Therese Wiksten

Oväntat besök

Sammanfattningsvis måste jag säga att vi hade en riktigt trevlig första helg här uppe. Det går en pilgrimsled precis förbi här och idag gick vi en bit längs med den. Så himla vackert! Vi passade även på att ta med katten ut på lite upptäcktsfärd. Sådan lyx att ha allt det här precis runt knuten. Hoppas verkligen det finns något liknande borta vid huset vi köpt.

På gården bredvid ligger hembygdsgården och i anslutning till den ligger en gammal såg från slutet av 1800-talet. Häftigt att det finns sådant bevarat och att sakerna dessutom faktiskt fortfarande fungerar(!). 

Västtrafik imponerar inte

Jag vet inte hur det är med SL ute på landet, men jag har alltid haft känslan av att det går rätt bra med bussar i hela regionen. Västtrafik däremot känns inte riktigt lika tillgängliga. Där vi är nu går det inga bussar på söndagar, utan man får istället ringa i förväg och boka taxi. Helt okej ändå, och man ska väl vara glad över att det går att ta sig någonstans. När det fungerar. Just idag visade sig västtrafik inte från sin bästa sida..
Vi såg det Österrikiska paret sitta i busskuren när vi kom hem så vi tänkte gå ner och säga hejdå innan dom åkte. Dom hade tydligen försökt ringa kundtjänst utan svar och visste inte riktigt hur dom skulle ta sig därifrån. När Jonas ringde numret man använder för att boka taxi så visade det sig att dom hade tekniska problem och det gick inte att komma fram. Dom var alltså strandade här ute. Tur Jonas kunde skjutsa dom en bit så dom faktiskt tog sig till tåget.

Oväntat besök

Senare på kvällen satt vi ute och funderade på om vi kanske skulle tända upp grillen när jag såg någon komma gående mot huset. En skäggig man, typiskt vandringsklädd med stor ryggsäck. Åh nej, tänkte jag, det skulle ju inte checka in någon ny ikväll..Men så insåg jag att jag ju känner honom! Micke, Jonas barndomsvän/arbetskompis/best man/vår granne i GBG. Otroligt oväntat, och han var lika förvånad som oss. Jonas pappa hade inte sagt något till oss om att han skulle komma hit och han hade inte heller berättat för Micke att vi bor här tillfälligt.

Han hade varit ute och dokumenterat pilgrimsleden som går här och skulle stanna till över natten. Tre mil hade han gått idag och han hade en bit kvar imorgon. Om jag förstod det rätt så ska dom ta fram användarvänligt material till gästerna som bor här för att öka vandringsintresset. Låter helt fantastiskt ju.

Så vi slängde helt enkelt på mer mat på grillen och hade en helt otroligt trevlig kväll. Lite otippat så känns det som det händer mer här ute än det brukar göra hemma i Göteborg…


Följ mig:
FacebookBloglovinBlogkeen Instagram

 

You Might Also Like...

12
Lämna en kommentar

avatar
600
9 Kommentarer
3 Svar på kommentarer
0 Följare
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Personer har kommenterat
★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★Petra ElisabethsandraAmanda PerssonEmma Engström Senaste personerna som kommenterat

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Prenumerera  
Nyast Äldst
Notify of
Emma
Gäst

Åh vilka fina bilder! Ser ut som ett mysigt ställe. 😍 kul med besök också.

sofia
Gäst

Det ser ut att vara så fint där 🙂

Viktor Högnäs
Gäst

Vad fint ju 🙂

Sofie
Gäst

Vad trevligt! 🙂

Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula
Gäst

Så mysigt och friskt det låter att få åka bort :). Gällande lokaltrafik utanför storstäderna är det där ett vanligt problem. Här finns något som heter flextrafik där du måste planera din resa ett dygn innan den sker. Detta betyder att personer ute på landet sällan kan ta bussen. Dessutom glömmer de ibland bort att skicka flexen så där står folk och väntar, ska till jobb och skola utan att bussen dyker upp.

Kan förtydliga att detta problemet inte gäller mig, jag bor centralat. Men däremot gäller den människor som bor i byarna :/.

Emma Engström
Gäst

Låter ju jättehärligt, men så jobbigt när det ska krångla så! <3

Amanda Persson
Gäst

vilken slump att ni båda var där 🙂 kram!

sandra
Gäst

mysigt

Petra Elisabeth
Gäst

Vilka fina bilder! 😀 Åh låter som att en helt underbar kväll! Roligt med lite oväntat besök haha 🙂 // Petra Elisabeth