Meny Stäng

Ska vi (äntligen) flytta till hus?

Godmorgon, höll jag på att skriva. Det är redan snart eftermiddag och jag har inte tagit mig ur sängen. Det har varit en otroligt jobbig vecka. Tandläkaren förra onsdagen plus igår, cellprov, en massa småsaker som dykt upp och så förbereder jag det sista inför en inläggsserie jag planerar i maj. Jag är rätt slutkörd, även med mina mått mätt och jag hoppas verkligen att jag inte kraschar totalt nu.

I tisdags var vi dessutom på visning. Otroligt spontant. Vi snubblade över huset för några dagar sedan, ringde mäklaren i måndags och vips så hade vi en inbokad visning dagen efter. Helt plötsligt så känns det som att allt går så snabbt. Vi vet att vi vill flytta, att vi redan bott här längre än vi tänkt, men när bollen väl är i rullning så rullar den otroligt snabbt.
Idag var J på möte hos banken och lånelöfte är klart. Jag hade velat haft kvar lägenheten ett tag, hyrt ut den i andrahand ett år eller så, men nu blir det försäljning innan vi flyttar in i något nytt. Det betyder kontakt med mäklare, värdering och fixa med den sista renoveringen typ pronto. Är du sugen på en jättemysig liten lägenhet i ett mysigt område i Göteborg så är det alltså kanske läge att hålla utkik på Hemnet snart 😉

Huset (eller fritidshus om man ska vara petig) vi tittade på då, blir det något bud? Nej, vi skippade faktiskt det. Supergulligt, två sovrum, dvs ett kontor till mig innan framtida barn kommer, utsikt över en sjö, stor altan, kamin och en himla massa potential. Tyvärr verkade det svårare än vi trodde att dra in avlopp och det är en sådan där detalj som jag inte är direkt “yolo” med. Inget avlopp – inget hus för mig. Dessutom låg det på ett litet berg med bara en väg upp. En slingrig “trappa” med stora stenar. Som att klättra i berg. Livsfarligt när det blir blött och snöigt och helt omöjligt att ta sig upp och ner med otympliga saker. Som tex en framtida barnvagn. Men det hade kunnat bli så himla fint!

Nu har vi istället en annan visning inbokad nästa vecka. Vi får se hur det går med det. Största nackdelen är att det är ca 5 km promenad till närmsta buss och det är inte direkt optimalt. Men om det ändå känns bra och vi vinner budgivningen så kommer allt gå väldigt fort. Annars spanar vi vidare. Det här blir antagligen sista sommaren i Göteborg och sedan har vi istället hus, renoveringar och inredande att se fram emot.

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x