Therese Wiksten

Rosa bandet

Jag skrev tidigare om pärlhalsbanden som jag har liggandes här hemma och att jag funderade på att sälja dom. För några dagar sedan slog det mig att jag borde göra det nu i oktober och samtidigt skänka 10% av det jag får in till Cancerfonden.

I början av året gick min mormor bort i cancer och jag har efter det funderat över vad jag skulle kunna göra. Just cancer är något som drabbar dom flesta på ett eller annat sätt och det känns så otroligt hemskt att så många ska behöva gå igenom det.
Även om min insamling inte kommer ge några svindlande summor så tror jag på uttrycket “många bäckar små”. Det är bättre att göra något än ingenting alls.

Vad är Rosa bandet

Vad är rosa bandet och vad går pengarna till?

“Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj genomförs under oktober varje år med syfte att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om cancerprevention och bröstcancer samt bedriva påverkansarbete.”

Så skriver Cancerfonden på sin hemsida. Det betyder att en del går till bröstcancer, men även andra cancerformer får ta del av det. Personligen tycket jag att det är jättebra. All cancer är hemsk och det behövs forskning på flera olika håll.

Sedan starten har det samlats in 674 miljoner kr! Bara 2016 samlade Rosa bandet-kampanjen in 81 miljoner kronor och samtidigt gick 66 miljoner kronor till bröstcancerrelaterad forskning! Det är ju faktiskt helt fantastiskt.

cancerfondens hemsida finns mer information om Rosa bandet och var pengarna går.

rosa bandet pärlor

Pärlhalsband

Halsbanden består av en silverpläterad kedja och ett hänge i silver med antingen en vit eller beige odlad sötvattenspärla.

Pärlorna är ungefär en cm långa och eftersom de är naturliga så är varje pärla unik. Form och storlek kan alltså variera lite.
Kedjan är 45 cm lång.

Hänget utan kedja: 230 kr
Hänget med kedja: 250 kr

Frakt: 10 kr

Maila: theresewiksten (at) gmail.com

För varje sålt halsband skänker jag 10% till Cancerfonden

rosa bandet pärlor

Jag kommer sätta in pengarna på min insamlingssida via cancerfonden. Här kan du följa hur det går.

rosa bandet

3
Lämna en kommentar

avatar
600
2 Kommentarer
1 Svar på kommentarer
0 Följare
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Personer har kommenterat
claraTherese WikstenJohanna Senaste personerna som kommenterat

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Prenumerera  
Nyast Äldst
Notify of
Johanna
Gäst

Grymt bra plan. Fina halsband.

Ha en super grym dag

clara
Gäst

Åh vad fint av dig!!