Therese Wiksten

Om Therese

Vem är Therese?

Jag heter Therese Wiksten, är 34 år och bosatt på landet några mil norr om Göteborg. Jag är född i en liten by i dom Jämtländska skogarna, flyttade till Nynäshamn utanför Stockholm som 12-åring och hamnade till slut i Göteborg efter en liten mellanlandning i Borås.
Efter 6 år i en liten lägenhet i stan tröttnade jag och min man på stadslivet och köpte ett litet hus på landet.

Så länge jag kan minnas så har jag haft ett stort behov av att få utlopp för mina känslor och tankar. Jag har skrivit dagbok sedan jag lärde mig att skriva och har i perioder målat och tecknat en hel del. Det kom nog ganska naturligt att börja skriva dagbok på internet då Lunarstorm och Playahead kom. Efter det började jag skriva på Livejournal. Det var innan bloggandet slog igenom och alla var mycket mer anonyma än idag. Sedan dess har jag hoppat runt på lite olika plattformer, mer eller mindre hemlig och nu har jag landat här. Mycket mindre anonym än för 15 år sedan.

Jag är utbildad kostrådgivare och jobbade som receptionist på Nordic Wellness tills jag hösten 2016 blev sjukskriven för utmattningsdepression. Efter ett år av utredningar och en kropp som inte ville bli bättre så kom dom fram till att utmattningssyndrom inte var rätt diagnos men dom kom samtidigt aldrig fram till vad som faktiskt var fel.

Jag är fortfarande inte frisk men jobbar hela tiden på att anpassa mitt liv och hitta en balans som gör att jag ändå mår bra. Ibland går det bättre och ibland går det sämre. I november väntar vi vårt första barn och det kommer både bli en enorm utmaning men framförallt den mest fantastiska resa jag gett mig in på.