Therese Wiksten

Om Therese

Vem är Therese?

Jag heter Therese Wiksten, är 31 år och bosatt i Göteborg. Jag är född i en liten by i dom Jämtländska skogarna, flyttade till Nynäshamn utanför Stockholm som 12-åring och nu har jag alltså hamnat i Göteborg.

Så länge jag kan minnas så har jag haft ett stort behov av att få utlopp för mina känslor och tankar. Jag har skrivit dagbok sedan jag lärde mig att skriva och har i perioder målat och tecknat en hel del. Det kom nog ganska naturligt att börja skriva dagbok på internet då Lunarstorm och Playahead kom. Efter det började jag skriva på Livejournal. Det var innan bloggandet slog igenom och alla var mycket mer anonyma än idag. Sedan dess har jag hoppat runt på lite olika plattformer, mer eller mindre hemlig och nu har jag landat här. Mycket mindre anonym än för 15 år sedan.

Jag är utbildad kostrådgivare och jobbar i vanliga fall som receptionist på Nordic Wellness. Sedan hösten 2016 är jag dock sjukskriven för utmattningsdepression. Det är inte något som jag har pratat så mycket om öppet, men med tanke på hur många som drabbas av psykisk ohälsa och stress idag så känns det viktigt att våga prata om det. Jag har ofta känt mig väldigt ensam i det här men vet att jag absolut inte är det. Det här blir en kanal för mig där jag kan dela med mig av mina tankar och få respons av andra i samma situation. Förhoppningsvis kan jag kanske också hjälpa någon att inte hamna här.