Therese Wiksten

Spontant besök på Bomässan

Igår snubblade jag över reklam för Bomässan som var nu den 28-30 september. Lite spontant bokade vi två biljetter och idag har vi hängt bland montrar och säljare halva dagen.

Vår kommun kör något race nu där dom kollar igenom alla enskilda avlopp. Eftersom vårt är rätt gammalt så är det utdömt och vi har till mitten av december på oss att skicka in hur vi tänkt åtgärda det. Idag passade vi på att prata med två olika firmor som sysslar med minireningsverk, så nu har vi snart två hembesök här. Trekammarbrunnen är sannolikt okej så förhoppningsvis räcker det med att bara göra om markbädden, men har vi otur så är det ett minireningsverk vi behöver fixa. Det var i alla fall vad säljarna sa, att trekammarbrunn + markbädd inte är okej längre, men vi får se vad kommunen svarar.

bomässanVi passade även på att prata solenergi med några olika utställare och jag är så otroligt taggad på att sätta mig ner och räkna på det. Hur fantastiskt skulle det inte vara att ha vår helt egna, miljövänliga el? Jag är dock lite skeptisk till att man dels får så mycket betalt för överskottselen som dom påstår och att man skulle producera så mycket som dom påstår under höst/vinter/vår.

Radon hann vi också kika på. “Sunt hem” hade en föreläsning om inomhusklimatet och hur mögel, radon och andra giftiga partiklar påverkar hälsan. Otroligt intressant och ganska skrämmande. Jag är lite extra glad över att vi rivit ut allt fuktskadat trä ur källaren, om man säger så.
Jag har hört av mig till kommunen för att göra en radonmätning här hemma. Förhoppningsvis så är värdena inte för höga.

Sist men inte minst så lyssnade jag på en föreläsning om senaste trenderna inom färg från Alcro. Vi har ju en hel del rum som ska målas om och det där med färgsättning är en hel vetenskap. Färgerna upplevs helt olika beroende på väderstreck och även lampor kan påverka hur färgen upplevs.

Jag är ju en rätt tråkig person när det kommer till färg. Vitt och grått är mina favoriter. Och vet ni förresten hur många nyanser det finns av grått och vitt? Kalkfärg är jag visserligen sugen på någonstans. Jag skulle kanske kunna tänka mig att sträcka mig till någon ljus, dovare grön och ljus gammelrosa. I rätt rum. Annars tar jag hellre in färgerna i tyger. Tänk takskena och tyg från golv till tak över någon vägg. Lätt att byta ut när man tröttnar och tyget i sig gör rummet lite mysigare.

Hur tänker du kring färger på väggarna? Kör du “safe” med vitt eller vågar du dig på färg? Hur ser dina drömväggar ut?

You Might Also Like...

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Äldst
Nyast
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Katja
Katja
1 år sedan

Vi hade vitt rätt länge men nu har vi börjat våga oss på lite färg!!

Sandra
1 år sedan

Så avis! Skulle också vilja få på bokmässan 😊

2
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x