligt fyfan! 🙁 Mycket sånt som går runt på nätet tyvärr…

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Har fått den, fick precis det där i somras. Det roliga är att jag använder stationär dator och därmed inte äger en kamera på datorn. Jag blev dock sjukt förbannad ändå, tänker på folk som säkert blir rädda sen är det ju rätt skrämmande att de har koll på ett av många lösenord man har. Det de tog från mig är dock jättegammalt och något jag inte använt på flera år, jag är så där nördig så jag har olika överallt. Men ändå, det är obehagligt 🙁

Ellen
2 år sedan

Stör mig såå mycket på de meailen!!

Emma-Matilda
2 år sedan

Nej men fy vad läskigt ändå..
Min mejl har blivit hackad några gånger. så tröttsamt ändå att folk försöker.

Kamilla
2 år sedan

Läskigt när det stod att det var från din egen mail. så tröttsamt med sådana fejkmail

Fnulan
2 år sedan

Ja jag såg flera som fått sånt i helgen. Det är trots allt läskigt. Usch att folk bara gör sånt!

Denevigaresenären
2 år sedan

Men fy vad hemskt! Jag har hört om alla dessa mail och jag tycker det är hemskt vad vissa …. (jag skriver inte ordet) hittar på.

Carolina
2 år sedan

Vad lustigt & jobbigt.. Sånt där är en jätte jobbig sits men bra att du vet att det är fejk 🙂

Emma
2 år sedan

Jag brukar inte ens öppna min skräpkorg, trycker bara på radera alla 🙈 så jag har sluppit hitills 🌸

Marie
2 år sedan

Ja sådant får man ju hela tiden, otroligt. Vissa går säkert på det också, det är läskigt

Jossan
2 år sedan

Åh att folk orkar försöka lura andra. Man kan hoppas de åker fast nån dag!

Caroline
2 år sedan

Ja det dyker upp en del sådana då och då. Men jag bara raderar helt enkelt.

Johanna
Johanna
2 år sedan

Uscha ! Här också fått massa felk mail hit och dit ! Så trött på det ! 🙄

Petra Elisabeth
2 år sedan

Men usch så läskigt! Jag skulle bli så orolig även fast jag antagligen inte hade gjort något. Det där får ju en att börja ifrågasätta allt man gjort för att hitta varför man skulle kunna fått det där mailet. Hoppas det löste sig i alla fall 🙂 // Petra Elisabeth

Melissa Skywalkz
2 år sedan

Så länge du inte laddar ner en .exe fil är det lugnt, du får inte virus av att besöka en hemsida bara så där. / Pluggar IT

Jennie
2 år sedan

Men åh så läskigt ändå! Är säkert bara någon spam fejk skit men skulle ändå tycka de va obehagligt🌸

Emam Engstrm
2 år sedan

Usch för dessa mail, kan verkligen vara obehagligt! <3

Jenny
2 år sedan

Men fy vad olustigt..vet inte hur man skulle reagera..😳

33
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x