Therese Wiksten

Sverige är bronsmedaljörer!

Det har varit VM i Cheerleading nu onsdag till fredag.

Första dagen hölls junior-VM och Sverige hade ett lag i klassen All Girl Elite, den svåraste av de två klasserna som finns på JVM. Jag är så sjukt imponerad! Dom hade en stor chans på medalj, trots riktigt tufft motstånd, så det var lite trist med ett par småmissar och en fjärdeplats. Men fortfarande – Wow! Sveriges framtid ser ljus ut.

Team Sweden Junior All Girl Elite

Medan juniorerna bara kör en dag så har “vanliga” VM två tävlingsdagar. Kval på torsdagen och final på fredagen. Sverige ställde ställde upp i Coed Premier och All Girl Premeir. Tyvärr gick det inte riktigt som planerat för Coed och dom hamnade på en lite irriterande 11e-plats och missad precis finalen. Tyvärr har jag inte hittat några filmer på programmen med ljud, men det som Coed lagt ut på sociala medier har sett riktigt bra ut, så det var synd att dom inte fick sätta programmet.

Team Sweden Coed Premier

Damlandslaget gick det däremot betydligt bättre för. Trots lite småmissar så låg dom på tredje plats efter första dagen! Det var rätt många lag som hade lite problem dag 1. Dom var näst sist ut på fredagen och jag höll på att dö av nervositet när jag såg lag efter lag sätta sina program betydligt bättre än på torsdagen. Förra året låg dock också på tredjeplats inför andra dagen men missade tyvärr pallen. Men så går Sverige ut och sätter hela programmet och lyckas behålla tredjeplatsen! Det är så himla stort! Vi har inte tagit medalj sedan 2011 och även om vi har ett riktigt bra lag så är konkurrensen stor. Extra kul också att Finland lyckades ta hem guldet!

Team Sweden All Girl Premier

…och några andra grymma lag …

You Might Also Like...

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x