Therese Wiksten

På Summer workation med Influencers of Sweden

Där, bakom träden, döljer sig Nathalies dröm och under några dagar har jag fått ta del av den.

För ungefär två år sedan köpte hon och hennes sambo en gård på en ö i Mälaren och sedan dess jobbar dom på att bli självförsörjande. En rejäl kontrast mot för hur de flesta av oss lever idag. I bloggen “Att leva sin dröm” delar hon med sig av livet på ön och under några dagar i slutet på förra veckan så bjöd hon dessutom hem mig och 11 andra till sitt, inte så lilla, paradis.

Work + Vacation = Workation

Vad är det vi har gjort då? Jo, tillsammans med 11 andra personer från Influencers of Sweden har jag spenderat några dagar på en s.k “workation“. I vintras skrev jag om Winter workation i Åre och nu var det alltså dags för en “Summer workation”.

Foto: Helena Gunnare
När vi steg i land blev vi mött av en stor flock får som kom rusandes mot oss och hälsade oss välkomna (eller möjligtvis ville ha mat…)

Kanske har du hört begreppet innan, eller så är det helt nytt för dig liksom det var för mig när jag bokade resan till Åre. Workation är en perfekt blandning mellan arbete och semester. Vi träffas, inspireras av varandra, byter erfarenheter, knyter kontakter och har workshops/föreläsningar. Vi varvar arbete framför våra datorer med djurmys, badtunnebad, dopp i Mälaren och slappande i hängmattan. Och en massa samtal, skratt och självklart häng inne hos kattungarna. Ja, dom hade ett eget kattungerum!

Foto: Linnea Edmark
Elin Kero/nevnarien skapar vloggintro

Vi fick en rundtur av gården och genomgång av alla djuren ❤️

Själv hade jag och Jonas precis flyttat till hus och börjat fundera på höns och grönsaksodling när jag läste om den här helgen. Inte alls i samma skala som för Nathalie och Anders, men vi är inne och nosar lite på det området. Sådan otrolig tajming!

Foto: Ulrica Hallén
Jag är inte mindre sugen på att skaffa höns efter den här helgen…

Många ansikten var bekanta sedan Åre, men flera var helt nya. Nathalie och Anders gjorde ett fantastiskt jobb med att få oss att känna oss som hemma och stämningen i gruppen var så himla härlig. Vi har kunnat diskuterat både högt och lågt och jag har skrattat så jag nästan fått träningsvärk i magen.

Elin Kero har delat med sig av helgen i sin senaste vlogg och jag tycker hon har fångat känslan så fantastiskt bra. Precis så här upplevde jag helgen och hur härligt är det inte att kunna titta tillbaka på den så här? (tips: in och följ om du inte redan gör det!) Ps. Tur jag inte är modebloggare.😂

Varför?

Varför åker jag iväg på sånt här? Jag som är rätt introvert och egentligen tycker det är ganska jobbigt att bli inslängd ihop med en grupp okända människor. Avskärmad på en ö dessutom. Det är kanske här min beskrivning “social introvert” passar bra in. Jag älskar ju att umgås med roliga, kreativa människor. Och så är jag möjligtvis lite impulsiv.

Foto: Jeanette Seflin
Evelina, resebloggaren som inte flyger och Malin som planerar att skriva en bok

Träffa personer som tänker och lever utanför ramen

Jag har inte varit bortskämd med att vara omgiven av kreativa entreprenörer, utan dom flesta i min närhet har varit väldigt nöjda med ett traditionellt arbete. Jättebra för dom så klart, men själv känner jag mig lätt både ensam och lite udda när jag strävar efter något annat.
Att ha personer runt en att inspireras av och bolla tankar och idéer med som andra kanske inte riktigt förstår är så himla värdefullt. En dos av peppig ingenting är omöjligt-känsla.

Andra brottas med samma problem som en själv (← viktig insikt)

Det är så lätt att känna sig ensam med sina problem. För mig känns det ofta som att allt är så himla enkelt för alla andra. Som att alla bara glider fram och jag är den enda som kämpar motströms. Men så sitter man där och pratar och inser hur ofta vi delar samma problem. Bara att veta om det är skönt, men framförallt att kunna ventilera och hitta lösningar tillsammans.

Skapa nya kontakter

Ett fantastiskt tillfälle att lära känna nya personer! Kanske delar vi samma intresse, eller så är det kreativiteten, företagandet eller något helt annat som binder ihop oss. För oavsett så har vi otroligt mycket gemensamt. Som bäddat för nya vänner och oväntade samarbeten.

Lära känna mig själv

För mig har det varit otroligt utvecklande att bege mig utanför min comfort zone. Speciellt inför Winter workation då jag verkligen inte kände någon och inte hade en aning om vad jag skulle förvänta mig. Jag har fått jobba med prestationsångest och mina “inte ska väl jag-tankar”. Jag har lärt mig så mycket om mig själv, jag har vågat drömma större och har en tydligare bild över vart jag är på väg. Steg som är svåra att ta om man inte omger sig av personer som redan vågat kasta sig ut i det där otrygga, utanför boxen.

Social baksmälla och att hushålla med energi

Jag har ju pratat om det förut, den där utmattningen som inte var en utmattning men som ingen vet vad det är. Jag är inte frisk men jag blir hela tiden bättre och bättre på att anpassa mitt liv efter (bristen på) min energi. Jag får prioritera och tar jag det bara lugnt innan och efter ett sånt här event så går det ändå helt okej. Tack och lov så var det också en så bra grupp att det inte heller kändes jobbigt dom gånger jag ändå behövde gå undan eller när huvudet strejkade helt.

Den här veckan som gått efter eventet har jag alltså ägnat åt återhämtning och att landa lite i alla nya intryck. Jag har mängder med anteckningar och idéer som jag ska kika igenom och jag känner mig sjukt taggad.
Det här har varit den perfekta kickoffen inför hösten!

Avslutningsvis så tycker jag du ska titta in hos de övriga som var med under helgen

Caroline Frankesjö • Elin Kero • Evelina Utterdahl • Helena Gunnare • Iréne Jansson • Jeanette Seflin • Linda Engström • Linda Hörnfeldt • Linnea EdmarkMalin TegnhammarnNathalie NylénRania RönntoftUlrica Hållén

You Might Also Like...

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

37 Comments
Äldst
Nyast
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
sofia
4 år sedan

Så sjukt intressant video att kolla på! Vilken ära att få komma dit och se hur dom har det där 🙂

Erika
Erika
4 år sedan

Så härliga bilder ❤

Veronica
4 år sedan

Gud vad kul! Hade ju också velat vara med 😀

Mirre
4 år sedan

Men hur ljuvligt och vackert har dem det inte där, så fint

Viktor Högnäs
4 år sedan

Men men men, sjukt spännande att läsa om och samt kolla på för den delen! 🙂 Riktigt kul!

Thea Martinsson - 22 år & blivande mamma

Men wow, wow, wow!!!

Nilla
4 år sedan

Åh, vad härligt det ser ut 🙂 Jättefina bilder!

Petra Elisabeth
4 år sedan

Åh vad underbart! 😀 Vad fina bilder! 😀 // Petra Elisabeth

Elin
4 år sedan

Men shit vad kul!! Hoppas din vecka bli awesome <3 Kram

Harriet
4 år sedan

Så mysiga bilder du tar. Gillar stort!

yasmine mamma till dennis och angelina

men så kul och vad härligt ser super mysigt ut

Lillan Kind
4 år sedan

Vilket härligt och avkopplande ställe!😃 Jag hade kanske inte klarat att åka därifrån om jag hade åkt dit. Jag vill också leva sådär!

sandra
4 år sedan

woow vilken chans o va mysigt 😀

Ina
Ina
4 år sedan

Åh va mysig det ser ut som ni hade haft…

Denevigaresenären
4 år sedan

Vilken spännande träff och vilken härlig och trevlig miljö! Vilken tillgång ni måste ha varit för varandra i form av erfarenhetsutbyte och tips!

Jennie
4 år sedan

Men va kul! Sett flera bloggar gå på liknande saker och undrar hur man kommer i kontakt med sånt? Vore verkligen så kul att träffas flera bloggare ju ☺️🌸

Lexochlogan
4 år sedan

Alltså vilken kul grej, det hade jag med viljat hänga med på. Låter som ni hade det så himla bra

Emma Engström
4 år sedan

Dunderhärliga bilder! 😀

Frugan E
4 år sedan

Vad kul att åka iväg på nåt sånt! Är introvert så förstår utmaningen, men samtidigt skulle jag vilja våga.. 😛
Så fint de har det dessutom, har varit inne och kikat på hennes blogg och det känns verkligen som rena rama drömmen att leva sådär.

Mariama
4 år sedan

Fina bilder!

37
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x