Therese Wiksten

Resa 2018?

Det var länge sedan vi var iväg nu och man kan säga att det börjat rycka i resenerven. Vi har pratat om Kroatien, Australien, Island, Reunion Island (men dit verkar sambon inte alls vara sugen på att åka!?) och så klart om att åka tillbaka till USA. Island och/eller USA känns kanske mest troliga näst år och jag hoppas verkligen vi lyckas pricka in i alla fall ett av dom!

USA

Häromdagen fick nämligen J ett ryck och kände att det verkligen var dags för en ny USA-resa. Han vill tydligen till Seattle och San Diego. Själv åker jag gärna tillbaka till Yosemite, Lake Taho, Death Valley och Grand Canyon. Ett inte lika hastigt besök som förra gången bland redwoodträden hade varit kul att få till också. Jag skulle gärna åka tillbaka till Florida och spendera lite mer tid nere i Key West, men där hamnar vi så off så det kan jag inte riktigt motivera. Hawaii ligger högt upp på listan över platser vi inte besökt men väldigt gärna vill åka till, men känns ungefär lika svårt att få till som Key West..

Annars vill jag otroligt gärna se Antelope Canyon, Horseshoe Bend, Zion och Arches national park. Åker vi upp till Seattle hade det ju dessutom varit kul att göra en liten avstickare till Vancouver. Olympic National Park hade jag aldrig hört talas om innan men verkar helt klart vara värt ett besök. Tur J är lika pepp på nationalparker och natur som jag är, så där krävs nog inte mycket övertalning.

En mega-roadtrip eller kill your darlings?

Det går med andra ord ungefär lika bra att begränsa sig som sist vi åkte till USA. Då slutade det med några veckor i Florida och sedan en roadtrip över till Kalifornien. Totalt 7 veckor om jag inte minns fel. Det bästa jag gjort för övrigt! Så frågan är om det kommer gå att göra önskelistan lite kortare den här gången eller om det blir en rejäl roadtrip igen? Denver till Seattle kanske, med vägen om södra Kalifornien? Vad pratar vi då, två månader? Så ska man ju få ihop det rent ekonomiskt också haha.

Vi hade ju sagt att nästa gång i åker ska vi stanna lite lägre på varje ställe, men hur gör man det när det finns så mycket att se?

You Might Also Like...

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x