Therese Wiksten

-The Influencer Convention –
Influencers of Sweden

Den 31 Mars – 1 April är hålls The Influencer Convention på Grand Hotel Saltsjöbaden. Jag kan (tyvärr!) inte gå i år men har du chansen så tycker jag du ska boka en biljett direkt!

Vad är TIC?

The Influencer Convention arrangeras av Influencers of Sweden, Sveriges branschorganisation för Sociala medier. Kortfattat kan man säga att det är Sveriges största konferens som rör allt kring sociala medier. Det blir två fullproppade dagar med föreläsningar, seminarium och möjlighet till mingel och att knyta värdefulla kontakter.

[wds id=”2″]

Varför ska du gå?

Sociala medier har vuxit enormt mycket dom senaste åren. Det handlar inte längre bara om att man vill “bli en känd bloggare/Youtuber/Instagrammare.” Att vara en Influencer är ett riktigt yrke och jag skulle nog vilja säga att bloggarna och dom klassiska egenföretagarna har mötts någonstans i mitten. Alla använder sociala medier.

Man behöver däremot varken vara en stor Influencer eller ha som mål att jobba som det för att besöka konferensen. Alla som bloggar, använder Instagram, Youtube eller någon annan plattform har mycket att vinna på att gå. Vilket yrke du än väljer så är chansen stor att du kommer i kontakt med sociala medier. Även om man ser sig själv som hobbybloggare är det viktigt att ha koll på vilka lagar och regler som gäller.

Intressanta programpunkter

Jag borde inte sitta och titta igenom programmet nu när jag inte kan gå. Det känns lite som att som barn stå utanför godisaffären och inte ha några pengar.. Men det är svårt att låta bli och det finns mycket som jag så gärna hade velat gå på!

Jag hade tänkt lista de programpunkter jag tyckte kändes mest intressanta men 5-6 punkter in så insåg jag att jag i princip skulle skriva upp varenda föreläsning och workshop, så jag kan ju lika gärna länka till hela programmet istället.
Det är allt från lite seriösare föreläsningar om skatte- och marknadsföringslagar till matstyling, redigering och programmering. Och så klart en och annan inspirerande föreläsning om hur Influencers lyckats bygga upp sina varumärken.

Här hittar du programmet.

Talare

[wds id=”3″]

Influencers of Sweden

Till sist vill jag så klart tipsa om att gå med i branschorganisationen Influencers of Sweden. Det finns ett gratis hobbymedlemskap och ett PRO-medlemskap beroende på vad du har för ambitioner.

Dom arbetar bland annat med att sprida kunskap både till influencers och företag om bådas rättigheter och skyldigheter, ta fram riktlinjer och tydligare lagar och göra branschen mer seriös. Det är otroligt viktigt för att kunna bli av med skambuden och utnyttjandet av unga och ta bort “trams-stämpeln” som bloggandet tyvärr haft.

Deras hemsida är fullproppad med information och inspiration, det finns forum där man kan dela med sig av funderingar, problem, pepp och knyta kontakter. Man kan hyra kontorsplats och dom kan också hjälpa till att koppla ihop en med relevanta företag för samarbeten. I framtiden så är jag helt säker på att Influencers of Sweden kommer bli ett kvalitetsmärke där medlemskap visar på kunskap, seriositet och ärlighet mot läsarna.

Om du är aktiv på sociala medier, oavsett plattform, så tycker jag du ska spana in deras hemsida direkt!

 

You Might Also Like...

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x