Therese Wiksten

September

Nu är det okej att prata om hösten..

Många började prata om att “nu är det (snart) höst!” när vi gick in i augusti och då kände jag bara att “nej, stopp, det är inte höst än!” Nu har vi gått in i september. Jag sitter med en kopp varm choklad, regnet smattrar utanför, luften är frisk och vi har haft dimma några mornar och kvällar. Nu kan t.o.m jag erkänna att hösten är här.

Tre höstiga så här tre dagar in på månaden:

Jag och Jonas begav oss ut i skogen för att leta kantareller. Det ska tydligen krylla av dom och mina flöden på sociala medier har svämmat över av fulla svampkorgar. Om vi hittade några? Nope. Två falska kantareller var det enda vi lyckades med. Jag vet inte om det är fel på våra svampögon, skogarna eller om någon annan hunnit före oss.. Men några mackor med stekt svamp på blev det inte..

Vi har lagat höstens första långkok. Kött som är så mört att det faller isär och våra egna morötter, vitlök och chili. Helt fantastiskt gott.

Det börjar bli dags att fundera över övervintringen för våra chiliplantor. Vi kan antingen ställa ner dom i källaren under lamporna vi hade när vi sådde dom i våras, eller så köper vi lite finare, hängande lampor och ställer ut dom lite utspritt här uppe i huset. Det första alternativet är kanske enklast eftersom vi har allt hemma, men då måste vi komma ihåg att gå ner och vattna dom och hålla koll på ohyra. Risken finns att det blir lite “det som inte syns finns inte”. Det andra alternativet blir ju snyggare och enklare att hålla koll på och ta hand om frukten som finns kvar. Då måste vi däremot köpa 10-20 lampor och det är jag kanske sådär taggad på..

.. Och dagens bästa

Idag blev min yngsta lillasyster mamma för första gången och jag blev moster för fjärde gången. Jag har suttit och bölat (hej hormoner?) och tittat på bilder på en helt fantastiskt söt liten pojke och längtar så mycket till november nu. Jag blir lite blödig över att vi bor så långt ifrån varandra för tänk vad mycket kul dom hade kunnat ha, kusinerna, när dom växer upp..

You Might Also Like...

1
Lämna en kommentar

avatar
600
1 Kommentarer
0 Svar på kommentarer
0 Följare
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Personer har kommenterat
Jennifer Senaste personerna som kommenterat

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Prenumerera  
Nyast Äldst
Notify of
Jennifer
Gäst

Stort grattis till din syster!