Therese Wiksten
Livsstil

Renoveringen – Före & efter

När vi köpte lägenheten hade den bara använts som övernattningslägenhet och den var inte direkt optimal för att bo i permanent. 20kvm är litet som det är och är det inte bra planerat så är det verkligen litet.

Väggarna var målad i någon grålila ton och fotografen både utnyttjade vidvinkeln till max och drog upp ljusstyrkan lika mycket. Den var med andra ord bra mörk när vi kom dit på visningen.
Möbleringen var också lite märklig, men riktigt hur illa det var syns inte på bilderna. Heja vidvinkel. Sängen stod utefter samma vägg som ytterdörren och lämnade en ca 50 cm smal gång mellan den och köksbänken.  Diskhon var placerad i hörnet och man var tvungen att luta sig för att nå riktigt. Det hade dom också lyckats dölja rätt bra på bilden. Köket bestod av någon svartvit röra och allt kändes ganska ”ihopslängt”. Något bord hade dom inte lyckats få plats med heller.

Kanske inte helt förvånande att vi var de enda på visningen och slapp budgivning.

Nu när vi snart flyttar ut härifrån är det kanske läge att visa vad det faktiskt blev av den till slut. Vi blåste ut hela lägenheten och gjorde om den helt från grunden. Den är inte direkt stylad, utan jag passade på att fota nu när vi packat ner alla våra saker. Säljer vi inte imorgon så stylas den nästa vecka, så då kan jag kanske lägga upp lite bilder då istället, som jämförelse.

Hallen

hallen före efter

Innan var den trång, liten och inte alls särskilt rolig. Vi tog bort den lilla väggen närmast till vänster och vi gjorde hallen lite längre för att få in lite mer plats för hyllorna. Vi körde dessutom samma golv i båda rummen för att få det lite mindre ”upphackat”. Spottar i taket istället för vanliga lampor som tar plats.
Hyllorna gör det mycket luftigare och i taket har vi satt upp en skena så man kan hänga upp tyg och skärma av.
Blommorna  ska så klart inte stå där, dom är bara undanställda så inte katten ska riva ner dom från fönstret. Jag glömde helt enkelt flytta på dom när jag tog bilden.

Badrummet

badrumet före och efter

Som jag hatade det här badrummet när vi flyttade in. Hemska färger och det kändes bara ofräscht. Badrummet är nog det rum jag gillar mest i lägenheten idag och jag är lite frustrerad över att jag inte lyckas få fram på bild hur fint det faktiskt är. Jonas har verkligen gjort ett helt fantastiskt jobb här! Jag älskar stenen på väggen i duschen, både strukturen och hur den ändrar färg när den blir blöt.
När vi gjorde hallen längre så offrade vi lite av badrummet, men jag saknar verkligen inte alls den ytan. Det känns snarare som att vi fick mer yta eftersom vi nu har förvaring både i spegelskåpet och kommoden.

Rummet

rum före efter Här kom ju den stora utmaningen. Hur lyckas man få in tre funktionella rum i ett utan att det bara blir kaos?

Vi testade först med bäddsoffa, men det fungerade inte alls bra. Dels så blev det helt enkelt inte att den bäddades ihop (en utfälld bäddsoffa tar mycket plats!) och dels så kändes det som att fönstret hamnade väldigt långt upp. Det kändes verkligen som att sitta i en källare. Fönstret är 185 cm brett så det är ju rätt stort ändå, vilket gör lägenheten mer öppen än om det varit ett ”vanligt litet källarfönster” När vi satt i soffan så var det däremot som att fönstret försvann och vi kunde inte precis njuta av utsikten. Vi bor nämligen på en kulle så trots att vi bor på bottenplan så har vi utsikt neråt, vilket också tar bort mycket av ”källarkänslan”.
I början hade vi även ett barbord under TV:n och det blev väldigt konstigt med soffan i och med nivåskillnaderna.

Sängen

sängen före eftersängen

Samtidigt som vi inte var helt nöjda med soffan så hade vi även väldig brist på förvaring, så vi slog två flugor i en smäll. Bäddsoffan hivades iväg och vi byggde en platsbyggd säng istället. Vi köpte två 80 cm breda Malm-byråer från IKEA plus en 40 cm hög Malm som vi kapade ner till samma höjd. I fotändan satte vi även in ett bänkskåp, lika som i resten av köket, för mer förvaring. Det fick agera stomme och så reglade vi upp längs med väggen. Vid huvudändan så satte vi upp hyllor och byggde in extra förvaring med möjlighet att stänga för. Helt galet vad som ryms där inne ..det är seriöst ett riktigt slukhål. På med överkast och kuddar så fungerar den bra som soffa också.

Köket

köket före och efter

Det var väldigt viktigt för båda oss att ha ett riktigt kök. Jag hade aldrig klarat mig med två 60-skåp, en liten kokplatta och en mikro, som man kan se i många ettor. Det var lite utmaning att få in ett komplett kök, men jag tycker det blev riktigt bra och det har varit så himla värt det. Jag tror inte vi hade kunnat bo här så länge som vi gjort annars.

Och ett tips till er som bor litet. Uppfällbart bord! Det blev så mycket bättre när vi tog bort det vanliga bordet och Jonas byggde ett uppfällbart. När det inte används så är det ca 15 cm djupt men på två sekunder kan man ha ett matbord. Eller skrivbord. Med förvaring. Det ger så mycket extra golvyta och helt plötsligt så känns lägenheten riktigt rymlig. Jag önskar bara det inte hade dröjt ca 5 år innan vi kom på det haha.

>>Så, det var en lite house tour, sådär lagom till att vi snart flyttar härifrån. När vi flyttar in i huset så ska jag kanske göra en direkt, innan vi sätter igång och renoverar, och en efter? Om ni tycker det är kul att läsa om sådant här?

Följ mig:
FacebookBloglovinBlogkeen Instagram

Du kanske också är intresserad av...

26 Kommentarer

 • Reply
  Emma
  20 juni, 2018 at 20:53

  Wow! Där hade jag lätt velat bo 😍

  • Reply
   Therese Wiksten
   21 juni, 2018 at 11:54

   Den kommer snart ut på Hemnet, om den inte hinner bli såld innan 😉

 • Reply
  sandra
  20 juni, 2018 at 21:11

  wooow så snyggt de blev 😀

  • Reply
   Therese Wiksten
   21 juni, 2018 at 11:53

   Tack 😀

 • Reply
  Zahra
  21 juni, 2018 at 07:01

  Vad fint de blev😍

  • Reply
   Therese Wiksten
   21 juni, 2018 at 11:53

   Tack, jag är så himla nöjd 😍 Skönt när man har en man som kan fixa mycket själv så man får det precis så som man vill 😀

 • Reply
  sofia
  21 juni, 2018 at 07:15

  Det blev ju superfint! 🙂

  • Reply
   Therese Wiksten
   21 juni, 2018 at 11:51

   Tack, visst blev det 😍

 • Reply
  bylolloz
  21 juni, 2018 at 12:46

  Wow vilken skillnad!

 • Reply
  Paulina
  21 juni, 2018 at 13:04

  Ja, jag tycker det är kul att se hur folk inreder sitt hem😊 Tänk på hur många olika sätt ett och samma hus/lägenhet kan se ut!

 • Reply
  Lisa (sjubarnsmamman)
  21 juni, 2018 at 14:23

  Så tjusigt

 • Reply
  Emma
  21 juni, 2018 at 18:57

  Snyggt 😍

 • Reply
  Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula
  21 juni, 2018 at 19:09

  Åh så fint! Ser riktigt bra ut det där lär ni få sålt :). Skumt, jag har din blogg på bloglovin men dina inlägg kommer visst inte upp där längre :(.

  • Reply
   Therese Wiksten
   21 juni, 2018 at 19:26

   Tack 🙂 Ja, det borde ju inte vara några problem, speciellt inte i juli när alla studenterna får antagningsbeskeden.. Hoppas jag 🙂
   Men åh. Jag och Bloglovin kommer verkligen inte överens =/ Jag har haft samma problem till och från jättelänge nu.. Hör jag av mig så får jag till svar att ”Jo men det ser ut att fungera” och inläggen finns där, men direkt efter så är det samma sak igen. Så jag får väl höra av mig till dom ytterligare en gång och hoppas på att dom kan fixa det en gång för alla nu =/

 • Reply
  johanna
  21 juni, 2018 at 19:50

  men vad fint det blev<3

 • Reply
  sandra
  21 juni, 2018 at 19:58

  riktigt fint 😀

 • Reply
  Joanna-livet med psykisk ohälsa
  21 juni, 2018 at 20:03

  Så fint det blev

 • Reply
  Linnea – Lanclin.com
  21 juni, 2018 at 21:38

  Wow va imponerande med så liten yta och ändå få till alla de funktioner och hemtrevnad 🙂 Det är ju en perfekt studentlya så det borde gå finfint att sälja 😉

 • Reply
  Emma Engström
  21 juni, 2018 at 21:52

  Resultatet blev verkligen super! Wow 😀

 • Reply
  Thea Martinsson - 22 år och blivande mamma
  21 juni, 2018 at 22:06

  WOW – supersnyggt!!

 • Reply
  Kamilla
  21 juni, 2018 at 22:18

  Jisses så fint och praktiskt ni gjort det.

 • Reply
  Mirre - Sweetwords
  21 juni, 2018 at 22:23

  Så fint =D

 • Reply
  Emma
  21 juni, 2018 at 22:34

  Jävlar va snyggt 🙂 alltså rena drömmen 🙂 ha en bra midsommar 🙂

 • Reply
  Elin
  22 juni, 2018 at 10:15

  Wow vilken förändring, men så fint det blev!! Verkligen häftig när man kan se en så stor utveckling!! Kram

 • Reply
  Göteborgs bästa studentlägenhet? - Therese Wiksten
  10 juli, 2018 at 11:12

  […] ett litet tag sedan skrev jag om våran lägenhet och att den var färdigrenoverad och redo för att säljas. Nu är den stylad, fotograderad och ute […]

 • Reply
  Vicktoria
  10 september, 2018 at 14:15

  FINT 😍

 • Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.