Therese Wiksten

Ska jag börja med Bullet Journal igen?

För något år sedan köpte jag en anteckningsbok och hoppade på BuJo-trenden, och jag tycket det var så himla kul! Varför slutade jag? Av två anledningar.
Det var lite för kul. Det finns ju så många olika uppslag man kan göra, så många videor att inspireras av och herregud så lång tid allt kan ta. Tiden bara flög iväg och vips så hade jag spenderat en hel dag med det där blocket..
Den andra anledningen var att jag blev så otroligt frustrerad när jag gjorde fel. “Ctrl+z” finns tyvärr inte i verkligheten och inte heller ett smidigt redigeringsverktyg som trollar bort misstagen.

Men så åkte jag på summer workation och flera satt där med sina BuJo:s och jag blev lite sugen på att rota fram den igen. Och så råkade jag hamna på Isabels blogg när hon skrev om sin. Och så bloggade Elin om det och så hamnade jag i en Youtube-spiral av Bullet Journaling och ja.. Jag rotade fram mitt gamla block.

Kanske ska jag ge den en chans till? Känna efter lite dom två sista månaderna på året och så får vi se om det blir en ny kalender eller en BuJo som jag beställer lagom till 2019.

Saken är den bara att jag har älskat mina kalendrar, speciellt sedan man kunde beställa tomma, prickiga, blad längst bak. Det blev det bästa av två världar. Års-, månads- och veckouppslag färdiga och så en massa tomma blad till trackers, listor och sådant som inte går att klämma in i vanliga kalendern. Fast dom kan jag ju inte få exakt så som jag vill. Å andra sidan finns dom där även när jag inte orkar göra dom själv..

Så, idag har jag spenderat alldeles för mycket tid med att sitta och pilla med ett november-uppslag och det första veckouppslaget. Men oj så tillfredsställande att sitta och pilla med det där. Som meditation. Tills jag ritar snett. Fan.

>>Har du en Bullet Journal? Vilka sidor klarar du dig inte utan? Hur ser dina november-sidor ut? Dela gärna med dig i en kommentar här under!

 

You Might Also Like...

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

21 Comments
Äldst
Nyast
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johanna
1 år sedan

Jag som är den mest oestetiska människa som finns skulle aldrig få till så fint! Men beundrar er som kan, som har tålamodet att sitta och rita osv. Kramar <3

Fnulan
1 år sedan

Jag hade gärna haft en BJ men jag kan inte få ihop den själv. Någon hade gärna fått göra den klar till mig och sen hade jag fyllt i med mina grejer. Kan du fixa till mig? Kör på 2019, klart du ska ha en igen!! KRAM

Jennysvardag
1 år sedan

Så roligt med en bullet journal. Jag var inne på att köpa en tills jag insåg att man ska göra den själv 🙈 Jag är inte så pysslig av mig då det skulle inte bli fint.

Chanelle
1 år sedan

Jaa så kul ju! Jag har tejp och tejpar över om jag gör fel, försöker tänka att det är meningen att det ska vara hemmagjort och inte perfekt! Är så mycket jag är onöjd med men man får inte ha för höga krav!

p
p
1 år sedan

Har ingen men har varit sugen efter alla inlägg om de, kanske ska testa!

Fröken Rödlök
1 år sedan

Du får använda pennor som går att sudda med så blir det lättare när man råkar göra fel =) Jag är jättesugen på att testa göra en för att det ser så roligt ut med målandet och sådär, men ärligt talat vet jag inte riktig vad jag skall använda den till. Jag vill bara göra den liksom.. hehe.

Anneli @ spinkfinger.com

Klart du ska ha en! Jag hade gärna haft en sådan men jag är bättre på att pilla i program på datorn 🙂

Nilla
1 år sedan

Det låter väldigt kul med en BJ. Jag har ingen sådan men älskar mina almanackor och to-do-lists. Kanske skulle ta o testa att göra en BJ men kan tycka det är tråkigt om det tar sån himla tid.

Amanda
1 år sedan

Tycker du ska fundera på det och vem vet du kanske börjar. Det sägs ju tredje gången gillt 🙂

Denevigaresenären
Denevigaresenären
1 år sedan

Jag har ingen och har aldrig haft en. Känner du för att börja med den igen vore det kul att veta hur det går 😊

Lillan Kind
1 år sedan

Det låter kanske konstigt men jag har aldrig ens sett en BJ i verkligheten och har ingen aning om vad man ska göra i den😆 Jag antar att det är individuellt vad man fyller den med. Men jag är rädd att den skulle vara mera tidskrävande än att utföra sakerna jag skriver i den!😆

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Jag har skaffat en bok för detta men aldrig börjat, det kan bero på att jag tycker det ser roligt ut men inte har den där pyssliga ådran trots allt. Eller så har jag det men min självbild och självkänsla stoppar mig? Tycker du ska börja om du vill, vilket min uppfattning är att du vill 🙂

Melissa
1 år sedan

JAAAA! Har ingen själv men älskar att se andras, har verkligen fastnat totalt för det hahah

Jeanette
1 år sedan

Jag har påbörjat flera ggr, men fått ge upp då det tar mycket tid tyvärr. Använder The Happy Planner som är en färdig kalender men som kan vara ändå mycket kreativ med. Har en massa klistermärken som man kan köpa till + andra tillbehör. Tycker det är mycket roligare att pyssla med 🙂 Tror jag ska dela med mig av den i i ett blogginlägg snart.

Emma Engström
1 år sedan

Åhh jaa, skulle själv vilja ha en Bullet Journal verkligen!! <3

Elisa
1 år sedan

Jag hoppade också på BuJo-tåget förra året men kom av mig efter att jag fick barn. Tiden fanns helt enkelt inte. Nu börjar jag bli sugen igen! Älskar att sitta och pyssla med alla sidor. Jag brukar dock ha svårt att bestämma mig hur allt ska se ut. 🙂

Petra Elisabeth
1 år sedan

Åh jag älskar almanackor , block och allt sånt där! Men vad innebär bullet journal? Skulle du kunna visa hur du gör?? 🙂 // Petra Elisabeth

Carro
1 år sedan

Så kul att du har gett det en ny chans och att du tycker att det är roligt.Det finns inget roligare än att få använda sin kreativitet och fantasivärld i mellan åt.Jag har inte gjort en och kommer nog inte att göra heller.Tiden täcker inte till

charlottelinden.se
1 år sedan

Åh, jag har funderat så länge på att börja med bullet journaling, men just det där med att man inte kan sudda och ändra känns som att det kommer ställa till det för mig. Jag är perfektionist och så jäkla petig, så jag är rädd att det inte hade fungerat bra för mig 😀

Kamilla
1 år sedan

Dottern köpte en massa prylar och en BJ på Panduro. Hon gillar den verkligen. En rolig grej att skapa en egen kreativ kalender.

Lovisa
1 år sedan

Älskar att sitta och pyssla ! Kul att skapa sig en egen kalender !

21
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x