Therese Wiksten

“Tröstshopping”

-Inlägget innehåller affiliatelänkar från Lyko-

Nja. Kanske inte riktigt, men i onsdags när jag kom hem från barnmorskemottagningen, lite halvdeppig sådär, så såg jag att Lyko hade rabatt på den där vattenflaskan som jag tittat på i många år nu. Den där som jag velat ha men tyckt varit alldeles för dyr. Nu är den nedsatt med 20%, plus att jag fick 10% på min order för att jag skrev upp mig på deras nyhetsbrev.
Jag tyckte jag kunde unna mig det.

Plastbanta

Vi har, sakta men säkert, jobbat på att byta ut plast mot bättre material här hemma. Matlådor i plast har till exempel bytts ut mot glas. Just vattenflaskan har jag velat byta ut länge nu. Speciellt eftersom vattnet för ett tag sedan börjat smaka så himla mycket plast direkt. Det kan inte vara helt bra. Definitivt inte gott i alla fall. Nu har den gjort sitt och en vattenflaska i glas från bkr har fått flytta in istället.

Nu vet jag att många tycker att “Hey, vi behöver faktiskt inte sitta med flaskor och hinka i oss vatten hela dagarna!” och jag har läst texter som “Sluta klunka – du dricker inte för lite vatten”. Vi behöver normalt ca 1,5-2 liter vatten per dag, 0,5 liter tror jag att dom brukar säga att vi får i oss via maten. Utan vattenflaskan dricker jag nog inte mer än en kopp te och ett litet glas vatten per dag. Man ska absolut inte överdriva, men visst går det att dricka för lite.

Helt lätt att välja färg var det däremot inte. Jag har sådan sjuk beslutsångest när det kommer till sådana här struntsaker och det gjorde ju inte saken lättare att den visade en färg på min dator, en annan på mobilen och en tredje på sambons dator. Ljus “beige-rosa” är den i verkligheten. Om jag inte är färgblind. På min dator är den mer lila. Hur mina bilder ser ut på andra skärmar vågar jag alltså inte ens tänka på haha.

Nytt i badrumskåpet

Jag skrev ett inlägg om mina nya hudvårdsprodukter för ett tag sedan. Peelingen är inte riktigt slut, men jag kommer behöva köpa en ny ganska snart. Lika bra att ta det nu tänkte jag, så slipper jag beställa igen och dom slipper köra runt med paket i onödan.

Jag snubblade också över en inpackning jag inte testat innan. Det var länge sedan min tog slut och mitt stackars hår är i stort behov av något återfuktande. Den här innehåller ekologisk arganolja och är vegan-vänlig. Förhoppningsvis är den bra också. Väldigt billig var den i alla fall, knappt 1/4 av vad min vanliga inpackning hade kostat!

Men, det bästa av allt!

budbeeOkej, möjligtvis att jag överdriver lite. Men bara lite. Jag vet inte om jag har nämnt budbee innan. Jag kan ha gjort det eftersom jag blev precis lika fascinerad sist. Så himla grym affärsidé!

När jag skulle välja fraktalternativ så hade jag några val. Jag kunde bland annat betala 9 kr för att få det levererar av postnord, eller så kunde Budbee leverera det gratis, hem till dörren. Inte så svårt val.

Jag och postnord är nämligen inte vänner. Jag vet inte hur många gånger det krånglat. Det tar ofta orimligt lång tid, jag har fått meddelanden om att det ska levereras hem och sedan påstår dom att ingen var hemma trots att dom aldrig varit här, och så får man vänta på att det ska skickas ut till utlämningsstället. Och så vidare.

Jag lade beställningen rätt sent i förrgår och igår fick jag ett meddelade om att dom skulle komma idag någon gång mellan 17 och 22. Nu på eftermiddagen fick jag ett sms med exakt tid, vem som levererar det och jag kunde se den lilla bilen åka runt på kartan! Jag behövde alltså inte sitta beredd och vänta på en leverans som kan dyka upp precis när som helst. Teknik är rätt fantastiskt och jag älskar när företag underlättar för mig istället för att krångla till livet 🙂

>> Tips: Har du inte handlat från Lyko innan så får du 100 kr att handla för via den här länken 🙂

-Inlägget innehåller affiliatelänkar från Lyko-

 

You Might Also Like...

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x