Therese Wiksten
Livsstil

På Summer workation med Influencers of Sweden

Där, bakom träden, döljer sig Nathalies dröm och under några dagar har jag fått ta del av den.

För ungefär två år sedan köpte hon och hennes sambo en gård på en ö i Mälaren och sedan dess jobbar dom på att bli självförsörjande. En rejäl kontrast mot för hur de flesta av oss lever idag. I bloggen ”Att leva sin dröm” delar hon med sig av livet på ön och under några dagar i slutet på förra veckan så bjöd hon dessutom hem mig och 11 andra till sitt, inte så lilla, paradis.

Work + Vacation = Workation

Vad är det vi har gjort då? Jo, tillsammans med 11 andra personer från Influencers of Sweden har jag spenderat några dagar på en s.k ”workation”. I vintras skrev jag om Winter workation i Åre och nu var det alltså dags för en ”Summer workation”.

Foto: Helena Gunnare
När vi steg i land blev vi mött av en stor flock får som kom rusandes mot oss och hälsade oss välkomna (eller möjligtvis ville ha mat…)

Kanske har du hört begreppet innan, eller så är det helt nytt för dig liksom det var för mig när jag bokade resan till Åre. Workation är en perfekt blandning mellan arbete och semester. Vi träffas, inspireras av varandra, byter erfarenheter, knyter kontakter och har workshops/föreläsningar. Vi varvar arbete framför våra datorer med djurmys, badtunnebad, dopp i Mälaren och slappande i hängmattan. Och en massa samtal, skratt och självklart häng inne hos kattungarna. Ja, dom hade ett eget kattungerum!

Foto: Linnea Edmark
Elin Kero/nevnarien skapar vloggintro

Vi fick en rundtur av gården och genomgång av alla djuren ❤️

Själv hade jag och Jonas precis flyttat till hus och börjat fundera på höns och grönsaksodling när jag läste om den här helgen. Inte alls i samma skala som för Nathalie och Anders, men vi är inne och nosar lite på det området. Sådan otrolig tajming!

Foto: Ulrica Hallén
Jag är inte mindre sugen på att skaffa höns efter den här helgen…

Många ansikten var bekanta sedan Åre, men flera var helt nya. Nathalie och Anders gjorde ett fantastiskt jobb med att få oss att känna oss som hemma och stämningen i gruppen var så himla härlig. Vi har kunnat diskuterat både högt och lågt och jag har skrattat så jag nästan fått träningsvärk i magen.

Elin Kero har delat med sig av helgen i sin senaste vlogg och jag tycker hon har fångat känslan så fantastiskt bra. Precis så här upplevde jag helgen och hur härligt är det inte att kunna titta tillbaka på den så här? (tips: in och följ om du inte redan gör det!) Ps. Tur jag inte är modebloggare.😂

Varför?

Varför åker jag iväg på sånt här? Jag som är rätt introvert och egentligen tycker det är ganska jobbigt att bli inslängd ihop med en grupp okända människor. Avskärmad på en ö dessutom. Det är kanske här min beskrivning ”social introvert” passar bra in. Jag älskar ju att umgås med roliga, kreativa människor. Och så är jag möjligtvis lite impulsiv.

Foto: Jeanette Seflin
Evelina, resebloggaren som inte flyger och Malin som planerar att skriva en bok

Träffa personer som tänker och lever utanför ramen

Jag har inte varit bortskämd med att vara omgiven av kreativa entreprenörer, utan dom flesta i min närhet har varit väldigt nöjda med ett traditionellt arbete. Jättebra för dom så klart, men själv känner jag mig lätt både ensam och lite udda när jag strävar efter något annat.
Att ha personer runt en att inspireras av och bolla tankar och idéer med som andra kanske inte riktigt förstår är så himla värdefullt. En dos av peppig ingenting är omöjligt-känsla.

Andra brottas med samma problem som en själv (← viktig insikt)

Det är så lätt att känna sig ensam med sina problem. För mig känns det ofta som att allt är så himla enkelt för alla andra. Som att alla bara glider fram och jag är den enda som kämpar motströms. Men så sitter man där och pratar och inser hur ofta vi delar samma problem. Bara att veta om det är skönt, men framförallt att kunna ventilera och hitta lösningar tillsammans.

Skapa nya kontakter

Ett fantastiskt tillfälle att lära känna nya personer! Kanske delar vi samma intresse, eller så är det kreativiteten, företagandet eller något helt annat som binder ihop oss. För oavsett så har vi otroligt mycket gemensamt. Som bäddat för nya vänner och oväntade samarbeten.

Lära känna mig själv

För mig har det varit otroligt utvecklande att bege mig utanför min comfort zone. Speciellt inför Winter workation då jag verkligen inte kände någon och inte hade en aning om vad jag skulle förvänta mig. Jag har fått jobba med prestationsångest och mina ”inte ska väl jag-tankar”. Jag har lärt mig så mycket om mig själv, jag har vågat drömma större och har en tydligare bild över vart jag är på väg. Steg som är svåra att ta om man inte omger sig av personer som redan vågat kasta sig ut i det där otrygga, utanför boxen.

Social baksmälla och att hushålla med energi

Jag har ju pratat om det förut, den där utmattningen som inte var en utmattning men som ingen vet vad det är. Jag är inte frisk men jag blir hela tiden bättre och bättre på att anpassa mitt liv efter (bristen på) min energi. Jag får prioritera och tar jag det bara lugnt innan och efter ett sånt här event så går det ändå helt okej. Tack och lov så var det också en så bra grupp att det inte heller kändes jobbigt dom gånger jag ändå behövde gå undan eller när huvudet strejkade helt.

Den här veckan som gått efter eventet har jag alltså ägnat åt återhämtning och att landa lite i alla nya intryck. Jag har mängder med anteckningar och idéer som jag ska kika igenom och jag känner mig sjukt taggad.
Det här har varit den perfekta kickoffen inför hösten!

Avslutningsvis så tycker jag du ska titta in hos de övriga som var med under helgen

Caroline Frankesjö • Elin Kero • Evelina Utterdahl • Helena Gunnare • Iréne Jansson • Jeanette Seflin • Linda Engström • Linda Hörnfeldt • Linnea EdmarkMalin TegnhammarnNathalie NylénRania RönntoftUlrica Hållén

Du kanske också är intresserad av...

37 Kommentarer

 • Reply
  sofia
  4 september, 2018 at 13:12

  Så sjukt intressant video att kolla på! Vilken ära att få komma dit och se hur dom har det där 🙂

  • Reply
   Therese Wiksten
   4 september, 2018 at 21:27

   Visst är den fin, videon 🙂 Ja verkligen! Det är inte ofta man får chansen att bli hembjuden till någon sådär 🙂

 • Reply
  Erika
  4 september, 2018 at 13:15

  Så härliga bilder ❤

  • Reply
   Therese Wiksten
   4 september, 2018 at 21:29

   Visst är dom 🙂 Kika gärna in hos dom andra om du vill se fler av deras bilder ☺️

 • Reply
  Veronica
  4 september, 2018 at 13:35

  Gud vad kul! Hade ju också velat vara med 😀

  • Reply
   Therese Wiksten
   4 september, 2018 at 21:30

   Ja, helt fantastiskt kul 😀 Det kommer liknande träffar med jämna mellanrum som man kan gå på om man är medlem i Inos 😉

 • Reply
  Mirre
  4 september, 2018 at 13:57

  Men hur ljuvligt och vackert har dem det inte där, så fint

  • Reply
   Therese Wiksten
   4 september, 2018 at 21:31

   Helt ofattbart 😍

 • Reply
  Viktor Högnäs
  4 september, 2018 at 14:43

  Men men men, sjukt spännande att läsa om och samt kolla på för den delen! 🙂 Riktigt kul!

  • Reply
   Therese Wiksten
   4 september, 2018 at 21:32

   Kul att du gillade inlägget😊

 • Reply
  Thea Martinsson - 22 år & blivande mamma
  4 september, 2018 at 14:52

  Men wow, wow, wow!!!

  • Reply
   Therese Wiksten
   4 september, 2018 at 21:33

   😍

 • Reply
  Nilla
  4 september, 2018 at 15:36

  Åh, vad härligt det ser ut 🙂 Jättefina bilder!

  • Reply
   Therese Wiksten
   4 september, 2018 at 21:34

   Det var precis lika härligt som det ser ut 😍 Visst är dom, kika gärna in hos dom andra om du vill se mer av deras bilder 😊

 • Reply
  Petra Elisabeth
  4 september, 2018 at 15:52

  Åh vad underbart! 😀 Vad fina bilder! 😀 // Petra Elisabeth

  • Reply
   Therese Wiksten
   4 september, 2018 at 21:36

   Visst är det 😍

 • Reply
  Elin
  4 september, 2018 at 16:10

  Men shit vad kul!! Hoppas din vecka bli awesome <3 Kram

  • Reply
   Therese Wiksten
   4 september, 2018 at 21:36

   Tack, detsamma 😊

 • Reply
  Harriet
  4 september, 2018 at 19:38

  Så mysiga bilder du tar. Gillar stort!

  • Reply
   Therese Wiksten
   4 september, 2018 at 21:39

   Visst är dom 😊 Det är dock inte jag som har fotat de flesta, så klicka gärna in hos dom andra om du vill se fler av deras bilder 😊 Dom finns länkade under bilderna (om det inte är mina bilder) + längst ner i inlägget 😊

 • Reply
  yasmine mamma till dennis och angelina
  4 september, 2018 at 19:46

  men så kul och vad härligt ser super mysigt ut

  • Reply
   Therese Wiksten
   4 september, 2018 at 21:39

   Det var precis så mysigt som det ser ut😍

 • Reply
  Lillan Kind
  4 september, 2018 at 20:22

  Vilket härligt och avkopplande ställe!😃 Jag hade kanske inte klarat att åka därifrån om jag hade åkt dit. Jag vill också leva sådär!

  • Reply
   Therese Wiksten
   4 september, 2018 at 21:42

   Ja, alltså, det var svårt att åka hem. Ville stanna kvar eller iaf ta med mig allt hem 😂 ..och kattungarna! 😍😍😍 Sjukt inspirerande var det 😀

 • Reply
  sandra
  4 september, 2018 at 20:44

  woow vilken chans o va mysigt 😀

  • Reply
   Therese Wiksten
   4 september, 2018 at 21:44

   Verkligen! Det ger så himla mycket att träffas sådär😊 ..och att få komma hem till någon sådär och inspireras, det är inte ofta man får den chansen 😀

 • Reply
  Ina
  4 september, 2018 at 21:07

  Åh va mysig det ser ut som ni hade haft…

  • Reply
   Therese Wiksten
   4 september, 2018 at 21:45

   Ja, det var verkligen supermysigt 😊

 • Reply
  Denevigaresenären
  4 september, 2018 at 21:13

  Vilken spännande träff och vilken härlig och trevlig miljö! Vilken tillgång ni måste ha varit för varandra i form av erfarenhetsutbyte och tips!

  • Reply
   Therese Wiksten
   4 september, 2018 at 21:48

   Verkligen! Det är inte ofta man får en sådan chans. Både att faktiskt få komma hem till någon som lever sådär och möjligheten att träffas på det där sättet. Helt perfekt kombo 😀 Så mycket inspiration och, som du säger, möjlighet att kunna utbyta erfarenheter och lära av varandra. Oavsett vad man sysslar med så borde alla ha ett sådant här nätverk, det är verkligen guld värt. Speciellt om man sysslar med något kreativt, driver eget och i vanliga fall arbetar väldigt ensamt 🙂

 • Reply
  Jennie
  4 september, 2018 at 23:52

  Men va kul! Sett flera bloggar gå på liknande saker och undrar hur man kommer i kontakt med sånt? Vore verkligen så kul att träffas flera bloggare ju ☺️🌸

  • Reply
   Therese Wiksten
   5 september, 2018 at 09:11

   Det nätverket som jag är med i heter Influencers of Sweden ( https://influencersofsweden.se ) och jag skulle verkligen kunna rekommendera alla att gå med där 🙂 Dom ordnar träffar liknande den här med jämna mellanrum, men det finns även lokala grupper där man kan ordna mer spontana och mindre träffar. Som du säger så är det ju grymt kul att kunna träffa andra som sysslar med samma sak, det blir ju lätt ganska osocialt när man bara sitter vid sin dator/telefon i vanliga fall 🙂 Man behöver inte heller vara en stor influencer för att passa in där utan alla som sysslar med blogg eller sociala medier är välkomna 🙂

 • Reply
  Lexochlogan
  5 september, 2018 at 00:07

  Alltså vilken kul grej, det hade jag med viljat hänga med på. Låter som ni hade det så himla bra

  • Reply
   Therese Wiksten
   5 september, 2018 at 09:14

   Ja, helt fantastiskt bra hade vi det 🙂 Om du inte är medlem i influencers of sweden tycker jag du får bli det och följa med på nästa träff 😀 Det är verkligen SÅ kul och otroligt givande 🙂

 • Reply
  Emma Engström
  5 september, 2018 at 20:48

  Dunderhärliga bilder! 😀

 • Reply
  Frugan E
  6 september, 2018 at 21:12

  Vad kul att åka iväg på nåt sånt! Är introvert så förstår utmaningen, men samtidigt skulle jag vilja våga.. 😛
  Så fint de har det dessutom, har varit inne och kikat på hennes blogg och det känns verkligen som rena rama drömmen att leva sådär.

 • Reply
  Mariama
  10 september, 2018 at 16:12

  Fina bilder!

 • Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.