Therese Wiksten

Våra mest använda saker
Första månaden

-Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar-

1. Mjukliften

Om övriga punkter kommer utan inbördes ordning så är det här den saken som vi haft absolut mest användning av. Helt klart vårt absolut bästa köp! Han har sovit sig genom livet så med den här har vi bara kunnat bära runt honom från rum till rum när vi flyttat på oss. Han sover i den på natten så det är bara att ställa ner den där man vill att han ska sova. Den passar även i vagnen så somnar han där så är det bara att lyfta in allt utan att plocka upp honom.

Den är kanske inte lika söt som många babynest, men funktionen fick helt enkelt väga tyngre.
– Bärhandtagen hade jag aldrig klarat mig utan, det är dom som gör att den är så sjukt smidig.
– Justerbar. Det finns fyra “spännen” som går att justera, från liten och väldigt ombonat till helt utfälld (lekmatta)
– Säkerhetstestad. En av få produkter liknande babynest som är säkerhetstestad. Sidorna består tex av ett mesh-material som gör att bebisen kan andas även om den trycker in ansiktet i tyget.

2. Muslin- & gallerfilt

Snuttefilt, täcke, torka bort spya.. Dom går att använda till mycket och man kan inte ha för många. Vi valde att köpa på oss ett gäng sådana istället för mysiga, tjocka filtar i fleece-liknande material. Jag vet att bebisar har en tendens att dra allt över huvudet så med dom här så sover jag lite mindre oroligt. Vi körde samma taktik med snuttefilten.

3. Skötbordet

Skötbordet var en sådan där pryl som så många sa var totalt onödig och bortkastade pengar. För oss har det verkligen inte varit det. Eftersom vi inte använder vanliga våtservetter utan kör med tvättlappar som vi doppar i vatten och olja så har det varit SÅ skönt att ha ett riktigt skötbord i badrummet, vid handfatet. Min rygg hade inte gillat att krypa ner på golvet varje gång (och mecket att hämta allt som behövs!) och jag hade aldrig vågat byta en bajsblöja i soffan..

Vi valde ett vägghängt skötbord eftersom vi inte har så mycket plats inne i badrummet. Jag var lite tveksam till den vi kikade på eftersom den var i metall och inte kändes lika fin som dom i trä jag kollat på. Så här i efterhand är jag däremot SÅ nöjd. Bra med förvaring i hyllorna, kanterna är höga så det känns inte som att det finns någon risk att han rullar ur och det känns på det stira hela väldigt stabilt.

4. Babyskyddet

Babyskyddet (länk till en uppdaterad modell av det vi har) behöver kanske ingen större förklaring. Utan den hade vi inte tagit oss från BB och vi hade varit strandade hemma. Jag har bara testat det vi köpt så jag vet inte om det är bättre eller sämre än andra, men vi valde ett som fått väldigt bra betyg i tester och jag har fått kommentar om att det är mycket lättare än andra skydd.

5. Filt till babyskydd

Små barn ska ju helst inte packas in i för mycket kläder i bilen. Dels för att det inte går att spänna bältet lika tight (det gäller ju även oss vuxna) och dels för att dom har lätt att bli för varma. För att slippa krångla med overall så köpte jag först en åkpåse som ska gå att ha i babyskyddet. Den kändes däremot alldeles för stor och klumpig, jag fick verkligen inte till det, så jag hittade istället en filt från Gullemig. Så söt och mysig och otroligt smidig. Bara att linda in honom som en liten burrito när man ska ut och innan bilen blir varm och sedan vecklar man ut den så han inte blir för varm. Ingen risk att han sparkar av den i och med att den sitter fast under honom.

6. Pumpen

Jag fick aldrig riktigt amningen att fungera på BB. Eller, det är en underdrift. Det gjorde så obeskrivligt, sjukt ont så det gick helt enkelt inte. När han enligt personalen såg ut att ha ett fint grepp så gjorde det så ont att jag grät och när han hade fel grepp (vilket han oftast hade..) så gjorde det så ont att jag trodde jag skulle dö. Sådär så man får panik och det svartnar för ögonen på en.
Jag ville helst inte ge ersättning om jag inte var tvungen så innan vi åkte därifrån beställde vi en pump. Jag ska erkänna att jag inte älskat den men den är ju helt klart en av våra mest använda saker. Som jag har pumpat.. Cirka var tredje timme har jag suttit klistrad vid den i början och det är ändå tack vare den jag har kunnat ge honom bröstmjölk. Hatkärlek kanske man kan kalla det.

7. Handdukar

Japp. Jag fick tipset innan och jag måste hålla med om att dom är så användbara. Vi köpte ett paket från IKEA och så köpte vi ett paket lite mindre, mjukare tvättlappar från märket summerville. IKEAs har vi använt till kräk, dreggel och liknande och dom andra har varit supersmidiga när vi tvättat honom.

8. Weleda, olja + zink-salva och tvättlappar

Vi har inte använt vanliga våtservetter. Istället har vi kört med vanliga torra tvättlappar som vi blött ner och hällt olja på. Oljan från Weleda blev jag tipsad om innan och tycker hittills den fungerat jättebra. Lite jobbigt bara att den är gul så det är lite svårt att se om det fortfarande är bajs kvar. Har han någon gång blivit lite röd har vi använt Weledas Nappy change cream och så har det försvunnit direkt.

9. Pyjamas

I början körde vi mycket hud mot hud så jag kan inte påstå att vi behövt så mycket kläder i minsta storleken, men när vi väl använt det så har jag älskat pyjamasar! Så otroligt smidigt!

10. Lammskinnsfäll

För att göra mjukliften lite mysigare har vi haft en lammskinnsfäll i. Med tanke på att han i princip har bott i den, när han inte legat på någon av oss, så har den helt klart blivit väl använd.

You Might Also Like...

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Äldst
Nyast
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback

[…] från första månaden är lika aktuell den här månaden, men några saker har […]

trackback

[…] här månaden blev det lite mer skillnad från första och […]

2
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x