Therese Wiksten
Livsstil

Oväntat besök

Sammanfattningsvis måste jag säga att vi hade en riktigt trevlig första helg här uppe. Det går en pilgrimsled precis förbi här och idag gick vi en bit längs med den. Så himla vackert! Vi passade även på att ta med katten ut på lite upptäcktsfärd. Sådan lyx att ha allt det här precis runt knuten. Hoppas verkligen det finns något liknande borta vid huset vi köpt.

På gården bredvid ligger hembygdsgården och i anslutning till den ligger en gammal såg från slutet av 1800-talet. Häftigt att det finns sådant bevarat och att sakerna dessutom faktiskt fortfarande fungerar(!). 

Västtrafik imponerar inte

Jag vet inte hur det är med SL ute på landet, men jag har alltid haft känslan av att det går rätt bra med bussar i hela regionen. Västtrafik däremot känns inte riktigt lika tillgängliga. Där vi är nu går det inga bussar på söndagar, utan man får istället ringa i förväg och boka taxi. Helt okej ändå, och man ska väl vara glad över att det går att ta sig någonstans. När det fungerar. Just idag visade sig västtrafik inte från sin bästa sida..
Vi såg det Österrikiska paret sitta i busskuren när vi kom hem så vi tänkte gå ner och säga hejdå innan dom åkte. Dom hade tydligen försökt ringa kundtjänst utan svar och visste inte riktigt hur dom skulle ta sig därifrån. När Jonas ringde numret man använder för att boka taxi så visade det sig att dom hade tekniska problem och det gick inte att komma fram. Dom var alltså strandade här ute. Tur Jonas kunde skjutsa dom en bit så dom faktiskt tog sig till tåget.

Oväntat besök

Senare på kvällen satt vi ute och funderade på om vi kanske skulle tända upp grillen när jag såg någon komma gående mot huset. En skäggig man, typiskt vandringsklädd med stor ryggsäck. Åh nej, tänkte jag, det skulle ju inte checka in någon ny ikväll..Men så insåg jag att jag ju känner honom! Micke, Jonas barndomsvän/arbetskompis/best man/vår granne i GBG. Otroligt oväntat, och han var lika förvånad som oss. Jonas pappa hade inte sagt något till oss om att han skulle komma hit och han hade inte heller berättat för Micke att vi bor här tillfälligt.

Han hade varit ute och dokumenterat pilgrimsleden som går här och skulle stanna till över natten. Tre mil hade han gått idag och han hade en bit kvar imorgon. Om jag förstod det rätt så ska dom ta fram användarvänligt material till gästerna som bor här för att öka vandringsintresset. Låter helt fantastiskt ju.

Så vi slängde helt enkelt på mer mat på grillen och hade en helt otroligt trevlig kväll. Lite otippat så känns det som det händer mer här ute än det brukar göra hemma i Göteborg…


Följ mig:
FacebookBloglovinBlogkeen Instagram

 

Du kanske också är intresserad av...

12 Kommentarer

 • Reply
  Emma
  4 juli, 2018 at 06:17

  Åh vilka fina bilder! Ser ut som ett mysigt ställe. 😍 kul med besök också.

  • Reply
   Therese Wiksten
   4 juli, 2018 at 08:09

   Tack! Det är verkligen hur mysigt som helst här 😀 Ja, kul och väldigt otippat 😛 Bor några meter från varandra inne i stan men springer i princip aldrig in i varandra där, och så lyckas vi med det här ute hehe.

 • Reply
  sofia
  4 juli, 2018 at 07:19

  Det ser ut att vara så fint där 🙂

 • Reply
  Viktor Högnäs
  4 juli, 2018 at 07:24

  Vad fint ju 🙂

 • Reply
  Sofie
  4 juli, 2018 at 07:30

  Vad trevligt! 🙂

 • Reply
  Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula
  4 juli, 2018 at 07:34

  Så mysigt och friskt det låter att få åka bort :). Gällande lokaltrafik utanför storstäderna är det där ett vanligt problem. Här finns något som heter flextrafik där du måste planera din resa ett dygn innan den sker. Detta betyder att personer ute på landet sällan kan ta bussen. Dessutom glömmer de ibland bort att skicka flexen så där står folk och väntar, ska till jobb och skola utan att bussen dyker upp.

  Kan förtydliga att detta problemet inte gäller mig, jag bor centralat. Men däremot gäller den människor som bor i byarna :/.

  • Reply
   Therese Wiksten
   4 juli, 2018 at 08:06

   Tycker det är så tråkigt att landsbygden prioriteras bort. Hur ska den kunna finnas kvar om något så grundläggande som kollektivtrafiken inte fungerar? Att dom glömmer att skicka bussen känns ju helt vansinnigt 🙁 Där jag kommer från har dom lagt ner förbindelserna helt så där måste man fixa skjuts 2-3 mil för att kunna ta sig till bussen. Trodde det var lite bättre här iom att det ändå är rätt nära Göteborg, men det känns verkligen att det tar emot för dom att lägga resurser här ute..

   • Reply
    ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★
    6 juli, 2018 at 11:23

    Fy :(. Pratade med en på min utbildning som jag tidigare jobbade med. Hen berättade att ska hon ta bussen måste hen åka till grannbyn (med bil tar 10 minter), hoppa på bussen där och sedan ta bussen tillbaka genom henoms by (där den inte stannar) och vidare till henoms jobb som ligger i en annan by (10 min med bil bort). Helt sjukt! Förutom det är det dessutom väntan som tillkommer osv ;). Hon sa att bussresa skulle ta 1 h för henome… Vilket inte var värt det, då är hen naturvän.

 • Reply
  Emma Engström
  4 juli, 2018 at 09:59

  Låter ju jättehärligt, men så jobbigt när det ska krångla så! <3

 • Reply
  Amanda Persson
  4 juli, 2018 at 10:25

  vilken slump att ni båda var där 🙂 kram!

 • Reply
  sandra
  4 juli, 2018 at 21:34

  mysigt

 • Reply
  Petra Elisabeth
  4 juli, 2018 at 21:53

  Vilka fina bilder! 😀 Åh låter som att en helt underbar kväll! Roligt med lite oväntat besök haha 🙂 // Petra Elisabeth

 • Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.